HAYVANSAL ÜRETİMDE ARZI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
-İşletmelerin çok dağınık ve farklı bölgelerde üretim yapıyor olması, üreticinin %90’ının 10 baştan daha az hayvanı pazara sürüyor olması, pazarda arz yetersizliğine neden olmaktadır.
-Optimal satış zamanının diğer mallarda belirlenmesi mümkün iken, hayvancılıkta mümkün olamamaktadır. Optimal satış zamanı ; masraflar, diğer fiyatların artışı ile ürünün kompozisyonuna göre değişmektedir.
-Hayvansal ürünlerin çabuk bozulabilir özellikte olması ve koruyucu birtakım işlemlere tabi tutulması arzı etkilemektedir.
-Irklar ve karkas gövde üzerindeki kimi bölgelerin etlerinin farklı kaliteye sahip bulunması değerlendirme güçlüğüne yol açmaktadır. Bu durum etin kalitelerine göre ayrılarak parça etler şeklinde arzında önemli bulunmaktadır
http://www.aeri.org.tr/PDF/Bks-6-2.pdf