- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 16 yıl 9 ay önce
Murat KUTAY tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 27 Nisan 2008: 12:41 #17435
Murat KUTAY
ÜyeDenizli’de ‘sahipsiz’ pitbull, çocuğa saldırdı
Denizli’de bir grup gencin zincire bağlayıp gezdirdiği pitbull kırma cinsi bir köpek, okul bahçesinde oynayan çocuğa saldırdı. Çocuğunun yarasının hafif olduğu belirtildi. Sahibi bulunamayan köpek ise müşahade altına alındı.Güncelleme: 13:22 TSİ 11 Nisan 2008 Cuma
DENİZLİ – Alanya’da geçen hafta, sahibi bulunamayan pitbull köpek, İngiliz turiste saldırmış, Belediye Meclisi de sahipli ya da sahipsiz tüm pitbull ve doberman cinsi köpekleri toplama, besleyenlere ceza verme kararı almıştı. Hayvanseverlerin tepkisiyle karşılanan bu karardan sonra, Denizli’de de bir pitbull saldırısı oldu.
İncilipınar Mahallesi’nde, bir grup gencin zincirli olarak gezdirdiği pitbull kırma cinsi köpek, sahibinden kurtularak Raşit Özkardeş İlköğretim Okulu bahçesinde oynayan çocuklardan Efe Esmek’e saldırdı.
Köpeğin, bacağından ısırdığı 16 yaşındaki Efe Esnek, babası tarafından Denizli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yarası pansuman edilen Esnek’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
İhbar üzerine olay yerine gelen zabıta ekipleri, köpeği Denizli Sokak Hayvanları Kliniği’ne götürdü.
Klinik doktoru veteriner hekim Emine Damgal, köpeğin pitbull kırma cinsi olduğunu, 10 gün boyunca müşahede altında tutulacağını söyledi.
Bu cins saldırgan köpeklerin üretiminin, beslenmesinin yasak olduğunu ifade eden Damgal, kısırlaştırmaları ve uyutulmaları gerektiğini iddia etti.
Olaylardan sonra, Alanya’da olduğu gibi, köpeğin sahibinin belirlenemediği bildirildi.
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.