- Bu konu 3 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 14 yıl 11 ay önce kiziroglu tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 12 Nisan 2009: 11:46 #21099megaboncukÜye
2007/2008 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GIDA 1. VİZE SORULARI
14.07.2008
Mustafa Atasever
Ziya Gökalp
1) Saprofit, patojen ve starter kültür terimlerini açıklayınız.2) Mikroorganizmaları oksijen ihtiyaçlarına göre sınıflandırınız.
3) Pseudomonas türlerinin ısı işlemi görmüş besinlerde bulunması neyin göstergesidir?
4) Acetobacter’lerin besin endüstrisi açısından önemi nedir?
5) Compylobacter’in 2 önemli türünü yazınız.
6) Aeromonas nasıl bulaşır?
7) Alcaligenes’in şeker üzerine etkisi nasıldır?
Flavobacterium etlerde nasıl bir bozukluğa neden olur?
9) Citrobacter besinlerde nasıl bir indikatör olarak önem taşır?
10) Enterobacter nasıl bir bozulma yapar?
11) Erwinia taze sebze ve meyvelerde nelere yol açar?
12) E. Coli’nin su ve besinlerde bulunması neyin göstergesidir?
13) Coxiella Burnetti’nin sütte bulunmaması için nasıl bir işlem yapılmalıdır?
14) Staphylococcus’un Aureus’un en önemli özeliği nedir?
15) Streptococcus’un laktik grubu için kısaca bilgi veriniz.
16) Spor oluşturan bakterileri yazınız.
17) Aflatoksin üreten küfleri yazınız.
18) Proteolitik bakterileri yazınız.
19) Mikroorganizmaların bulaşma kaynaklarından 4 tanesini yazınız.
20) Vibrio türleri nasıl bulaşır?
21) Salmonella’nın besinlerdeki yönetmeliği nedir?
22) Beslenme, laktoz, fruktoz, selüloz terimlerini açıklayınız.
23) Polisakkaritlerin sindirimini açıklayınız.
24) Eksojen aminoasitleri yazarak, histidin ve valinin görevlerini yazınız.
25) Yağların vücuttaki başlıca görevlerini yazınız.
26) Tiyamin ve Riboflavin hakkında bilgi veriniz.13 Nisan 2009: 13:02 #75948vetafkÜyemegaboncuk bunları mustafa hoca anlatmadı ki. yoksa ben mı hatırlamıyorum?
31 Mayıs 2009: 15:51 #79498baytarantÜyeteşekkürler…
1 Kasım 2009: 23:12 #83384kizirogluÜyediğer fak. hocalarıda genellikle aynısı veya benzerlerini sorar
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.