blank
  1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Veteriner Hekimlere Sorun
  4. kopegime "Taşikardi" teshisi koydular
15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 19)
  • Yazar
    Yazılar
  • #20019

    merhabalar benim 6 aylik disi pug cinsi kopegim var yaklasik 2 ay once geceler uyurken nefes alamama veya tikanma gibi belirtleri vardi veterinere gosterdim tahikardiya diye bisey dedi.Tioprotektin diye bir ilac verdi sabah ve aksam 1 tane dedi bir kutu laci bitirince tekara gelin dinliyim mi dedi tekrar kittigime biraz daha probei oldugunu soledi ve ayni ilactan 1 ay boyunca sabah yarim aksam yarim verin dedi fakat arada sirada hala yepiyor bu hastaligin tedavisi mumkun mu neler yapmam gerekir yurtdsinda yasamaktayim o yuzden brde kendi ukemn doktorlarna bir sorayim dedim yardici olursaniz cok sevinirim saygilarimla

    #67155

    Merhabalar…

    Taşikardi dediğiniz durum,kalp atım hızının çeşitli nedenlere bağlı olarak artmasıdır.

    Taşikardi çoğu zaman kalp rahatsızlığı belirtisi değildir.Köpeğinize çikolata veriyorsanız,şekerli şeyler veriyorsanız,evde genelde hareketsiz duruyor sonra çok oyun oynuyorsa,heyecanlandığında,sindirimi zor bir yemek yediğinde ve benzeri durumlarda taşikardi görülür.

    Bu tarz taşikardilerde nedenin ortadan kaldırılmasıyla sorun çözülür.

    Kalp ve böbrek rahatsızlıkları,ateşli hastalıklar,septisemiler,zehirlenmelerde taşikardiye yol açabilir.Bu durumlar tehlikelidir ve kesinlikle tedavi edilmelidir.

    Taşikardi tedavisinde nedeni ortadan kaldırılmaya çalışılır bunun yanında antiaritmik ilaçlar kullanılabilir.

    Veteriner hekiminizin size verdiği ilacın uygulamasını devam ettirin,doktorunuzun size dediklerini yapın.Muayene etme şansına sahip olan arkadaşımız o olduğundan gerekli tedaviyi yapacaktır.

    İçiniz rahat olsun.Veteriner hekiminizin tavsiyelerine uyduğunuzda düzelecek bir durumdur.Tedavisi her zaman mümkündür.Önemli olan sebebinin anlaşılmasıdır ve una göre tedavi yapılmasıdır ki doktorunuz zaten bunu yapıyor.

    Rahat olun.Sağlıcakla kalın.

    Geçmiş olsun.

    #67164

    Cok Tesekkur ederim Yener bey birazda olsa icimi rahatlattiniz.Sizce EKG yapilmasi gerekirmi?size soledigim ilacin yan etkileri varmi sormamin sebebi 3 4 gun once deride bazi mavilikler yada morluklar dikkatimi cekti bunun sebebi kullandigmiz ilactan mi yoksa kalpte bir rahatsizlik oldugundan dolayimi bbirde son olarak kopegim bazen ilk sorumda da yazdigim gibi oksuruyormus gibi nefes aliyor bu durum ilk baslarda siklikla oluyordu bu aralar baya bi azaldi fakat dun gene cokta sik olmasada yine basladi bole bi durumda ne yapmami onerirsiniz?saygilarimla

    #67178

    Kliniğin EKG cihazı var ise taşikardi durumunda EKG yapılmalıdır.Bahsettiğiniz ilacı bilmiyorum o nedenle yan etkilerini bilmiyorum ama taşikardi gibi aritmilerde kullanılan ilaçlar vücutta morarma gibi yan etkiler oluşturmazlar,en korkulan yan etki kalbin içinde kanı pıhtılaştırmasıdır.

    Bahsettiğiniz vücuttaki morluklar,maviliklerin nedenlerinin araştırılması gerekir.Genelde kalp yetersizlikleri durumunda ödem,morluklar gözlenebilir.Aynı şekilde böbrek rahatsızlıklarında da görülüyor.Belki de köpeğiniz siz görmediğiniz zamanlarda etrafa çarpıyor olabilir.Demek istediğim bunların nedenlerinin araştırılması gerekir bunu yapabilecek olan tek kişi ise şuan ki veteriner hekiminiz yani köpeğinizi muayene etme şansına sahip olan o.Fakat taşikardi amacıyla başladığınız ilaç tedavisinde yan etki olarak vücutta morluklar görüleceğini sanmıyorum.Bir de pug gibi iri yapılı olmayan bir köpeğe doz aşımı olmaması lazım ilaç dozlamaya dikkat edilmesi lazım.doz aşımı yapmayın bence veteriner hekiminizle bu yönden de görüşün.

    Köpeğinizin nefes alışverişinin öksürür gibi olması,hırıltılı solunum gibi durumlar pnömoni,astım,bronşit,faranjit,tozlu ortamda bulunma vb. gibi nedenlerden kaynaklanıyor olabilir.Dediğim gibi bu durumda da akciğerlerin steteskop ile dinlenmesi,akciğer seslerinin değerlendirilmesi ve buna göre bir tedavi yolu izlenmesi gerekiyor.Ben köpeğinizin durumunu bilmediğinden şimdi amoksisilin içeren bir preparat önersem ama sorun benim düşündüğümden başka birşey çıkarsa o zaman etki etmez.

    Bu arada köpeğinize Kennel Cough yani barınak öksürüğü aşısı yaptırırsanız bu tarz solunum sistemi rahatsızlıklarının bir kısmının önüne geçebilirsiniz.

    Geçmiş olsun.Sağlıcakla kalın.

    #67197

    barinak oksurugu ruscada ne oldugunu bilmiyorum fakat ben aldigimda kopegimi pasaportu var aldigim kisiler bazi igneler yaptirmislar veteriner hekimin dedigine gore 7.ayda bi asi varmi suanda benim kopegim 6 aylik.pasaportunda yazior ne igne yaptiklari 1.Biocan DHPPI vaccine against distember inf, hepatitis inf,laryngotracheltis,parvovirosis and parain fluenza ikinci ignede ayni 3.Biocan L Vaccine against Leptospirosis ve sunlarda yazior L canicola ,L icterohaemorrhagie,L grippotyphosa…Bu igenelere baktiktan sonra hekim bize bunlardan sonra 7. ayda olucak ama 7. ayda olucak igne ne bilmiorum bana sirasi ile asi cetveli verebilirmisiniz bana o degerli vaktinizi ayirdginiz icin cok ama cok tesekkur ederim…

    #67201

    Siz karma aşı yaptırmışsınız.Karma aşının tekrarı son enjeksiyondan 1 yıl sonra yapılıyor.Her yıl tekrar ediliyor yılda bir kez olmak üzere.

    Kuduz aşısı yaptırmadıysanız onu yaptırın (Rabies). Kuduz aşısını bir kez yaptırıyorsunuz sonra tekrarı bir yıl sonra yılda birkez.

    Kennel Cough aşısı dediğim barınak öksürüğü,Kennel Cough derseniz anlarlar veteriner hekimler.Bu aşı genelde bir arada yaşayan köpekler için ama öneriyoruz.

    Mantar aşısı 45-60 günlükken yapılıyor ve 21 gün sonra 2. kez yapılıyor.Bundan sonra yılda birkez tekrar ediliyor.

    3 ayda bir parazit aşısı yaptırmanız gerekiyor.Bu tablet şeklinde de verilebilir.Parazit tedavisi ömür boyunca 3 ayda bir.

    Karma aşıyı yaptırmışsınız zaten bir yıl sonra tekrar yaptırmanız gerekiyor ama bilgi olsun diye vereyim.karma aşı da 45-60 günlük olmak üzere köpeğin durumuna bakılarak başlanıyor.İlk enjeksiyondan 21 gün sonra tekrar karma aşı yapılıyor bundan 21 gün sonra da tekrar yapılıyor.Yani 3 tekrar karma aşısı yapılıyor.Bundan sonra yılda birkez.

    Aşılara başlamadan önce parazit tedavisi yaptırmanız daha iyi sonuç almanızı sağlar.

    Yaptırdığınız aşılar hangi hastalıklara karşı korur onları da yazayım:
    Rabies=Kuduza karşı korur.
    Coronavirus:Coronavirus enf.
    Parvoviral Enf.=Kanlı ishale karşı korur.
    Distemper:Gençlik hastalığından korur.
    Leptospira:Kan işeme ve sarılığa karşı korur.
    Adenovirus Tip I/Hepatit:Köpek karaciğer enfeksiyonlarına karşı korur.
    Parainfluenza:Viral pnömoniye karşı korur.
    Bordetella:Kennel Cough,barınak öksürüğü yani bronşin hastalığına karşı korur.

    Aklıma gelenler bunlar.Karma aşının içinde zaten yazmışsınız 5 hastalığa karşı koruyucu özellik var.

    Geçmiş olsun.

    #67202

    Bu arada aşı yaptırmak istediğinizde köpeğinizin aşı karnesiyle birlikte veteriner hekime giderseniz o tarihlere bakarak sizi aydınlatacaktır.Benim dediğime bakarak veteriner hekim unutsa da siz hatırlatabilirsiniz.

    Aşıları yapan veteriner hekimler bir sonraki aşının ne zaman yapılacağını ve hangi aşıların ne zaman yapılacağını size bildirirler.Çünkü tekrarlı aşılarda gecikmemek önemlidir.

    Sağlıcakla kalın.

    #67215

    Cok tesekkur ederim Yener bey mail adresiniz yanda msn massengeriniz varmi deride bulunan lekeleriin fotolarini gondermek istiyorum…

    #67217

    Rica ederim geçmiş olsun.

    Mail adresimi size özel mesaj olarak atarım ama fotoğrafları imageshack.us gibi bir siteden upload yapar ve siteye koyarsanız bence daha fazla insan yararlanabilir.Böylece daha faydalı olabiliriz.İsterseniz fotoları bana mailden de yollayabilirsiniz.İzniniz olursa ben koyarım siteye.

    Sağlıcakla kalın.

    #67230

    Sitenin neresine koyabilirim?

    #67234
    kelej
    Üye

    bu konu başlıgı altında ilk mesajınızı duzenleyerek yaparsnız daha iyi olacaktır ….

    #67244
    #67248

    Yolladığınız resimlere baktım.Bu lekeler bana taşikardi nedeniyle oluşmuş gibi geldi.Çünkü taşikardi nedeniyle kalp atım sayısının artması sonucu böyle lekeler oluşabiliyor.Yazdığınız ilacı bilmediğim için yan etkilerini bilmiyorum ama ilaç nedeniyle oluşacağını sanmıyorum.Bir süre ilacı kullanmaya devam ettiğinizde bu lekelerin kaybolacağını sanıyorum.

    Fırsatınız olursa köpeğinize kan testi yaptırın.Böylece lekelerin nedeni daha kolay anlaşılabilir.Dediğim gibi taşikardi nedeniyle kılcal damar çatlamaları oluşabiliyor,böyle morluklar göze çarpabiliyor.Tabi ki bu lekelerin kaynağını bu şekilde kesin olarak bilebilmemiz mümkün değil,laboratuara yollayacağınız kan örneklerinin sonucuna göre daha spesifik birşeyler söylemek mümkün olacaktır.

    Dahiliyeciler bu konuda daha bilgilidirler ve sizi daha fazla aydınlatabilirler.Ben Doğum ve Jinekoloji ana bilim dalındayım.

    Geçmiş olsun.Sağlıcakla kalın.

    #67285

    Yener bey bana vrmis oldugunuz mail adresiniz msn massenger olarakta kullaniyormusunuz?

    #67337

    evet ama pek vaktim olmuyor.haftada 1 kez belki girebiliyorum süresi de 5 dakikayı buluyor bulmuyor yani.

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 19)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.