1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Muhabbet & Eğlence
  4. Ezeli Rekabet Teste Konu Oldu...
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
  • #21771
    blankImraHor
    Üye

    İhtiyaç Yayıncılık adlı eğitim kurumunun, öğretmen adayları için hazırladığı Pedagojik Formasyon test kitapçığında Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinin konu edildiği bir soru yer alıyor.

    Soruda, Fenerbahçe’nin Galatasaray’a karşı ezeli rekabette psikolojik üstünlük kurmasından yola çıkılıyor. Soruda, Galatasaraylı futbolcuların “Ne yaparsak yapalım yine kazanamayacağız” şeklinde bir düşünceye kapıldığı varsayılarak; bunun öğrenme teorilerinde neye karşılık geldiği soruluyor.

    ÖĞRENME TEORİSİ HAKKINDAKİ SORU

    Galatasaraylı futbolcuların Fenerbahçe maçından önce, daha önceki maçlarda aldıkları sonuçlar akıllarına gelmekte (6-0, 4-0, 3-2, 4-3) ve Galatasaraylı futbolcular “Ne yaparsak yapalım yine kazanamayacağız” diyerek, daha az çalışmakta ve yine başarısız olmaktadırlar.

    Bu durum, öğrenme teorilerindeki hangi kavrama örnek olabilir?

    A) Habercilik
    B) Tepkisel koşullanma
    C) Kendini gerçekleştiren kehanet
    D) Öğrenilmiş çaresizlik
    E) Sistematik duyarsızlaşma
    DOĞRU CEVAP: D

    ezeli.jpg

    #76710
    blankFeeLinG
    Üye

    :D:D:D evet 6s’liler öğrendi çaresizliği artıkk :D😀

    #76813

    ezeli.jpg

    Bence cevap HEPSİ :D

    #76826
    blankImraHor
    Üye

    lütfenn lütfenn…dürtme olmasın :D:D:D

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.