1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Veteriner Hekim Haberleri
  4. Depresyon ilaçı verilen köpek sayısı artıyor
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #17437

    Depresyon ilaçı verilen köpek sayısı artıyor
    Depresyon vakalarının en çok görüldüğü kuzey ülkelerinden İsveç’te köpekler de depresyona giriyor. Tedavi için ilaç verilen köpek sayısında da büyük artış var.

    281134.jpg

    üncelleme: 16:53 TSİ 28 Şubat 2008 Perşembe

    STOCKHOLM – Çevre kirliliği, stres ve aşırı kilonun evcil hayvanları da etkilediği belirtilirken, İsveç’de 2000 yılında 265 evcil köpeğe depresyondan kaynaklanan nedenlerden dolayı ilaç verildiği, bu rakamın 2007’de ise 2192 olduğu kaydedildi.

    İsveçli hayvan psikologları ile veterinerlerin açıkladığı bilgiye yer veren Metro gazetesine göre, her geçen yıl depresyondan dolayı mutsuz olan köpek sayısı artıyor. Veteriner ve hayvan psikologları, köpeklerdeki depresyonu, insanlarda olduğu gibi az hareket etmeye, kötü beslenmeye ve şişmanlığa bağlıyor.

    Hayvan psikologu Johan Beck Friss, İsveç’de köpeklerin yüzde 25’inin aşırı kilolu olduklarını kaydetti.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.