- Bu konu 1 yanıt içerir, 2 izleyen vardır ve en son 15 yıl 1 ay önce pilin tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 24 Ekim 2007: 21:17 #16057MiravetsÜye
Etin Tanımı:
Yeterli olgunluğa erişmiş sağlıklı hayvanlardan tekniğine uygun şekilde elde edilen yenilebilir hayvansal dokulara denir.Bilimsel olarak; büyük çoğunluğu kas doku olmak üzere bağ doku, epitel, yağ, kemik ve sinir doku, kandan oluşan hayvansal gıda.
Etin beslenmedeki önemi:
Hayvansal proteinler, esansiyel(eksojen) a.a. yeterli ve dengeli oranda içerdikleri için beslenmede büyük öneme sahiptirler.Bu eksojen a.a.;
Valin
Leucine
İsoleucine
Threonine
Methionin
Phenylalanin
Tryptophan
Lysine’dir.Yetişkin bir insanın her kg vücut ağırlığı için 1-1.5gr protein gereklidir.
İnsanların günlük protein tüketiminin en az üçte biri hayvansal protein olmalıdır.KASLARIN HAREKET MEKANİZMASI VE ETE DÖNÜŞÜMLERİ
Canlı organizmada kaslar hareketleriyle kimyasal enerjiyi mekanik enerjiye dönüştürebilme yeteneğine sahip özel dokulardır.Kasların Kasılması
Tüm hücreler elektriksel bir potansiyele sahiptir.
Hücrelerdeki bu elektriksel potansiyel pozitif ve negatif iyonlardan kaynaklanır.
Kaslar hareketsizken hücre içi sıvıda negatif, dışında ise pozitif iyonlar bulunur.
Dinlenme dışında beyin hücrelerinden gelen uyartılarla bu pozitif ve negatif iyonlar yer değiştirir.Buna elektriksel hareket potansiyeli denir.
Sinir hücreleri, sahip oldukları elektriksel hareket potansiyelleri aracılığıyla beyin ve omurilikten aldıkları uyartıları kaslara getirirler.
Kasları kontraksiyona başlatacak bu hareket potansiyeli kavşak noktalarından kas hücrelerine geçer.
Kavşak noktaları içinde motor sinir levhası ve plakalası bulunur.Hareket potansiyeli bu plakalara gelince , plakaların içlerinde bulunan kimyasal aktarıcı asetilkolin açığa çıkar.Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz
3 Aralık 2009: 16:30 #85776pilinÜyeteşekkürler
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.