- Bu konu 5 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son 14 yıl 5 ay önce kemalcokal tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 13 Nisan 2009: 17:40 #21219Murat KUTAYÜye
KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
1. Türkiyede keçiciliğin genel durumu
2. Keçi yetiştiriciliğinin önemi
2.1. Türkiye Keçi Yetiştiriciliğinin Durumu
3. Keçi ırkları3.1. Süt Keçisi Irkları
3.1.1. Saanen
3.1.2. Toggenburg
3.1.3. Alpin
3.1.4. Beyaz Alman Keçisi
3.1.5. Alaca Alman Keçisi
3.1.6. Nubya Keçisi
3.1.7. Malta Keçisi
3.2. Et Keçisi Irkları
3.2.1. Boer Keçisi
3.2.2. Keşmir ve Tiftik Irkları
3.3. Türkiye Yerli Keçi Irkları
3.3.1. Ankara Keçisi
3.3.2. Türkiye Yerli Kıl Keçisi
3.3.3. Kilis Keçisi
4. Keçi yetiştiriciliğince seleksiyon ve yetiştirme metodları4.1 Giriş
4.1.1. Fenotipik Varyasyon ve Kaynakları
4.1.1.1. Kalitatif Fenotipler
4.1.1.2. Kantitatif Fenotipler
4.1.1.3. Çevre Faktörleri
4.1.1.4. Çevre Faktörleri ve Genotip İlişkileri
4.1.5. Kalıtım Derecesi:5. Süt keçilerinde teke seçimi
5.1.Damızlık Değeri
6. Süt keçilerinin beslenmesi, bakım ve yönetimi6.1. Süt Keçilerinin Beslenmesi
6.1.1. Besin Madde Gereksinimleri
6.1.1.1. Enerji Gereksinimleri
6.1.1.2. Protein Gereksinmesi
6.1.1.3. Mineraller
6.1.1.3.1. Makro Mineraller
6.1.1.3.1.1. NaCI
6.1.1.3.1.2. Kalsiyum ve Fosfor
6.1.1.3.1.3. Kükürt
6.1.1.3.2. İz Elementler = Mikro Mineraller
6.1.1.4. Vitaminler
6.1.1.4.1. Vitamin A
6.1.1.4.2. Vitamin D
6.1.1.4.3. Vitamin E
6.1.1.4.4. Diğer Vitaminler
6.1.2. Keçi Yemleri
6.1.2.1. Mera ve Otlaklar
6.1.2.2. Kuruot ve Diğer Kaba Yemler
6.1.2.3. Silaj, Kök ve Yumrular
6.1.2.4. Kesif Yemler
6.1.2.4.1. Enerji Yemleri
6.1.2.4.2. Proteinli Yemler
7. Keçi yetiştiriciliğince üretim biçimleri7.1. Aile İşletmelerinde Üretim
7.2. Köy Sürülerinde Üretim
7.3. Yaylacılık Biçiminde Üretim
7.4. Göçebe Sürülerde Üretim
8. Keçi yetiştiriciliğince damızlık seçimi8.1. Döl Verimi Bakımından Damızlık Seçimi
8.2. Süt Verimi Bakımından Damızlık Seçimi
8.3. Et Verimi Bakımından Damızlık Seçimi
9. Keçi ağıllarının planlanması9.1. Ağıllarda Çevre Koşulları ve Çevre Koşullarının Kontrolü
9.2. Çevre Koşullarının Kontrolüne İlişkin Ana Kavramlar
9.3. Keçi Ağıllarında Havalandırma
9.4. Keçi Ağıllarını Planlama Kriterleri
9.5. Ağıllarda Yapıyı Oluşturan Yapı Elemanları
10. Keçi orman ve insan ilişkileri10.1. Keçi Yetiştiriciliğinin Ulus ve Tarım Ekonomisindeki Yeri ve Önemi
10.2. Süt Keçilerinin Aile İşletmesindeki Önemi
10.3. Süt Keçisinin Diğer Hayvan Türleri İle Karşılaştırılması:
10.4. Kıl Keçisinin Ormana Zararları11. Keçi sütü ve önemi
11.1. Sütün Bileşimi
11.1.1. Süt Proteini
11.1.2. Süt Şekeri – Laktoz
11.1.3. Süt Yağı
11.1.4. Süt Vitamin ve Mineral Maddeleri
11.2. Keçi Sütünün Beslenmedeki Yeri ve Önemi
11.3. Keçi Sütünün Tedavi Edici Özellikleri
11.4. Keçi Sütünün Koku Durumu ve Diğer Özellikleriİndirmek İçin :
http://hotfile.com/dl/127197269/17823b4/Vtr-259.rar.html
şifre : veterinerhekimiz.com
31 Aralık 2009: 09:44 #88142suvetÜyeteşekkürler…
3 Ocak 2010: 18:41 #88296Emre HUNUKÜyeEline sağlık aradığım bir kaynaktı
6 Ocak 2010: 23:01 #88573gitarstvetÜyeçok faydalı bir yazı
30 Nisan 2010: 08:56 #94926jujitsuh2oÜyeelne saglık aga
3 Mayıs 2010: 20:25 #95004kemalcokalÜyeteşekkürler…
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.