blank
  • Bu konu 5 yanıt içerir, 3 izleyen vardır ve en son 16 yıl önce vetkdkpk tarafından güncellenmiştir.
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16468
    dilara
    Üye

    [size=medium]Kedilerin sağlık sorunları genellikle hastalığın başlaması ile belli olur. Bunun bir sebebi onları yeterince gözlemlememiz, bir sebebi de tüylerinin bazı fiziksel rahatsızlıkları saklamasıdır.Kedinizin sağlığında bir sorun olmasının en bilindik işareti günlük rutin davranışlarının değişmesi ve sessizleşmesidir.

    Ama kedinizin sağlık sorunları ciddi bir noktaya erişmeden sorunu tespit edebilir ve önleyebilirsiniz. Bunun için kedinizi en azından haftada bir kez kontrol etmelisiniz. Bu kontrole ilaveten, tuvaletini, yatağını da kontrol etmenizde fayda vardır. Yatağa dökülen parazitler, mukoza salgıları ya da kedi kumuna bulaşan akıntılar kedilerinizin iç organlarındaki rahatsızlıklar konusunda size ipucu verecektir.

    Kedinizi en azından haftada bir kez fiziksel olarak muayene etmelisiniz.
    Nasıl mı..?
    [/size]

    #43927
    dilara
    Üye

    [size=medium]Gözler :
    Göz kenarları, göz bebekleri kontrol edilmeli, göz kenarındaki çapaklar ılık çaya batırılmış pamuk yardımıyla temizlenmelidir. Şayet gözde akıntı, kızarıklık var ise ya da normalin üzerinde bir çapaklanma var ise bu göz rahatsızlıklarına ya da iç organlarda gelişen bir enfeksiyonel rahatsızlığa işaret olabilir.

    Ağız ve Burun :
    Ağız kenarındaki zaman zaman oluşan kirli tabaka ıslak bir bezle temizlenmelidir. Dudak kenarlarındaki şişlikler, çatlaklar ya da diş etlerindeki kızarıklık, apseler ağız bölgesinde bir sıkıntının baş gösterdiğini ifade eder. Aynı şekilde burun kenarında biriken kirli topaklar da burun salgısından gelmiş olması sebebi ile önem arz eder.

    Dişler :
    Dişlerdeki sararma, yemek yerken bağırma, ağız kokusu ve diş kenarlarına biriken tartarlar kedinizin diş sağlığının bozulduğunun ifadesi olabilir. Özellikle sürekli yaş mama yiyen kediler de diş rahatsızlıkları daha sıkça görülür.

    Kulaklar :
    Kulak içlerinin temizliği de çok önemlidir. Şayet kediniz yeterince kulaklarını temizlemiyorsa siz onun temizliğine ıslak bir bezle yardım edebilirisiniz. Aynı şekilde kulaktan gelen akıntılar ya da kulak çevresinde oluşan irinli büyük sivilceler de enfeksiyonel bir rahatsızlığın kapıldığını anlatır.
    [/size]

    #43928
    dilara
    Üye

    [size=medium]Kemik Yapısı :
    Elinizi kedinizin üzerinde yoklayarak gezdirdiğinizde olası kemik rahatsızlıklarını fark etmeniz mümkün olabilir. Kırık durumunda kediniz rahatsızlığını daha açıkça belli edecek olsa da, kaburga çatlamaları, ayak burkmaları gibi durumlarda hastalığın anlaşılması daha zor olabilir.

    Patiler :
    Patilerin iç kısımları mantar gelişip gelişmediği açısından tırnaklar ise kırılıp kırılmadığı açısından kontrol edilmelidir.

    Davranış Değişiklikleri :
    Kedinizin yürüyüşünde bir değişme varsa ya da başını tutmakta veya denge sağlamakta sorun yaşıyorsa, normalde sevdiğinizde kızmadığı bölgelere dokunduğunuzda ya da vücudunun belli yerlerine dokunduğunuzda huzursuzlanıyor ise ilgili bölgede başlamış bir sorun söz konusu olabilir.
    [/size]

    #44520

    verdiğin bilgiler için teşekkürler

    #44531
    dilara
    Üye

    :bravo: :bravo:

    #47136

    teşekkürler.

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.