blank
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #19672

    Deve kuşu (Struthio camelus), deve kuşugiller (Struthionidae) familyasından Afrika’ya özgü uçamayan bir kuş türü.

    Struthionidae familyası ve Struthia cinsinin tek üyesidir. Devekuşları, kuşlar içerisindeki en büyük canlı olduğu düşünülür ve dünyanın her yerinde yetiştirilir. Uzun bir boyun ve bacaklar ile 65 km civarındaki koşularıyla bilinir. Kuşun bilimsel ismi Yunanca’da “serçe devesi” anlamına gelmektedir.

    Özellikleri [değiştir]Devekuşları genellikle, 90 ile 130 kg ağırlığındadır, bazı erkek deve kuşlarının ağırlıkları 155 kg’ye kadar çıkar. Erişkin erkeklerin tüyleri, çoğunlukla siyahtır, kanatlar ve kuyrukta bazı yerler beyazdır. Dişiler ve genç erkekler, grimsi-kahverengidir. Kanatlar, erkekler tarafından çiftleşme gösterilerinde kullanılır. Aynı zamanda civcivler için gölge sağlar.

    Tüyler yumuşaktır ve yalıtım görevine hizmet eder. Parmakların her ikisinde pençeler vardır. Deve kuşunun kuvvetli bacakları tüysüzdür. Kuş, bir toynağa benzeyen daha büyük olanıyla iki ayak parmağında durur. Bu koşmaya yardım ettiği düşünülen deve kuşlarına özgü bir adaptasyondur. Kalın siyah kirpikleriyle gözleri vardır. Bütün kara hayvanları içerisinde en büyük gözlere sahiptir.Deve kuşlarının dışında hiç bir kuşta idrar kesesi yoktur.

    Üreme [değiştir]Erkek devekuşları cinsel olgunluğa (2 ila 4 yaşları) 1.8-2.7 m, dişi devekuşları ise 1.7 -2 m yüksekliğe ulaşınca girer. Yaşamın ilk yıllarında civcivler her ay 25 cm kadar büyür. Bir yıl sonunda devekuşları 45 kg ağırlığa ulaşır.

    #61623
    ImraHor
    Üye

    civciverin gölgeliği çok güzelmiş yaa:)bu hayvana özel bir sempatim nedendir bilmiyorum güzel hayvanlar.bir filmde at gibi yarış yapıyolardı ya böyle bir şey varmı gerçekten?

    #61631

    Devekuşlarıyla gezmek Antalya’da moda oldu

    Antalya Yeşilbayır’da bir çiftlikte, düzenlenen devekuşu yarışları yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Çiftlik sahibi Orhan Sarıyar, Güney Afrika’da turistler için düzenlenen devekuşu binme yarışlarını bir televizyon programında izleyerek etkilendiğini, aynı şeyi Antalya’da da yapmaya karar verdiğini söylüyor. “Daha sonra devekuşları, at eğiticileri tarafından eğitilerek yarışmaya uygun hale getirildi” diyen Sarıyar, devekuşlarının 150 ile 180 kilo arasında olduğunu ve 85 kiloya kadar olan kişileri rahatlıkla taşıdığını ifade ediyor: “Kiloları elverişli olanlar geziyor. Hızlarıysa ortalama 40 kilometre kadar oluyor.”

    http://arsiv.sabah.com.tr/2004/07/19/gny/gny127-20040719-200.html

    #61643
    ImraHor
    Üye

    vay canına ilginç bir deneyim Antalyaya yolum düşerse denemek iserim.bilgi için tşk

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.