- Bu konu 3 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 16 yıl 10 ay önce karabaytar tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 2 Temmuz 2007: 08:26 #13731viphatice80Üye
Merhaba,
Böyle bir site hazırlamanızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim.Ben balıklar üzerine çalışıyorum ve bununla ilgili olarak geniş bilgilere sahip olmam gerekiyor. Sorularımda bu doğrultuda olacak. 1)Balık çiftliklerinde karşılaşılabileceğim hasyalıklar ve bunlar için alabileceğim önlemler nelerdir?(Yasalarlada bağdaştırırsanız sevinirim)2)Balığın Yetiştirilmesin hijyen ve sanitasyon için alınacak tedbirler nelerdir?Ne tarz dezenfenktanlar kullanmalıyım?(kimyasal bileşimi hangi bazda olmalı)3)Balığın hasatında hangi kalite koşulları geçerli olmalıdır, kesimden önce hangi kalite kriterlerini kontrol etmeliyim?4)Balık işlenmesi sırasında hangi tehlikler ortaya çıkabilir ve önlemleri nelerdir?5)İşlenmesi sırasında hangi kalite kriterlerini kontrol etmeli ve analizleri yapmalıyım?6)Kanuni olarak hangi numuneleri hangi zaman aralıkları ile almam doğru olur?7)Etin kalitesini yüksek tutmak için hangi kriterlere dikkat etmeli ve hangi noktalarda önlem almalıyım? gibi sorulara cevap verebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler2 Temmuz 2007: 19:00 #36638magicXÜyebence bu konuyu su ve su ürünleri fakültesinden mezun olanlar daha iyi cevaplıyacaktır ama cevap alamıyorsan hangi tür balık yetiştiriceksen onunla ilgili hayvan yetiştiriciliği kitabı almanı tavsiye ederim.Gerektiğinden fazla cevap alacaksındır kitapta.
6 Ekim 2007: 10:25 #41526irresistableÜye[size=medium][align=center]bizde su ve su ürünleri eğitimi alıyoruz magicX..
bu konuda bilgisi olan çıkacaktır dersi almaya yeni başladık ama daha şimdiden bu konuda başarılı veteriner hekim adları duymaya başladık sanada başarılar viphatice80…[/align][/size]20 Kasım 2007: 16:30 #44957karabaytarÜyeozon hakkında bılgın varmı ozon teknelojısını kullanın hıc bır kımyasal maddeye gerek kalmıyor en son teknolojı hıtlerın bır zaman genclık asısıydı bu
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.