1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Muhabbet & Eğlence
  4. 2007’de futbolda Fenerbahçe
  • Bu konu 2 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 17 yıl önce dilara tarafından güncellenmiştir.
3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16983
    blankdilara
    Üye

    [size=medium]Tüm branşlarda 100. yılında başarı hedefleyen Fenerbahçe Spor Kulübü, futbolda 2007 yılına lider olarak girdiği sezonda, 100. yıl Türkiye Lig Şampiyonluğu ve Süper Kupa’yı kazandı. Fenerbahçe grup maçlarında 11 puan toplayarak rekor kırdığı Şampiyonlar Ligi’nde en iyi 16 takım arasında yer alarak yılı noktaladı.
    Yılın hemen başında Antalya’da ikinci devreye hazırlanan sarı-lacivertli ekip, ligin 31. haftasında ezeli rakiplerinden Beşiktaş’ı 1-0 yenerek şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet alıyordu. Fenerbahçe cezası dolayısıyla İzmir’de oynadığı Trabzonspor maçından da 2-2 berabere ayrılarak sezonun bitimine iki hafta kala 64 puanla şampiyonluğunu ilan ediyordu.
    Fenerbahçe ligin 33. haftasında Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederken, Galatasaray’ın 100. yılında şampiyon olarak 16. şampiyonluğuna imza atan Fenerbahçe, 2006-2007 sezonunda da, 17. şampiyonluğu elde etti ve Turkcell Süper Lig’in en fazla şampiyon olan takımı unvanı da alarak 100. yılını taçlandırdı. Fenerbahçe taraftarları şampiyonluk sevincini Bağdat Caddesi başta olmak üzeri yurdun dört bir yanında ve yurt dışında coşkuyla kutladı. Bayraklarla sokaklara dökülen yüzlerce taraftar, havai fişekler eşliğinde tezahüratlarla şampiyonluğu kutladılar.
    Fenerbahçe, ligin son haftasında Ankaragücü’nü 3-1 ile geçerken, Fenerbahçe-Ankaragücü maçı öncesi Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı. Fenerbahçe’nin şampiyonluk şöleni, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün amatör branşlarında mücadele eden sporcuların geçiş töreniyle başladı
    Sezonu Tadım Türkiye Kupası ve Lig Şampiyonluğu olmak üzere iki kupayla kapatan Bayan Basketbol Takımının yanı sıra, amatör branşlarda yer alan sporcular sezon içinde kazandıkları kupalarla, statta taraftarının önünde tur attı. Sporcular, turun sonunda ise, orta alanda başkan Aziz Yıldırım’ın da katılımıyla toplu fotoğraf çektirdi.
    Futboldaki 100. Yıl Şampiyonluk Kupası’nın teslim edilmesinden önce Fenerbahçeli futbolculara ve teknik heyete, federasyon başkanı ve görevlileri tarafından şampiyonluk madalyaları verildi. Kupanın alınmasıyla birlikte stattaki coşku doruğa ulaştı. Fenerium tribününde havaya konfetiler atıldı ve taraftarlar da tribünlerde renkli görüntüler oluşturdular. Futbolcular kupayı elden ele dolaştırarak mutluluklarını taraftarla paylaştılar. Futbolcular, şampiyonluk madalyalarıyla bir süre halay çekerken, tribünleri dolaşarak taraftarı selamladılar. Fenerbahçe Spor kulübü Yönetim Kurulu, teknik heyet ve futbolcuların stat içinde kurulan platforma çıkmalarını bekleyen taraftarlar; tezahüratlarla 100. yılda gelen şampiyonluğun sevincini yaşadılar. Samanyolu parçası eşliğinde müzik, ışık ve Samanyolu parçası eşliğindeki şampiyonluk kutlamaları müthiş bir görsel şölene dönüştü. Taraftarların coşkusu Kıraç’ın seslendirdiği 100. Yıl Marşı ile bir kat daha arttı. Tribünler, sezonun gollerini de bu sırada skorboddan izleme fırsatı buldular. Marşın söylenmesinden sonra ise, Fenerbahçe futbol takımının malzeme sorumluları, sağlık ekibi, tüm teknik kadro, futbolcular ve yönetim kurulu tek tek isimleri okunarak sahanın ortasına kurulan platforma davet edildi. Platforma son olarak Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tezahüratlar eşliğinde geldi. Taraftarlar, okunan isimlere tribünlerden eşlik ederken, Fenerbahçe bayrakları, balonlar, şelale ve konfetiler sevince ayrı renk kattı. Fenerbahçeli futbolcuların kupayla birlikte şampiyonluk turu atmasıyla birlikte kutlamalar sona erdi.
    [/size]

    #46388
    blankdilara
    Üye

    [size=medium]Fenerbahçe, 100. yılında aldığı şampiyonlukla, Avrupa futbolunda 100’ün üzerinde 100. yılını geride bırakan takımlardan şampiyonluğu elde eden 13 takım arasına katılıyordu.
    Fenerbahçe’nin yanı sıra, Celtic, Porto, Sparta Prag, Kopenhag, Göteborg, Juventus, Barcelona, Milan, Lazio, Bayern Münih ve Beşiktaş bu 13 takım arasında yer alıyordu.
    Sarı-lacivertli ekipte Fenerbahçe Spor Kulübü yönetimi ile teknik kadro, yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürüyordu. Serkan Balcı, Ümit Özat, Rüştü Reçber, Mehmet Yozgatlı ve Tuncay Şanlı ise Fenerbahçe’den ayrılırken, yeni sezon için Sheffield United’den Colin Kazım, Ankaraspor’dan Vederson, Antalyaspor’dan Ali Bilgin, Kayserispor’dan İlhan Parlak, Gençlerbirliği Oftaşspor’dan Gökhan Gönül ve Çaykur Rizespor’dan Yasin Çakmak sarı-lacivertli ekibin yeni transferleri oldu.
    Fenerbahçe formasıyla 10 yıldız oyuncuyu Türk futboluna ve sporseverlere izlettiren Fenerbahçe Spor kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Roberto Carlos’u da Fenerbahçe’ye kazandırarak şüphesiz en büyük transfere imza atıyordu. Başta FIFA ve UEFA’nın resmi internet siteleri olmak üzere, tüm dünya basını Fenerbahçe’nin transferine kilitlenmişti Sempatik yıldız, daha gelmeden Fenerbahçe Televizyonu’na Madrid’deki evinin kapılarını açarak, ilk röportajını ve mesajlarını Türkiye ve dünya ile paylaşıyordu. Fenerbahçe’nin yeni transferi Roberto Çarlos, Madrid’den İstanbul’a Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından özel uçakla getirilirken, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda da taraftarlarla ve basınla buluşuyordu.
    Fenerbahçe 2007-2008 sezonu için ilk antrenmanını ise 25 Haziran’da Samandıra tesislerinde yaparken, Avusturya’da yoğun bir kamp dönemi geçirdi. Burada St. Pölten, Schwadorf, Admira Wocker ve Sparta Prag ile 4 hazırlık maçı yapan Fenerbahçe, 4 maçı da kazanarak İstanbul’a dönerken, İstanbul’da Shakhtar Donetsk ve Kocaelispor’la yaptığı maçlardan ise beraberlikle ayrılmıştı. Yeni sezon hazırlıklarını İstanbul’da sürdüren Fenerbahçeli futbolcular, 2006-2007 sezonunda giyecekleri formaları, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlenen bir geceyle kamuoyuyla paylaşıyordu.
    Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan forma lansmanına Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe Spor Kulübü yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay ve divan kurulu üyeleri, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün amatör branşlarının yöneticileri ve sporcuları, Fenerbahçe Spor Kulübü sponsorları, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı. Görkemli gecede, sarı-lacivert klasik çubuklu forma, Fenerbahçe’nin ilk kuruluşundaki renkleri temsil eden sarı-beyaz çubuklu forma ve turkuvaz mavisi forma Fenerbahçeli futbolcular ve mankenler tarafından sergilendi
    Takıma dahil edilen isimlerle yoğun bir tempoda 2007-2008 sezonuna hazırlanan sarı – lacivertli ekip, 5 Ağustos’ta Almanya’nın Köln şehrinde süper kupa finalinde Beşiktaş ile karşılaşıyordu. Fenerbahçe Deivid ve Kezman’ın attığı gollerle Süper Kupa’ya ulaşıyor ve 100. yılı çift kupayla tamamlıyordu
    Yeni sezona İstanbul Büyükşehir Belediyesi mağlubiyetiyle başlayan sarı lacivertli ekip, 2. haftada Gaziantepspor 2-1 ve üçüncü haftada sivasspor’u 1-0’lık skorlarla geçti. 4. haftada Gençlerbirliği Oftaş ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, 5. haftada Çaykur Rizespor ve 6. haftada da Bursaspor maçında aynı skoru alıyordu. Fenerbahçe, Ankaragücü’nü 2-0 yenip, 8. haftada Vestel Manisaspor deplasmanından 1-1’lik eşitlikle ayrıldı. 9. haftada Konyaspor’u 4-1 yenen sarı-lacivertliler, 10. hafta da ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşayı 2-1 mağlup etti.
    Fenerbahçe, 11. haftada Beşiktaş’ı 2-1 yeniyor ve 3 puanın sahibi oluyordu. 12. haftada Kayserispor’a 2-1 yenilen Fenerbahçe, 13. hafta oynadığı Ankaraspor karşılaşmasından 4-2, 14. hafta oynadığı Denizlispor maçından ise 1-0 galip ayrılmıştı. Fenerbahçe, ligin 15. haftasında evinde konuk ettiği Galatasaray’ı 2-0 mağlup etti. Bu derbi maçta Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yönetim ve futbolcusuyla sergilediği örnek tavır, tüm kamuoyunun takdirini topluyordu. Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında aldığı 2-1’lik skorla, ligde 2007-2008 sezonunun bitimine bir hafta kala puanını 34’e çıkarıyordu. Son hafta evinde Trabzonspor’u 3-2 yenen Fenerbahçe ligin ilk yarısını 37 puanla, aynı puanlı Sivasspor’un ardından ikinci sırada bitirdi.
    Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı.Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Anderlecht’le eşleşen Fenerbahçe rakibini ilk maçta 1-0 mağlup etti. Sarı-lacivertli ekip, ikinci maçtan da 2-0 galip ayrılarak bir üst tura çıktı.
    Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi G grubunda ilk maçını Inter ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynadı. Taraftarının muhteşem desteğini arkasına alan sarı-lacivertli ekip, İtalya şampiyonunu 1-0 mağlup ediyordu. Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçında CSKA Moskova deplasmanından 2-2’lik eşitlikle dönüyordu. Sarı-lacivertliler, PSV Eindhoven ile Hollanda’daki mücadeleden ise golsüz beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe 7 Kasım’da evinde konuk ettiği PSV’yi 2-0 yenerek, grupta önemli bir galibiyete imza attı. Fenerbahçe, gruptaki 5. maçını İtalya’da Inter ile oynarken, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk mağlubiyetini 3-0’lık skorla aldı. Sarı-lacivertliler, 12 kasım’da Rus ekibi CSKA Moskova’yı 3-1 mağlup ederek, devler liginde ilk 16’ya kaldı.
    G Grbu’nda topladığı 11 puanla, Fenerbahçe grup maçlarında en çok puan toplayan Türk takımı unvana da ulaştı. Bu başarı Avrupa futbolunda geniş yankı uyandırdı.
    fifa.com ve uefa.com, Fenerbahçe’nin başarılı bir performansla üst tura kaldığını belirtirken, İtalyan, Hollanda, Rus basını da Fenerbahçe’nin haklı bir başarı yakaladığına dikkat çektiler.
    Fenerbahçe futbol takımının Avrupa kupalarında son 5 yılda gösterdiği performans, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA’nın sıralamalarına da yansıdı. Fenerbahçe, 2007-2008 sezonunda büyük bir sıçrama yaptı ve 14.640 puan toplayarak toplam puanını 45.891’e yükseltti. UEFA sıralamasında sezon başında 66. sırada başlayan Fenerbahçe, topladığı puanlarla 43. sıraya yükseldi.
    Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez gruptan çıkmayı başaran Fenerbahçe, topladığı puanlarla UEFA Kupası da dahil, bu sezon Avrupa Kupalarıda mücadele eden toplam 209 takım içerisinde 9. oldu ve 200 takımı geride bıraktı. Bu sezonki başarı klasmanında Manchester United’in 15 puanla 1. sırada yer aldığı listede Fenerbahçe 12 puanla 9. sırada bulunuyor.
    Fenerbahçe’nin aldığı başarılı sonuçlar, Türk futbolunun Avrupa’daki yükselişine en büyük katkıyı sağlıyor. Şampiyonlar Ligi ön eleme de dahil oynadığı 8 maçta ülke puanına 14 puan katkı sağlayan Fenerbahçe’nin, son olarak CSKAyı yenip Şampiyonlar Ligi’nde tur atlaması, Türkiye’nin UAFE sıralamasında bir basamak yükselmesini sağladı. UEFA’nın sıralamada ilk 12’de yer alacak ülkelerin şampiyonlarının 2009-10 sezonunda devler ligine doğrudan katılma hakkı elde etmesi yönündeki uygulamasına, Fenerbahçe Türkiye adına büyük bir katkıda bulunuyordu
    Fenerbahçe İsviçre’nin Nyon kentinde yapılan Şampiyonlar Ligi 2. tur kura çekiminde ise Sevilla ile eşleşti. Fenerbahçe, Sevilla karşısındaki ilk maçını 20 Şubat tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynayacak. Mücadelenin rövanşı ise 4 Mart 2008 tarihinde yapılacak.
    Fortis Türkiye Kupası’nda C grubunda mücadele eden Fenerbahçe, 31 Ekim’de Gaziantepspor ile oynadığı ilk mücadeleden ise golsüz ayrılmıştı.
    [/size]

    #46389
    blankdilara
    Üye

    [size=medium]Teknik Direktörümüz Zico, 2007 yılının Fenerbahçe için mutlu bir yıl olarak geçtiğini, 100. yılımızda elde edebilecek tüm başarıları elde ederek herkesi mutlu ettiklerini söyledi. Çalışarak, emek sarf ederek mutlu bir sene yaşadıklarını söyleyen Zico, 2007’nin her açıdan olumlu bir yıl olduğunu belirtti.
    Bugün yapılan antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Zico, ilk olarak geride bırakmakta olduğumuz yılın bir değerlendirmesini yaptı. Zico, “2007 yılı bizim için mutlu bir sene olarak geçti. Çünkü elde ettiğimiz başarılar herkesin beklediği başarılardı. Bu sene 100. yılımızdı, bizim için önemli bir seneydi. 100. yılımızda elde edebileceğimiz bütün başarıları elde ederek, herkesi mutlu ettik. Bazen hayatınızda çalışırsınız elde edemezsiniz, ama biz çalıştık ve elde ettik. Bunu yaparken de emek sarf ettik ve herkesi mutlu eden bir sene yaşadık. Bazen futbolda çok iyi bir ekibiniz olabilir ama, siz fizik, teknik ve profesyonellik adına gereklerini yerine getirmediğiniz zaman sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Fakat Fenerbahçe Futbol Takımı içinde tüm futbolcular bu faktörlerin ne kadar önemli olduğunu biliyorlar ve bu doğrultuda çalışarak, bulunduğumuz bu noktaya bizi getirdiler.Benim için hiçbir zaman unutmayacağım bir sene oldu. Buraya geldiğimde hedeflerim vardı. Şu ana kadar futbol yaşamımda birçok başarı elde etmiş olabilirim ama, burada da başarıya devam etmek istedim. Fenerbahçe gibi büyük ve hedefleri olan bir kulüpte güzel insanlarla çalışıyorsunuz ve sonunda da başarılar geliyor. Her açıdan benim için çok olumlu bir sene oldu. Başarımızda taraftarımızın payı da var. Taraftarımızla takımımız arasında bir bağ oluştu. Taraftarlarımız da saha içinde takımımızla birlikte oynuyordu diye söyleyebiliriz. Önümüzdeki sene de zorlu bir periyoda gireceğiz. Taraftarlarımıza çok fazla ihtiyacımız olacak. Bu bağ sürerse sonuçlara yine yansıyacaktır. Geçen seneki şampiyonluktan sonra bu sene de şampiyon olmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
    Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ı saygı duyulması gerekli takımlar olarak tanımlayan Zico, “Gerek Fenerbahçe, gerek Galatasaray, gerek Beşiktaş olsun bu takımlar, tarihlerine saygı duyulması gereken takımlar. Son dönemde Fenerbahçe’nin aldığı sonuçların diğer takımların aldığı sonuçlardan daha iyi olduğunu söyleyebiliriz. Fakat bu aradaki farkın açılması ya da Fenerbahçe, Galatasaray ya da Beşiktaş’ın birbirinden farklı olduğu anlamına gelmiyor. Sonuçlar bazında değerlendirelim, diğer ekipleri küçültmeyelim. Diğer ekipler de saygı duyulması gereken ekipler” dedi.
    Herkese teşekkür ettiğini söyleyen Zico, “Her şeyden önce bu güzel senede bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Yöneticilerimiz, futbolcularımız, burada çalışan herkese, basın mensuplarına destek oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.
    Taraftarın önemine dikkat çeken Zico, “Taraftar faktörü futbol içinde çok önemlidir. Taraftar olmazsa olmaz. Geçtiğimiz sezon seyircisiz oynanan maçlar gördük. Bunlar futbolun zevkini yok ediyor. Bu tip maçların olmasını istemiyoruz. Taraftarların biraz daha sağduyulu olması gerekir. Tüm takım taraftarları, takımlarına zarar verecek davranışlarda bulunmamalı. Umuyorum bu tip görüntülerle karşılaşmayız ve futbolun zevkini alabileceğimiz bir ortamda işimizi yaparız” dedi.
    2008’de Türk Milli Takımına başarılar dileyen Zico, “2008 yılı içinde Türkiye’nin de Avrupa Futbol Şampiyonası’nda önemli bir mücadelesi olacak. Türk Milli Takımı adına 2008’in başarılarla dolu geçmesini istiyorum” dedi.
    Brezilyalı oyuncu Ronaldo hakkında kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Zico, “Ronaldo hakkında Brezilya gazetelerinde de Fenerbahçe’nin almak istediği şeklinde haberler çıktı. Ronaldo hakkında bana sorular sorulduğunda, ben de bunlara açıklık getirdim. Ronaldo dünyadaki herhangi bir takımın kadrosunda görmek isteyeceği bir futbolcudur dedim. Ronaldo’yu isteyen bir kulüp, istediğini açıklar. Fakat Fenerbahçe’den açıklama gelmediğine göre demek ki Fenerbahçe ilgilenmiyor dedim. Benim Ronaldo konusunda yönetimle herhangi bir görüşmem olmadı. Yönetimin de ilgilendiği yönünde bana bir görüşü olmadı. Bu demek oluyor ki Fenerbahçe Ronaldo ile ilgilenmiyordur” dedi.
    Tümer’in askerlik, Appiah’ın sakatlık durumunun netleşmesini beklediğini belirten Zico, Alex konusunda ise, “Alex Antalya kampına katılmayacak, burada kalıp tedavisini İstanbul’da sürdürecek. Kayseri’de Fortis Türkiye Kupası’nda ve ligde ikinci yarının ilk maçında Alex’in oynaması zor. Bu dönem zarfında takımdan ayrı çalışacak. İyi olduktan sonra da takımla birlikte çalışıp, en kısa sürede dönecek takıma” dedi.
    Brezilya’daki yardım maçında oynadığı futbolla ilgili bir soru üzerine ise Zico, “Hayatım boyunca sağlığıma her zaman bakmışımdır. Her zaman formda kalmışımdır. Bu tip, özellikle bir amacı olan bir maçlarda insan kendisini iyi hissediyor. Ama ben ciddi maçlarda bu performansı gösteremem. Bu tip rahat maçlarda gayet rahat hareket edebiliyorsunuz. Amerikan futbolunda bazı oyuncular sadece topa vurmak için oyuna girerler. Öyle olsaydı ben de girebilirdim. Fakat futbolda öyle olmuyor” dedi.
    Zico, konuşması sırasında mikrofonları tutan muhabirin soğuktan elinin titrediğini görünce, mikrofonları kendi tutarak muhabire eldivenlerini vererek jest yaptı. Zico, açıklamalarının ardından tüm basın mensuplarının yeni yılını kutladı.
    [/size]

3 yazı görüntüleniyor - 1 ile 3 arası (toplam 3)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.