1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Veteriner Hekimlere Sorun
  4. çok acil lütfen yardım edin...
9 yazı görüntüleniyor - 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • Yazar
    Yazılar
    Üye

anne oğul iki kedimiz var.yavru 9 aylık oldu bu zamana kadar araları çok iyiydi.fakat yavru annesini gördüğü zaman korkmaya başladı.annesini görünce acı acı bağırıyor anneside o bağırınca panik yapıp saldırıyor.o esnada kimseyi gözü görmüyor hepimize saldırıyor.ayrı odalara koyduğumuzda ikiside gayet sakin.ama sonuçta onları sürekli ayrı odalarda tutma şansımız yok.yapabileceğimiz birşeyler var mı?yardım edin lütfen çaresiz kaldık…

Üye

gerçekten zor durumdayız her tarafımız yara bere içinde kaldı.onlardan ayrılmak istemiyorum ama birliktede nasıl tutabilirim bilmiyorum.heryerde araştırdım kedilerin depresyonda olduğunu ve bunun düzelebilmesi içinde depresyona sokan şeyin ortadan kaldırılmış olması gerektiği yazıyor.gerçekten bir cevaba ihtiyacım var ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Anladığım kadarıyla yavru bağırdığı için anne etrafa,size saldırıyor.Yavru sakin olur ve bağırmaz ise annesi de size saldırmaz diye düşünüyorsunuz,öyle değil mi?Durum o şekilde ise;anneye ve yavruya sedatif verilerek yanyana getirilebilir.Sizin de yanınızda bulunacağınız bu durumda yavru ve anne birbirine alışıp eskisi gibi tehlike meydana getirmeyeceklerdir.Stres faktörünün ne olduğunun tespiti önemlidir.Yavrunun neden bağırdığının ve annenin neden etrafa saldırdığının sebebini gerçekten anlamak o şekilde dediğim sedatif yöntemi uygulamak gerekli.

Üye

Merhaba, yaşadığınız duruma gerçekten çok üzüldüm. Anlattığınız kadarıyla durum çok ciddi. Benim alanım köpek eğitimi, buna rağmen size ve kedi dostlarınıza yardım etmek istiyorum. Benim anladığım kadarıyla anneyle yavru arasında çok büyük bir iletişim kopukluğu oluşmuş. Kediler ne zaman ergenliğe adım atarlar bunu bilemiyorum ancak eğer bu köpek dostlarımızdaki gibi 9 aylık civarındaysa muhtemelen erkek olan yavru annesiyle şu yada bu sebepten ötürü bir mücadeleye girmiş ve bu mücadele sonrasında da anne galip çıkmış. Annenin yavrusuna verdiği bu hiyerarşik dersin dozu biraz aşırıya kaçmış olabilir. Yavrunuz aldığı bu dersten ötürü depresyona girmiş ve annesini her görüşünde yeni bir ders saatinden çekinip bahsettiğiniz sesleri çıkartıyor olabilir. Anne de bu sesleri yavrusuna karşı muhtemel bir tehdit varmış gibi algılayıp etrafındakilerden yavrusunu korumaya çalışıyor olabilir. Yapılacak ilk şey Veteriner hekimin yukarıda yazdığı gibi SORUNU ANALİZ ETMEK ve eğer herşey benim buraya yazdığım gibiyse sakinleştirici takviyesiyle doğru ortamda ( Onlar için güvenli ve sakin , az insanın olduğu bir yer ) tekrar pozitif iletişime geçme çalışmaları yapılmalıdır.

Benim alanım köpekler olduğundan çok bilmişlik yapmadan size yardımcı olmaya çalıştım. Umarım yazdıklarım işe yarar. Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim. Böylece doğruluğunu yada yanlışlığını ben de sizinle birlikte öğrenmiş olurum. Saygılarımla,

Üye

cevaplarınız için çok teşekkür ederim.dün plegicil damla verdik bilmiyorum bu damlada sakinleştiriciymiş sanırım.birleştirmeye çalıştık fakat yine ev harp alanına döndü.inanın artık korkmaya başladım.plegicil uygunmu bidaha deneyelimmi yoksa diğer ilaçtan alıpp mı denemem lazım.inanın ne yapıcağımızı bilmiyoruz zaten evimiz küçük mcburen birini kapatmak zorunda kalıyoruz camlarıda atlarlar diye açamıyoruz tabiki onlarda hem tek başına kalmaktan hemde sıcaktan dolayı ağlıyolar.artık birleştirmeye korkar duruma geldim.yavru uyurken herşey güzel annesi geliyo onu yalıyo sarılıyo beraber uyuyoolar ama yavru uyanıpta ağlamaya başladığında herşey karışıyo evde bir tane daha kedimiz var yavru onada bağrıyo ama o bir kenara çekilip bekliyo hiç bişey yapmıyo yavruda ağlayıp ağlayıp susuyo.yani napabiliriz şaşırdık.bu iş onlarada bizede işkence olmaya başladı.artık uyuyamıyorum kardeşim unuturda kapıyı açarmı bişey olur mu diye.inşallah bir yol buluruz.ben yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim çünkü kendimi gerçekten çaresiz hissediyorum…

Üye

plegicil hayvanlarda her daim kullanılacak bir ilaç değildir..sadece geçici sakinleştirmeye( daha doğrusu hareketlere tepkisiz kalmasına) yarar..fakat hayvan herşeyin farkındadır. kedileri bir süre ayırmalısın ..aşıları tam değilse fazlada dışarıya çıkarmanı tavsiye etmem…

Üye

zaten sürekli ayrılar ama tabiki bu durum çok zor oluyor.dışarıya zaten fazla çıkartamıyorum çünkü diğer kedilerede tepki göstermeye başladılar.ayrı odalarda tek başına duruyolar.yarın diğer damlayı alıp deniycem inşallah faydası olurda hem onlar hemde biz kurtuluruz…

Üye

artık kedilerinizden birini yanınıza alıp diğerini uzaklaştırmanız gerek.kediler ve diğer canlılarda olduğu gibi belli bir vakitten sonra kendi yavrusunu farklı bir birey kendisinden olduğunu bilmeme başlıyor.aynı evi paylaşan iki farklı birey. bu ev ya benim ya onun kavgası bu kavgada anne baskın gelmiş ve yavruya şiddet uygulamış tir. biraz laf kalabalığı oldu kusura bakmayın ama ikilerinizden birini başka bir evde kalıcı olarak vermeniz gerekmektedir.bu esnada verceğiniz her türlü ilaç sedatiflerde dahil sadece geçiçi bir çözüm olaçaktır.

Üye

9aylık bir kedi için yavru davranışları sergilemesini beklememek lazım aslında yeterince büyümüş..erkek olmasınında sanırım bu davranışlarda etkisi var burası benim demeye çalışıyor…kedinin sizede zarar veriyor olmasıda onun zor durumda oldunun bir kanıtı..tırmalama ısırma huyundan vazgeçirmekde zaman alacak bir durum…iyi bir aile bulursanız o kediyi evden uzaklaştırın…hem o kedi hemde diğer kediler için bu mantıklı bir adım olacaktır…başka bir eve alışır zaten…kendi fikrim bu yönde…geçmiş olsun

9 yazı görüntüleniyor - 1 ile 9 arası (toplam 9)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.