Giriş Yap

Oluşturulan forum yanıtları

15 yazı görüntüleniyor - 1,546 ile 1,560 arası (toplam 7,418)
  • Yazar
    Yazılar
  • yanıtla: Domuz Gribi Nedir ? ( Nisan Ayı Konusu ) #77392
    blankFeeLinG
    Katılımcı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), domuz gribini 1 ila 6 arasında derecelendirdiği salgın evreleri sıralamasında alarm düzeyini 3. evreden 4. evreye çıkardı.

İsviçre’nin Cenevre kentinde saatlerce süren acil toplantının ardından WHO Başkan Yardımcısı Keiji Fukuda, düzenlediği basın toplantısında, ilk olarak alarm düzeyini 3’ten 4’e yükseltme kararının alındığını söyledi.

Fukuda, virüsün kimi ülkelere de yayılmış olması nedeniyle domuz gribinin kontrol altına alınamayabileceğini bildirdi.

WHO ayrıca, gribin yayılmasını durdurmak için sınırların kapatılması tavsiyesinde bulunmadığını, henüz yolculuk kısıtlamalarının gerekli olmadığını açıkladı.

Örgütün alarm düzeyini 4. evreye çıkarması, hastalığın en az bir ülkede insandan insana geçtiği anlamına geliyor.

WHO, Meksika, ABD, Kanada ve İspanya’da domuz gribi vakaları görüldüğünü doğrulamıştı.

yanıtla: Domuz Gribi Nedir ? ( Nisan Ayı Konusu ) #77391
    blankFeeLinG
    Katılımcı

Meksika’da ortaya çıkan domuz gribi hızla yayılıyor. Virüs, ABD’den sonra Yeni Zelanda, İspanya ve Fransa’ya da sıçradı. Sağlık bakanlığı da Ankara’da basın toplantısı düzenledi…

Bakanlık uzmanları, ellerinizi temiz tutun ve sık sık yıkayın uyarısında bulundu. Türkiye’de henüz böyle bir vaka görülmedi… Virüs Meksika’dan yayılıyor… Bu nedenle bu ülkeye ziyaretlerin ertelenmesi öneriliyor. Riskli bölgelere gidenler de takibe alınacak.

BELİRTİLER:

-Ateş (Genellikle 3 gün sürüyor)
    -Öksürük
    -Kas ağrısı
    -Boğaz ağrısı
    -Aşırı yorgunluk
    -İshal

TEDAVİSİ;

Bu hastalıkta domuzlara yapılan bir aşı var. Ama insana yapılmıyor. Bu nedenle henüz insanlara yönelik bir aşı yok.

Bu konuda bir açıklama yapan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Şenol, şu an için virüsün başka ülkelerde olmasının Türkiye için bir avantaj olduğunu söyleyerek, “Biz uyarıyı aldık. Düzgün ve organize bir şekilde çalışabilirsek bunu engelleyebiliriz. Yepyeni bir tür söz konusu belli ki. Böyle olunca da bir aşının hazırlanması da 3-4 ayı bulur. Piyasadaki grip ilaçları bu virüse etkili; ancak yanlış yönlendirme olmasın. Bunlar kesinlikle doktor tavsiyesi ile kullanılmalı” dedi.

DÜNYADA HIZLA YAYILIYOR

Domuz gribi nedeniyle Dünya Sağlık örgütü de acil olarak toplanıyor. Meksika’dan dünyaya yayılan grip, ABD ve Avrupa ülkelerine de sıçradı. Çok sayıda kişi, virüs taşıdığı şüphesiyle özel odalarda karantina altına alındı. ABD’nin New York kentinde ise domuz gribi belirtileri gösteren 75 öğrenci için tatil ilan edildi.

DOMUZ GRİBİ NEDİR?

-Normalde domuzlarda görülen ‘A tipi’ grip virüsünün yol açtığı bir solunum hastalığı.

-Domuzdan insana ve insandan insana bulaşabiliyor. Virüse karşı insanın doğal bağışıklığı bulunmuyor.

-Domuz eti yenmesiyle domuz gribi virüsü bulaşmıyor. Solunum yoluyla bulaşıyor.

-İnsanlardaki grip virüsü gibi, domuz gribi virüsü de sürekli değişim gösteriyor.

-Tedavi için domuzlara yapılan aşı var, ancak insan için henüz yok.

Dünya Sağlık Örgütü’yle eşgüdümlü çalışma yürüttüklerini söyleyen Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmeleri Genel Müdürü Seraceddin Çom bugünden itibaren önlemlere başlandığını ve Sağlık Bakanlığı’nın her türlü donanıma sahip olduğunu söyledi

Çom şöyle devam etti: “Ekibimiz yeterince tecrübe sahibi. İlaç stoklarımız bekletilmektedir. Bilim Danışma Komisyonumuzla toplantılarımızı yapıyoruz. Bu komisyonumuzla bundan sonra da nelerin yapılabileceğini konuşacağız. Tedbir amaçlı bunları gerçekleştireceğiz. Daha önceki tecrübelerimizde ulusal salgın hastalıklarla mücadele eylem planımız var. Gerek bakanlığımızın merkez gerekse taşra teşkilatımızın hangi kademe ilan edilmişse ne yapacağımız, hangi tedbirleri alıp uygulamaya koyacağımız planımız hazırdır.

HAVAALANLARINDA SAĞLIK TARAMASI

Can şöyle konuştu:

“Uluslararası hava limanlarımızda, özellikle Ankara ve İstanbul havalimanlarımızda ulusal salgınla ilgili eylem planlarımızın gereklerinden biri olarak giriş çıkışlarda sağlık taraması yapmayı başlatmış durumdayız. Özellikle Meksika ve komşu ülkelerinden ülkemize gelen vatandaşlar küçük bir sağlık kontrolünden geçirilecekler. Eğer grip belirtisi taşıyorlarsa, uygun araçlarla karantina altına alınacaklardır. Vatandaşımız şu anda birinci ve öncelikli olarak tehlike altında değildir. Ama böyle bir risk vardır

DOMUZ GRİBİ İÇİN BİLGİ HATTI

Bakanlığımız 184 hattıyla şu andan itibaren her soruya cevap verecektir. “

ALINTIDIR…

yanıtla: Marmara’da deprem #77390
    blankFeeLinG
    Katılımcı

Marmara Bölgesi akşam saat 22.03’te sarsıldı.Merkez üssü Tekirdağ’ın Yeniköy açıkları olan depremin 4.1 büyüklüğünde olduğu açıklandı. Deprem, Tekirdağ’ın merkeziyle Marmara Ereğlisi ve Şarköy’de hissedildi.

Marmara Denizi’nin 14 kilometre altında meydana gelen sarsıntı İstanbul’da Asya ve Avrupa yakalarında da hissedildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, ”Marmara Denizi’nde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin, büyük bir depremin habercisi olabileceğini söylemenin mümkün olmadığını” bildirdi.

“TELAŞ ETMEYİN”

Eyidoğan, yaptığı açıklamada, saat 22.03’te merkez üssü Tekirdağ açıkları-Marmara Denizi olan 4.1 büyüklüğünde deprem olduğunu belirterek, vatandaşların telaş etmesini gerektirecek bir durumun bulunmadığını söyledi.

Depremin denizde meydana geldiğini ve yakın yerleşim yerlerinde kuvvetli hissedilmiş olabileceğini ifade eden Eyidoğan, depremin, ”büyük bir depremin habercisi” olabileceğini söylemenin mümkün olmadığını, bunun için özel bir gözlem bulunmadığını kaydetti.

Eyidoğan, depremin, Tekirdağ Marmara Adası arasında Tekirdağ çukurunun batı ucunda meydana geldiğini belirterek, ”Bu depreme bakarak, çok şey söyleyemeyiz. Depremin olduğu yer en fazla deprem üreten yerler arasında, en aktif yerlerden biri” dedi.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sedat İnan da vatandaşların telaş etmemesi gerektiğini, bu tür depremlerin her zaman olabildiğini belirterek, bu deprem üzerinden spekülasyonlar yapılmamasını istedi.

”DEPREM 3 SANİYE SÜRDÜ”

Jeofizik Kurumu Derneği Kurucu Genel Başkanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul’un Avrupa ile Asya yakalarında hissedilen depremin 3 saniye sürdüğünü bildirdi.

Depremin Kuzey Anadolu kırığının Tekirdağ Kolu üzerinde olduğunu belirten Ercan, şunları kaydetti:

”Bu kesimde yer kabuğunun kalınlığı 29 kilometre dolayında olup, depremde gerginlik boşalması, 15 kilometre derinde ilk 10 kilometre derinlikteki granitsel katmanın altındaki bazaltik katmanda olmuştur. Derinlik olarak şaşırtıcıdır. Bu kolda depremcik ile küçük depremlerin göreceli olarak çokluğu, kabuğun bu parçasındaki gevreklikten kaynaklanmaktadır. Jeofizik bilimi olarak bu deprem, kırığın diriliğini koruduğunu, gerginlik birikimini göstermektedir. 2007’de yapmış olduğum açıklamalar uyarınca 2007 ile 2015 arasında Kuzey Anadolu kırığının kuzey kolu üzerinde 4 ile 5,5 arasında küçük depremleri duyacağımızı belirtmiştim. Bu deprem bunlardan birisidir. Ne var ki Marmara kabuğu büyük bir depremi oluşturacak 6,5 milyar tonluk kırıcı güce halen erişememiştir. O nedenle ‘bunun ardından büyük deprem beklenir’ diyecek bilimsel bir belirteç yoktur.”

yanıtla: Üstteki üye forumda neyi ile ünlü? #77375
    blankFeeLinG
    Katılımcı

kurban la :D😀

yanıtla: Son PosT. #77374
    blankFeeLinG
    Katılımcı

:D😀 yoksa almaa :D

yanıtla: şu an saat kaç #77373
    blankFeeLinG
    Katılımcı

22.32

yanıtla: tuttu tutmadı oyunu #77372
    blankFeeLinG
    Katılımcı

eveett :D😀

alttakiii depremi hissetmiş dicemde biraz zor :D😀

yanıtla: Hey Alttaki Sana Tavsiyem var #77371
    blankFeeLinG
    Katılımcı

hadi ordannn :D bırakmamm :D

alttakiii kendine dikkat et

yanıtla: tek kelime ile sen:D #77370
    blankFeeLinG
    Katılımcı

mutsuuuzz

yanıtla: o mu? bu mu? #77369
    blankFeeLinG
    Katılımcı

:D😀 ikiside tabiki :D

sade sütmü nesquikli sütmü :D

yanıtla: Aziz NESİN #77353
    blankFeeLinG
    Katılımcı

Hepsi Aynı…

Kaç sevgiliyi sonuncu saydıysam
    Hepsi de aynı kadındı
    ßiLmiyorLardı kendiLerini
    Ama ben biLiyordum
    Çünkü hep aynı bendim.
    Kaç kadını seviyorum dedimse
    Hepsi de aynı kadındı
    ßiLmiyorLardı birbirLerini
    Ama ben biLiyordum
    Çünkü hepsini seviyordum.
    Kaç kadın ihanet ettiyse
    Hepsi de aynı kadındı
    ßiLmiyorLardı kaç yaram oLduğunu
    Ama ben biLiyordum
    Çünkü vuruLan hep bendim.

yanıtla: Aziz NESİN #77352
    blankFeeLinG
    Katılımcı

Bağışla
    Ya zamanından çok erken gelirim
    Dünyaya geldiğim gibi
    Ya zamanından çok geç
    Seni bu yaşta sevdiğim gibi

Mutluluğa hep geç kalırım
    Hep erken giderim mutsuzluğa
    Ya herşey bitmiştir çoktan
    Ya hiçbir şey başlamamış

Öyle bir zamanına geldim ki yaşamın
    Ölüme erken seviye geç
    Yine gecikmişim bağışla sevgilim
    Sevgiye on kala ölüme beş

yanıtla: Aziz NESİN #77350
    blankFeeLinG
    Katılımcı

EN GÜZEL

Bu müze var ya bu müze
    Seninle gezerken güzel
    Kimseler yoksa salonda
    Seni öpmek en güzel
    Bu rakı var ya bu rakı
    Seninle içerken güzel
    Kimler olursa olsun varsın
    Rakılı ağzından öpmek en güzel
    İşte bu dünya var ya bu dünya
    Seninle yaşarken güzel
    Sen varsın ya sen
    Ancak benimleysen güzel

yanıtla: Aziz NESİN #77349
    blankFeeLinG
    Katılımcı

KENDİME ÖĞÜT

Uslanma hiç hep deli kal
    Büyüme sakın çocuk kal
    Es deli deli böyle kal
    Son harmanında sevdanın
    Tüken toz toz savrula kal
    Suçüstü bulmalı ölüm
    Ölürken de sevdalı kal …

yanıtla: Cemal Süreya… #77348
    blankFeeLinG
    Katılımcı

ŞARAP

Saat onikiden sonra,
    Bütün içkiler
    Şaraptır

15 yazı görüntüleniyor - 1,546 ile 1,560 arası (toplam 7,418)