- Bu konu 9 yanıt içerir, 10 izleyen vardır ve en son 14 yıl 6 ay önce gornes12 tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 20 Ekim 2007: 17:51 #15892Murat KUTAYÜye
AÇIKTA BESİCİLİK
Ülkemizde geçmiş dönemlerde çok güzel ahırlar yapıldı. Ancak yetiştiricilerimiz bütün sermayelerini ahıra harcayınca içine hayvan koyacak, yem ve benzeri üretim giderlerini karşılayacak paraları olmadığından, o güzel ahırlarımızın önemli bir kısmı boş kaldı ve üretim yapamadık.
Ülkemizde genellikle kapalı tip barınaklar yapılmaktadır. Sığır besiciliğinde, karlı olabilmek için sabit yatırım tutarının mümkün olduğu kadar düşük seviyede tutulması gereklidir. Sabit yatırım maliyetleri olarak binalar, yem deposu, yem hazırlama ünitesi, hayvanların bulunacağı saha, alet ve ekipmanları sayabiliriz. Tüm bu yatırımlar, besiciliğin başlangıcında, sermayenin önemli bir kısmının harcanması demektir. Bu da bizim için gerekli olan işletme sermayesinin küçülmesine yol açmaktadır.
15 Kasım 2009: 20:10 #84617benmustiÜyeacıkta besiciliği halkımıza kabul ettirmeliyiz
14 Aralık 2009: 20:07 #86833wetemreÜyeteşekkürler
15 Aralık 2009: 13:48 #86824solorixÜyeE: AÇIKTA BESİCİLİK
teşekkürler10 Ocak 2010: 14:43 #88843yakutcan73Üyeharikasınız teşekkürler
12 Ocak 2010: 08:50 #88984vet_yavuzÜyeteşekkürler
12 Ocak 2010: 19:29 #89027vethekyusufÜyeülkemizdeki kapalı besiciliğin muhakkak sona ermesi lazım… ve biz hekimler olarakta yarı acık veya acık besiciliği tavsiye etmeliyiz..
13 Ocak 2010: 15:40 #89087ankarada acıkta süt inek çifligi kurulsa soğukla ilgili sorunlar oluşurmu
4 Mart 2010: 02:10 #92731OnnrÜyeteşekkürler..[hr]
İstanbulda ki hava şartlarını düşünürsek acaba açık ahırlaro tercih etmemiz mümkünmü ?16 Mart 2010: 20:56 #93619gornes12Üyesağolun[hr]
ya arkadaşlar erzurumda açıokta *nası olacak - YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.