- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 17 yıl 3 ay önce Miravets tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 24 Ekim 2007: 18:25 #16037MiravetsÜye
PROTEİNLER
Türkiye’de Hayvansal Protein Tüketimi
Amino asit dekarboksile eden bakteriler
Minimal Aminoasit Gereksinimi
Protein Saptanması (kalitatif)
Doğrudan doğruya protein molekülü ile oluşan reaksiyonlar
Protein molekülü ile değilde, proteinin yapı taşları olan A.A. R kısmı ile oluşan reaksiyonlar
Protein Saptanması (kalitatif)
Birinci Grup Reaksiyonlar
Koagulasyon reaksiyonları
Renk Reaksiyonları
Serolojik reaksiyonları
İkinci Grup Reaksiyonlar
SÜT PROTEİNLERİ
İnek sütü proteinleri, toplam proteinin % 78’ini oluşturan ve bir fosfoprotein olan kazein ile % 7’lik bir bölümü kaplayan serum proteinleri olmak üzere iki gruba ayrılır. Serum proteinleri -laktoglobulin (% 8.5), -laktalbumin (% 5.1), immunglobulin (%1.7) ve serum albuminlerini içerir. Buna ilave olarak % 5 oranında protein olmayan nitrojen (NPN), serbest peptitler ve aminoasitleri içerir. Süt aynı zamanda çok düşük miktarda peroksidaz, asit fosfataz, alkali fosfataz, xantine oksidaz ve amilaz enzimlerini içerir.Kazein sütün içerisinde sferik, 30-300 mm çapında partikül tarzındadır. Kazeinin sütten separasyonunda asitle presipitasyonun yanısıra, rennet veya NaCl ile doyurma işlemi de uygulanabilir.
Rennetle muamelede ise sınırlı bir proteoliz meydana gelir ve kazein parakazein ismini alır.
Kazein elektroforez ile , ve fraksiyonlarına ayrılır.
-kazeinin bir bölümü kalsiyum iyonları ile presipite olur ve “kalsiyuma duyarlı kazein” şeklinde isimlendirilir.Süt serum proteinleri laktalbumin ve laktoglobulin olmak üzere iki ana bileşenden oluşur. Laktoglobulin, globulin karakterinde bir protein içerir. Bu protein -laktoglobulin olarak isimlendirilir
Immunglobulinler euglobulin ve pseudoglobulin olmak üzere ikiye ayrılır. Bu proteinlerin düzeyi kolostrumda yüksektir. Buzağılarda kolostrumla alınan bu proteinler hiçbir değişikliğe uğramadan kan dolaşımına transfer olur ve bağışıklıkta aktif rol oynar. Immunglobulinler sütte IgM, IgA ve IgG olmak üzere 3 çeşittir. IgG, IgG1 ve IgG2 şeklinde fraksiyonlara ayrılır.ET PROTEİNLERİ
Kas proteinlerinin % 60.5’ini myofibriler proteinler, % 29’unu sarkoplazma proteinleri ve %10.5’ini bağdoku proteinleri oluşturur.Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.