- Bu konu 4 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 14 yıl 7 ay önce supperggirl tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 24 Şubat 2010: 13:24 #24317supperggirlÜye
2008 nisan doğumlu dişi bir british shorthair ve 2008 mayıs doğumlu erkek scottish fold um var ilk çiftleşmeleri 2008 in ekiminde başladı ve 2009 şubata kadar sürdü daha sonra ara verip tekrar yaz aylarında çiftleşmeye başladılar buda yaklaşık 2 ay sürdü ve ben dişi olanı bir haftalığına bir arkadaşıma vermiştim geri döndüğünde çiftleşmesi kesildi ve bu çiftleşme süreçlerinin hiç birinde dişi hamile kalmadı çiftleşme süreçleri en az 2 ay sürüyor fakat hamile kalamamasına bir anlam veremiyorum.
erkek olan çiftleşirken dişiyi boynundan tam tutamıyor sanırım çünkü dişi 1 dk bile sürmeden altından kaçıyor ben tutmayı denedim fakat çok zorluyor kendini kaçmak için.
en son şubat ayının ilk haftası boyunca çiftleştiler ve bu 1 hafta sürdü ve sonra kesildi. acaba hamile kalmış olabilirmi? ve neden bukadar çiftleşmeye rağmen bebekleri olmuyor bu yavrucakların? buarada dişi 2.5 kilo erkek olansa 4.5 kilo.
bir diğer sorum ise çok fazla tüy döküyorlar hergün tarıyorum fakat kucağıma aldığımda silme tüy oluyorum petactive dermacat isminde vitamin kullanıyorum mamalarınıda royal canin alıyorum başka bir çözüm bulamadım. birde erkek olan çok sık tuvalete çıkıyor ve tuvaletleri çok ağır kokuyor.
şimdiden teşekkürler
24 Şubat 2010: 17:03 #92189Merhabalar.
Ev kedilerinin siklus süreleri ve çiftleşme zamanlara farklılık göstermektedir ama ne olursa olsun bahsettiğiniz üzere 2 ay aralıksız çiftleşme gibi birşey söz konusu değildir.
Dişi kedi kızgınlığa gelmediğinde erkeği kabul etmez,çiftleşmez ve kaçmak ister.Sürekli çiftleşmelerinin sebebi erkek kedinin sürekli çiftleşme isteğinden ve güçlü olması nedeniyle dişiye hükmetmesinden kaynaklanıyor olabilir.Erkek kediniz kiloca dişiden çok ağır ve zaptedebiliyor bu şekilde de sürekli çiftleşmek istiyor sanırım.
Eğer dişi kediniz tipik kızgınlık belirtileri gösteriyor (sırt üstü yuvarlanma,sırtını yere sürme,sürekli miyavlama,sırtını sert kaşıdığınızda kuyruğunu kaldırma ve vulvayı ortaya çıkarma vs…) ve çiftleşmeyi kabul ediyor ise,bununla birlikte çiftleşiyorlar ise döllenmenin olması lazım ve gebelik şekillenmesi lazım.
Eğer gebelik tüm bu olumlu şartlara rağmen gerçekleşmiyor ise ya erkekte yada dişide problem var demektir.Dişilerde ultrason ile uterus ve ovaryumları muayene ettirebilirsiniz.Bunun yanında erkek kediden alınan sperm ile suni tohumlama da denenebilir.Bunu veteriner fakülteleri yapabilirler,bunun yanında bazı kliniklerde yeterli düzeydedir.
Mamalarınız ve bakımınız çok güzel.Tüy dökümü mevsime ve kızgınlığa bağlı olarak normaldir ama sürekli olarak tüy dökülmesi mevcut ise vitamin enjeksiyonları ve karnitin denenebilir.
Erkek kedilerin sık tuvalete çıkmaları ve tuvaletlerinin ağır kokması normaldir.Bol su bulundurarak kedinizin bol su içmesini sağlayabilir ve bu noktada bir miktar çözüm sağlayabilirsiniz.Seçilen kedi kumu da önemlidir.Kaliteli kedi kumu kullanırsanız kokunun bir nebze önüne geçebilirsiniz ama kokuyu asla önleyemezsiniz,bu nedenle gülü seven dikenine katlanır durumu mevcut.
25 Şubat 2010: 12:22 #92216supperggirlÜyeteşekkür ederim.. peki muayene için uygun ve iyi bi yer önerebilirmisiniz? istanbul üni. veterinerlik fakültesi bu konuda nasıl? bana uygun ve iyi bi yer önerirseniz çok iyi olur!
çiftleşme konusunda ilk ekim şubat arası çiftleşmeleri süresince dişi aylarca bağırdı sürekli çiftleşmek için ve en son şubat ayı başında çiftleştiler geçtiğimiz günlerde yani. buda 1 hafta sürdü ve dişi sürekli bağırdı daha sonra kesildi çiftleşmek istemiyor artık erkekle kavga ediyor hamile kalmış olabilirmi? yada nasıl belirtilerle hamilelik olma ihtimali bulundururlar? eğer o çiftleşmeden hamile kaldıysa şuan yaklaşık şubat 10 unda çiftleşme sona erdi yani 15 gün oldu.
tekrar teşekkür ederim.
25 Şubat 2010: 18:24 #92265İstanbul Üniversitesi veteriner fakültesi tabi ki yeterli düzeydedir.Muayene için uygundur.
Dişinin çiftleşmeyi kabul etmemesi kızgınlık süresinin geçtiğini gösterir.Aynı şekilde çiftleşmek istememesi gebe kaldığını göstermez.
Kedilerin gebelik süresi 63 ila 69 gün arasında değişir.Muayene için fakülteye götürdüğünüzde size yeterli bilgi verebilirler.Kistik oluşumlar da gebeliği önleyebilir hem de sizin dediğiniz gibi uzun süreli kızgınlık belirtileri gözlenebilir.Kistlerin böyle özellikleri vardır.Bahsettiğiniz durum da oldukça uyuyor ama ultrason ile muayene etmeden birşey söylemek doğru olmaz.
Ultrason muayenesi sonucu gebelik yok ve kistik bir oluşum var ise ona göre müdahele edilir ve tedavi sonuçlandırılır.Tedavisi komplike değildir,can sıkmaya değmez.Gebelik var ise zaten sorun yok.
Geçmiş olsun.Sağlıcakla kalın.
25 Şubat 2010: 23:16 #92279supperggirlÜyeçok teşekkürler ilginize..
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.