- Bu konu 10 yanıt içerir, 11 izleyen vardır ve en son 14 yıl 10 ay önce atagfb tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 24 Ekim 2007: 21:19 #16059MiravetsÜye
Hayvan kesildikten sonra normal olarak ette görülen ilk değişikliktir. Yeni taze kesilmiş hayvan eti, dayanıksız, aroma ve lezzeti az kavuçuk benzeri kıvamda ve zor çiğnenebilir yapışkan yapıda olur. Rigor mortis, kas fibrilleri içinde yer alan, aktin miyozin flamentleri arasında çok sayıda kalıcı aktomiyozin köprücüklerinin oluşması sonucu şekillenir. köprücüklerin oluşum mekanizması kaslardaki kontraksiyonun oluşumu gibidir. canlı kasların kontraksiyonu ile rigor mortis arasındaki fark köprücüklerin sayıca fazla şekillenmesi ve geriye yıkımlanmanın olmaması,daha açık bir ifadeyle kasları gevşememesidir.çünkü kasların çözülmesi için enerji bitmiştir.
Kesimden sonra ATP sentezi için ADP’ nin fosforilasyonundan önce kreatin fosfat kullanılır. kreatin fosfat bittikten sonra kaslardaki depo glikojenden ATP sentezlenir;ancak bu bittikten sonra sentezlenemez. Dolayısıyla oluşan aktinomiyozik köprücükleri koparacak enerji artık yoktur…
Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz
9 Aralık 2007: 08:29 #45709dostvetÜyeteşekkür ediyorum…
11 Aralık 2009: 20:47 #86480engiin_Üyeteşekkürler…
13 Aralık 2009: 22:15 #86716uguerÜyeteşekkürler güzel paylaşım
17 Ocak 2010: 16:33 #89442ayazkapliKatılımcısaol kanka
19 Ocak 2010: 10:57 #89599omurr67Üyesaol saol saol
30 Ocak 2010: 23:50 #90525krebaritÜyeteşekkürler
10 Şubat 2010: 13:05 #91193egenekÜyeteşekür ederim sağolll[hr]
hgcccccccccccmvmcgvmfgmfvjmvbh[hr]
fzdxhjdjfjfjgfjgfjgfjgjgjgdgfng[hr]
ydjdjydkfkgkfjgfgkgfgfjf[hr]
fdxjfxggggggggggggggggggggggggg[hr]
sddfghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhddddddddddddd[hr]
yjhjkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk[hr]
mçbçhvöhxxcövhbçnjkmhncvnbnmbvc[hr]
xcfcköglghjghhchgfhcgh[hr]
zfhdzhdfxxfdfncgfjgfchjvfghfhfvgmmgcgc[hr]
xdgxsjfdkgköfgfdfgdcfngcng14 Şubat 2010: 16:54 #91375TsavoÜyeteşekkürler
22 Şubat 2010: 23:07 #92089ogdemÜyeÇok sağolun
17 Mart 2010: 12:34 #93681atagfbKatılımcıçoık saol
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.