blank
  1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Veteriner Hekimlere Sorun
  4. Sığır
  5. Süt Sığırcılık İşletmelerinde Sağım Robotu Kullanımı
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #20564

    Özet: Sağım, fiziksel ve biyolojik yönleri bulunan düzenli bir işletme fonksiyonudur. Süt sığırcılık işletmeleri karlarını
    doğrudan etkileyen bu iş için en az zaman ve emek harcamak istemektedirler. Son elli yıl içerisinde sağımın otomasyonu
    için birçok bilimsel çalışma yapılmış olup, bugün itibariyle, teknolojik gelişmelerin de yardımıyla, işletmelerde sağım
    işlemi insan müdahalesi olmaksızın yapılabilmektedir. Bununla birlikte, robot ile sağıma ilişkin olarak gerek inek davranışları
    ve gerekse süt kalitesi açısından yeni çalışmaların düzenlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.