1. Anasayfa
  2. Veterinarium
  3. Veteriner Fakülteleri
  4. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi
2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Yazar
    Yazılar

slide0042_image004.jpg
    TARİHÇE
    Türkiye’ de Veteriner Hekimliği eğitimi ilk kez 1842’ de İstanbul’ da Askeri Veteriner Okulu’ nda başlamıştır. Daha sonra 1889 yılında Sivil Veteriner Okulu kurulmuştur. Bu iki kuruluş 1921’ de Yüksek Veteriner Okulu adı altında birleştirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ nin yüksek eğitim reformları çerçevesinde Veteriner Yüksek Okulu 1933’ te tüm akademik ve idari personeli ile Ankara’ ya nakledilmiş ve Yüksek Ziraat Entitüsü bünyesine dahil edilerek Veteriner Fakültesi olarak yeniden isimlendirilmiştir. Ankara Üniversitesi’ nin 1946’ da kuruluşunu takiben Veteriner Fakültesi 1948’ de üniversitemizin bir parçası olmuştur.

GÖREVLERİ
    nVeteriner Fakültesinde, pet, küçük ve büyükbaş hayvanlar ile kümes hayvanlarının yetiştirilmesi, üretimi, nesillerinin iyileştirilmesi, verimliliklerinin artırılması, sağlıklarının korunması, hastalıklarının tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarda koruyucu hekimlik görevlerinin yerine getirilmesi, hayvansal ürünlerin niteliğinin ve insan sağlığına uygunluğunun kontrolü, çevre kirliliği, canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin pazarlanması konularında eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama yapmaktır.

GENEL BİLGİ
    nVeteriner Fakültesi, Ankara Üniversitesi’ nin hedeflediği çağdaş kriterler şemsiyesi altında; Avrupa’ daki ve dünyanın diğer bölgelerindeki Veteriner Hekimlik Eğitimi yapan kuruluşlar arasında araştırma ve öğretim alanları üzerinde bilgi değişimini gerçekleştirmek; Eğitim kurumları arasında öğrenci hareketliliğini ve öğretim materyallerinin gelişmesini sağlamak amacı ile Avrupa Veteriner Hekimlik Değerlendirme Sistemine (Akreditasyon) başvurmuş ve Avrupa Veteriner Hekimliği Eğitim Kurumları Birliği (EAEVE) uzmanlar grubu tarafından değerlendirilerek ve sunduğu rapor kabul edilerek Avrupa’ da ziyaret edilen fakülteler listesine girmiştir.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi 17-18 Nisan 2007 tarihlerinde Brüksel’de toplanan, EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education – Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği) ve FVE (Federation of Veterinarians of Europe – Avrupa Veterinerler Federasyonu) üyeleri tarafından oluşturulan JEC (Joint Education Committee – Ortak Eğitim Komisyonu) tarafından KURUMSAL ANLAMDA AKREDİTE EDİLMİŞTİR.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BÜNYESİNDE EAEVE’YE ÜYE 93 VETERİNER EĞİTİM KURUMU ARASINDAN KURUMSAL ANLAMDA AKREDİTE OLMUŞ (Ankara, Bari, Berlin, Bern, Bologna, Bristol, Bruno, Bukres, Cambridge, Kopenhag, Dublin, Edinburgh, Ghent, Gissen, Glasgow, Helsinki, Leipzig, Liverpool, Ljubljana, Londra, Lublin, Lugo, Madrid, Münih, Murcia, Olsztyn, Oslo, Selanik, Toulouse, Tuirin, Uppsala, Utrecht, Viena, Varşova, Wroclaw ve Zagreb) 36 VETERİNER EĞİTİM KURUMU İÇERİSİNDE YERİNİ ALMIŞTIR.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi, aynı zamanda Avrupa Birliği Eğitim programları içinde yer alan ve eğitimde Avrupa boyutunu getirmeyi ve ülkelerarası işbirliğini güçlendirme ve eğitim kalitesini artırmayı amaçlayan SOKRATES-ERAMUS programına dahil olmuştur. Bu kapsamda, Veteriner Fakültesi Avrupa Kredi Trasnfer Sistemine (AKTS) uyumlu, akreditasyon amacına yönelik programlar geliştirerek, İtalya Bolonya Üniversitesi, Almanya Hannover Veteriner Yüksek Okulu, Slovakya-Kosice Üniversitesi, Portekiz Erova Üniversiteleri ile Erasmus programlarını yürütmeye başlamıştır.

Avrupa Birliği Mevzuatında Veteriner Hekimliğin sağlık sektöründe yer alması, zoonotik enfeksiyonlar, gıda güvenliği ve Veteriner Halk Sağlığı konularının doğrudan insan sağlığı ile ilgili olması ve Avrupa Birliği Mevzuatı içinde bu konuların Veteriner Hekimlerin öğrenim, denetim ve kontrolünde bulunması nedeniyle VETERİNER FAKÜLTELERİNİN TIP SAĞLIK EĞİTİM KONSEYİ İÇİNDE TEMSİL EDİLMELERİ hususunda Üniversitelerarası Kurul’a yapılan müracaat Aralık 2004’de toplanan Üniversitelerarası Kurul’ca kabul edilmiş ve Veteriner Fakülteleri Tıp Sağlık Eğitim Konseyine dahil edilmiştir.

Veteriner Fakültesi’ ne yeni kaydolan öğrenciler, bilgisayar eğitimi de verilen bir yıl süreli ingilizce hazırlık sınıfına isterlerse devam edebilirler. Hazırlıkta geçen süre normal öğrenim süresi dışındadır. Hazırlığı başarı ile bitiren öğrencilerin hazırlık notu lisans mezuniyet not ortalamasına katılır

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi,
    06110, Dışkapı, Altındağ, Ankara, TURKEY
    Tel : +9 (0 ) 312 3170315 / 212
    Fax : +9 (0 ) 312 3164472

Ankara Üniversitesi
    Veteriner FakültesinGENEL BİLGİ n nTÜRKİYEDE BULUNAN 17 VETERİNER FAKÜLTESİ ARASINDA CUMHURİYETİN İLK VETERİNER FAKÜLTESİ UNVANINA SAHİP OLAN ANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ, EAEVE TARAFINDAN ZİYARET GEÇİREN 4 FAKÜLTE ARASINDA (ANKARA, BURSA, İSTANBUL VE KONYA) AVRUPA BİRLİĞİ KRİTERLERİNE GÖRE ULUSLARARASI KURUMSAL AKREDİTE OLAN İLK FAKÜLTE UNVANINI DA ALMIŞTIR.

ayrıca 143 akademik personeli vardır(yarısından çoğu profesör)[hr]
    nANKARA ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ AVRUPA BİRLİĞİ BÜNYESİNDE EAEVE’YE ÜYE 93 VETERİNER EĞİTİM KURUMU ARASINDAN KURUMSAL ANLAMDA AKREDİTE OLMUŞ (Ankara, Bari, Berlin, Bern, Bologna, Bristol, Bruno, Bukres, Cambridge, Kopenhag, Dublin, Edinburgh, Ghent, Gissen, Glasgow, Helsinki, Leipzig, Liverpool, Ljubljana, Londra, Lublin, Lugo, Madrid, Münih, Murcia, Olsztyn, Oslo, Selanik, Toulouse, Tuirin, Uppsala, Utrecht, Viena, Varşova, Wroclaw ve Zagreb) 36 VETERİNER EĞİTİM KURUMU İÇERİSİNDE YERİNİ ALMIŞTIR.[hr]
    83 PROFESÖR, n26 DOÇENT, n3 YARDIMCI DOÇENT, n1 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ, n47 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ n2 UZMAN İLE n167 İDARİ PERSONEL n960’ın üzerinde öğrenciye sahiptir[hr]
    Eğitim-Öğretim Araştırma ve Uygulama Çiftliği 28.524 m2 alanda yer almaktadır. Tesiste Süt İneği, Besi sığırı, at, köpek, koyun, kanatlı, suni tohumlama ve domuz üniteleri vardır[hr]
    ayrıa türkiyenin ilk elektron mikroskobu. çoğu beşeri hastanede bulunmayan radyoloji ünitesi.ultrason ve renkli doppler ünitesi. ve mükemmel bir viroloji bölümü mevcuttur.

2 yazı görüntüleniyor - 1 ile 2 arası (toplam 2)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.