11 yazı görüntüleniyor - 1 ile 11 arası (toplam 11)
  • Yazar
    Yazılar
  • #17402
    avatar of nurcannurcan
    Üye

    merhabalar
    köpeğim scholl de 2 gün önce kene bulduk.muhtemelen köpek eğitim çiftliğine verdiğim zaman geldi.ondan önce yoktu.ne yapmam gerektiği hakkında önerilerinizi bekliyorum.
    sevgiler

    #48066

    Tekrar merhabalar Nurcan Hanım,
    Sanırım Scholl’ün kemik gelişimi problemi çözülmüş :)
    Keneler mart ayı itibariyle yaygın bir şekilde faal duruma geçerler. Dış ortamda bir canlı kanlı hayvan için sabırla beklerler ve yakınlarından geçen ilk hayvanı konakçı olarak seçerler. Genelde kene türleri konakçı ayırd etsede ortama uyum sağlama yetenekleri çok gelişmiştir ve yaklaşık olarak tüm kene türleri tüm canlılarda görülebilir. Öncelikle gördüğünüz keneleri siz çıkarmak isterseniz deneyeceğiniz yöntem muhakkak anlatacağım şekilde olmalı
    * Kenenin baş kısmını sıkıştırarak 90 derece çevirip çıkarın . Bunun için bir alet kullanın elinzile denemeyin ve bölgeyi bir dezenfektanla temizleyin (batikon tercih edin).
    Şayet çıkarmak istemezseniz ki bunu tavsiye ederim. İki kürek kemiğinin arasına damlatıcağınız preparatlar kullanabileceğiniz en kesin ve pratik yöntemdir ve kenelere karşı 30, pirelere karşı 45 gün koruma sağlar. (Bazı meslektaşlarımız bunun 6 ay etkili olduğunu söylemekteler ancak maalesef doğru değil). Bu damlayı kullanmadan 2 gün öncesi ve sonrasında schollu yıkamayın. Damlatma işleminden hemen sonra takacağınız kene-pire tasması ile artık schollü 6 ay bu parazitlerden korumuş olursunuz. Piyasada satılan çeşitli tasmalar mevcut ama size ilaç firmalarının ürettiği tasmaları öneririm çünkü en uzun korumayı bunlar sağlarlar. Reklam olucak ama ben yinede doğru yönlendirmek açısından şu ürünleri öneririm
    Damlalar: Frontline, Fibrovet, Fibronil veya Stronghold. Bunlar arasında önemli farklılıkalar yoktur va hangisi olursa güvenle kullanabilirsiniz.
    Tasmalar: Bayer firmasının ürettiği Kiltix veya İntervet firmasının ürettiği Paraband.
    Damla uygulamasından 24-48 saat içerisinde vücudundaki tüm parazitler kesinlikle ölecektir. Daha sonraki süreler içerisinde görecekleriniz ise(ki çok düşük bir ihtimal) sizi endişelendirmesin bunlarda bir kaç saat içerisinde vücuttan ayrılacak ve sonrasında öleceklerdir. Damladan sonra tasmayı takarsanız artık 6 ay boyunca scholl de sizde rahat edeceksiniz. Şu yanılgıya düşmemenizide tavsiye ediyorum. Eğer hayvanın üzerinde bir parazit varsa bunları öldürmeden takacağınız tasma tamamiyle istenen verimi sağlayamayabilri. Çünkü tasmalar yavaş ancak uzun etkili damlalar ise ani ve kısa etkilidirler. Dolayısıyla önce temizlik sonra koruma yöntemi en etkilisidir.
    Asalaksız günler dilerim…

    #48067

    Nurcan hanım keneyi çıkarmaya sakın uğraşmayın.Kenenin anatomik yapısı itibariyle kan emmek üzere başını deri altına gömdükten sonra kendisi çıkarmadan sizin çıkarmanız imkansızdır.Siz çıkarmaya çalışırsanız kati suretle başını koparırsınız ve irrite etmeye devam eder.Kene gördüğünüz zaman yapabilecekleriniz şunlar:

    1-Bir pamuğa alkol emdirin,kenenin üzerine tuşe tarzında uygulayın(hafifçe bastırıp çekin).Bu işlemi birkaç dakika uygulayın.Bazıları mazot kullanıyor.Bu da etkilidir.
    2-Alkolün etkisiyle kene başını deriden çıkaracaktır.Ondan sonra rahatlıkla keneyi köpeğinizin derisinden uzaklaştırablirsiniz.
    3-Keneyi bu şekilde uzaklaştırdıktan sonra kati suretle köpeğinize kan testi yaptırmanız gerekmektedir.Günümüzde bazı veteriner kliniklerinde biyokimya ve diğer mikrobiyolojik çalışmaların yapılabileceği laboratuarlar bulunmaktadır.Eğer güvenemiyorsanız Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne başvurmanızı önerebilirim.

    Veteriner hekiminize güvenin,sağlıcakla kalın…

    #48077
    avatar of nurcannurcan
    Üye

    teşekkür edrim schollun bilekleri bayağı düzeldi nerdeyse patilerine basıyor.kene için uygulamam gerekenler için teşekkür ederim. hemen uygulayacağım.
    sevgiler

    #48083
    avatar of nurcannurcan
    Üye

    son bir soru daha uzun zamandır bu siteye üyeyim ve köpeklerim kedilerim için çok yardımcı oldunuz merak ettiğim bişey var bursada yaşadığım malum neden bursadaki hekimler schollu görüp muayene etmek istemiyor açıkçası bu konuda davet bekliyorum.ayrıca benim tek hayvanım scholl değil 3 köpeğim ve bir kedim daha var
    sevgiler

    #48089

    Scholl gerçekten hırslı bir köpek.İyileşmesinin hızlı olması bizi sevindiriyor tabi ki.Maşallah diyelim,en kısa zamanda sağlığına kavuşsun,gerçi videosunu izlediğimde çok sağlıklı ve dinç görünüyordu,en kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır.En büyük avantajları;genç olması ve sahibinin siz olmanız.Böylece herşeyin üstesinden gelir merak etmeyin.Geçmiş olsun…

    Son sorunuz için şunları söyleyebilirim;veteriner hekimler oldukça meşgul insanlardır.Mesleğimiz yoğun bir meslek.Herzaman siteye giremiyoruz,bağlanamıyoruz.Bu nedenle irtibata geçmekte zorlanabiliriz,yazdıklarınızı gözden kaçırabiliriz.Ama siz sitedeki veteriner hekimlerden bursada olanlar ile irtibata geçebilirsiniz,teklif beklemenize gerek yok bence.Eminim herkes severek muayene edecektir.Ben bursada değilim,birde bursadaki hekimlerimiz cevap versinler bakalım.:)Benim söyleyeceklerim bu kadar.Geçmiş olsun.Sağlıcakla kalın Nurcan hanım.

    #48331

    Advantix® Damlatma Çözeltisi

    Damlatma Çözeltisi
    İnsektisit – Akarisit
    Advantix
    advantix.jpg
    BİLEŞİMİ
    100 ml’de 10 gr imidakloprit ve 50 gr permethrin içerir.

    FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ
    Advantix® kloronikotinil gruptan olan imidakloprit ve sentetik pretroit sınıfına giren permethrin içerir ve köpeklerde ektoparaziter mücadele için deri üzerine damlatılarak kullanılır. Bu kombinasyon insektisit, akarisit ve repellent (kovucu) olarak etki eder.
    İmidakloprit; kloronikotinil grubuna dahil bir ektoparaziter olup pirelerin ergin ve larva formlarına etki eder. İmidakloprit insektlerin merkezi sinir sisteminin post sinaptik bölgelerindeki nikotinerjik asetilkolin reseptörlerine yüksek derecede affinite gösterir. İnsektlerdeki kolinerjik iletimlerin inhibisyonu sonucunda insektler felç olur ve ölürler.

    Permethrin; birinci jenerasyon sentetik piretroit sınıfına giren bir insektisittir. Piretroitler vertebralıların ve vertebrasızların sodyum sinir iletim kanallarını etkiler. Piretroitler açık-kanal bloke ediciler olarak bilinirler ve sodyum kanallarını etkileyerek aktivasyon ve inaktivasyon özelliklerini yavaşlatırlar. Bu da parazitlerde sürekli olarak aşırı uyarılma durumu oluşturarak tüm vücut boyunca tremorların gelişimi, inkoordinasyon, dorsal kaslarda ani titremeler, aşırı uyarılma ve ölüm ile sonuçlanır.
    Sinerji; Laboratuar koşullarında, her iki aktif madde kombinasyonu arasında sinerji tespit edilmiştir. Permethrinin etkisi, nöronları eş zamanlı olarak uyaran diğer uyarıcılar ile artmaktadır. İmidakloprit bundan dolayı permethrinin etkisini artropot gangliyonlarının aktivatörü olarak arttırmaktadır.
    Advantix® dermal olarak köpeklere damlatıldıktan sonra çözelti hızlı bir şekilde vücut yüzeyine dağılır. Her iki aktif madde de, uygulanan hayvanın deri ve tüylerinde 4 hafta boyunca aktif olarak kalır. Fare ve köpeklerdeki akut dermal araştırmalar, yüksek dozlardaki uygulamalar ve serum farmakokinetik araştırmaları, her iki aktif maddenin sistemik absorpsiyonunun az ve geçiçi olduğunu, klinik etkinlik açısından önemsiz olduğunu göstermiştir.

    ENDİKASYONLARI
    Advantix® köpeklerde kene, pire, sivri sinek (moskito) ve tatarcık gibi dış parazitlere karşı kullanılır .
    Etkili olduğu dış parazitler şunlardır:
    advantix_kene.jpg
    Keneler: Ixodes ricinus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor spp. gibi kenelere karşı tedavi ve koruyucu amaçlı kullanılır. Köpekler üzerinde keneler mevcutken uygulandığında keneleri öldürür, fakat bu keneler yapışık olarak deride kalabilirler. Hayvanların üzerine atlayacak kenelere karşı da kovucu (repellant) ve öldürücü etkisi vardır. Bir tedavi kenelere karşı 4 hafta boyunca etkinlik sağlar.

    Pireler: Ctenocephalides spp. gibi pire enfestasyonlarına karşı 4 hafta boyunca etkilidir ve tüm pireleri uygulamadan sonra 12 saat içinde öldürür.

    Sinekler: Moskito ve Phelotomus papatasi (tatarcık, yakarca) gibi sinek türlerine karşı kovucu etkiye sahiptir. Bir uygulama 4 hafta boyunca etkinlik sağlar.

    UYGULAMA ŞEKLİ VE DOZU
    Veteriner hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği taktirde;
    Tavsiye edilen doz 10 mg/kg canlı ağırlığa imidakloprit ve 50 mg/kg canlı ağırlığa permethrindir.
    40 kg üstü köpekler için uygun pipetler kombine edilmelidir.
    Doz şeması aşağıdaki tabloda verilmiştir.

    Uygulama öncesi: Paketten bir pipet alınır ve dik pozisyonda tutulur, kapak bükülerek çekilip alınır. Kapak ters yönde çevrilerek tekrar pipet ucuna takılır. Kapak bükülerek mühür kısmı kırılır ve kapak pipetten uzaklaştırılır.

    advantage_uygulama.jpg

    ygulama şekli: Dik şekilde duran köpeğin omuzları arasındaki tüyleri deri görülecek şekilde her iki tarafa ayırınız. Pipetin ucunu tam deriye gelecek şekilde tutunuz ve pipeti birkaç kez sıkarak tamamen omuzdan kuyruk sokumuna kadar 4 ayrı yere eşit olarak deri üzerine boşaltınız. Yalnızca sağlıklı deri kısmına dökünüz (uygulama şekli aşağıda figür olarak gösterilmiştir).

    10 kg’den hafif köpekler için, tüyler deri görülecek şekilde iyice açıldıktan sonra omuza tek uygulama yapmak yeterlidir.
    kopek.jpg

    LAÇ KALINTI ARINMA SÜRESİ
    Gıda değeri olan hayvanlara uygulanmaz.

    GEBELİKTE KULLANIM
    Gebe ve laktasyondaki köpeklerde kullanımı uygundur.

    TİCARİ TAKDİM ŞEKLİ
    Özel paketler içinde 4 adet 1 ml, 2.5 ml ve 4 ml tüpler bulunan blisterlerde satışa sunulmuştur.

    KEDİLERDE KULLANILMAZ !!!!!!

    #80249
    avatar of esengokesengok
    Üye

    merhabalar,bir kedim var narkozdan yeni çıktı,ben fibroline damlatma çözeltisinin kullanımına bakıyordum veterinerimiz eve vermek zorunda kaldı ensesinden uygularsınız dedi bende internette nasıl kullanılacagnı araştırırken kedilerde kullanılmaz yazısını gördüm,arayıp soracagım ama çekiniyorum ya bi bildigi varsa diye,kesinlikle kullanılmazmı kedilerde? teşekkür ederim.

    #80261

    Bahsettiğiniz ilaçcın sprey şeklinde olanı kediler için kullanılabilirken , damlatma çözeltileri için henüz çalışmaları bulunmuyor … Fakat bir çok veteriner hekim uygulamalarında henüz çalışması tamamalanmamış ürünleri kullanmaktadırlarr …Bu nedenle Eğerki ilacı veteriner hekim tavsiye etmişse kullanabilirsiniz ….

    #80485

    sayın yener dogan

    1-Bir pamuğa alkol emdirin,kenenin üzerine tuşe tarzında uygulayın(hafifçe bastırıp çekin).Bu işlemi birkaç dakika uygulayın.Bazıları mazot kullanıyor.Bu da etkilidir.

    kene hakkında bu bilgiyi vermissiniz bence yanlış yönlendiriyosunuz insanları.

    keneyi sitrese sokacak şekilde, keneye disarıdan katı sıvı veya gaz (ateşveya dondurucu gaz) bir madde ile müdahale etmek yanlıştır. kene sitrese girdiği için kusma refleksi göstererek emdiği kanıda geri vucuda verebilir yada zehirli bir madde salgılaya bilir.

    en dogru yöntem bir cımbız yardımı ile kenenin başından tutarak keneyi yavaş yavaş sağa sola oynatarak başını koparmadan çıkartmak gerekir

    #80507
    avatar of yogicanyogican
    Üye

    Benim keneler için bildiklerim;

    Enseye damlatılan kene ilaçları yeterince etkili degil bu yüzden etkili bir pire tasmasıda takın
    Bu size tahmini 3 ay yeter Ve köpeginizi traş ettirin böylelikle yapışan keneler daha net görünür

    Ve son olarak kenenin zararlı olabılmesıne karşı mutlaka bır hekımden destek alın

11 yazı görüntüleniyor - 1 ile 11 arası (toplam 11)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.