blank
  1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Veteriner Hekimlere Sorun
  4. Sığır
  5. Başlıca Etçil Sığır ırkları
15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 70)
  • Yazar
    Yazılar
  • #7732

    Merhabalar arakadaslar bu başlık altında başlıca sığır ırkları tanıtılacaktır.
    su anda buldugun yazılar ve resimler az gelebilir.
    en yakın zamanda güncellenecektir

    #33911


    Angus:
    Annelik özellikleri , doğum kolaylığı ve mermerleşme özelliği ile ünlü, orijinal olarak siyah ve boynuzsuz bir ırktır.

    #33912


    Barzona:
    İlk defa 1942 yılında, Afrikaner, Hereford, Shorthorn ve Angus ırklarından kombine edilmiş bir ırktır.

    #33913


    Beefalo:
    Yüksek protein, düşük yağ ve düşük kolesterol içeren etiyle ünlüdür. Amerikan yaban sığırı (Buffalo) ile evcil sığırın melezlemesi sonucu elde edilmiş, mera besisine uygun bir ırktır. Evcil sığır olarak etçi ırklardan biri seçildiğinde et kalitesi, kaba yemden yararlanma yeteneği gibi özellikleri çok üstün hale gelir. Beefalo kolay idare edilebilen, fertilitesi ve aynı zamanda sütçü yeteneğiyle öne çıkmış, heterozigot melezlemeler için uygun bir etçi ırktır. Beefalo 3/8 Buffalo (Bison), 5/8 evcil sığır oranına sahiptir.

    #33914


    Beefmaster:
    İlk defa 1930 yılında Güney Teksas’ta Brahman, Hereford ve Shorthorn sığırlarından sistematik melezleme ile elde edilmiş bir ırktır. Bos indicus etkisinde bir ırk olup, çok hızlı gelişir.

    #33915


    Belçika Mavisi:
    Hızlı büyüme ve yemden yararlanma oranının yüksek oluşuyla ünlü bir ırktır.

    #33916


    Belted Galloway:
    İskoçya kökenli bir ırktır. Black Galoway ile Dutch Belted ırklarından melezlemeyle elde edilmiştir. Orta boylu, siyah renkli bir ırk olup, vücudunun ortası kuşak şeklinde beyazdır (Kuşaklı Galloway). Kötü hava koşullarına çok dayanıklıdır.

    #33917


    Blond d` Aguitane:
    Fransız kökenli bir ırktır. Özellikle ön kısmının, kaburga bölgesinin kaslı olmasıyla tanınır. Bir çok ırkla melezlenebilir. Karkas randımanı çok yüksektir.

    #33918


    Braford:
    Braford 1930’lu yıllarda Florida’da elde edilmiş, 5/8 Hereford, 3/8 Brahman karışımı bir ırktır. Başı dominant olarak beyazdır. İnekleri güzel meme yapısıyla ünlü olup, göz hastalıklarına karşı özel direnci olan bir ırk olarak bilinir.

    #33919


    Brahman:
    Hörgüçlü bir ırktır. Hindistan dan köken alır. Gri ve Kırmızı olarak iki ana renk hakimdir. Sinekleri, dış parazitleri ve sıcağı çok iyi tolere eder.

    #33920


    Brangus:
    Brahman ve Angus ırklarından 1949 yılında elde edilmiş, 3/8 Brahman, 5/8 Angus kombinasyonu bir ırktır. Süt verimi, büyüme potansiyeli, kolay doğum, hastalıklara dayanıklılık, fertilite ve karkas randımanı konusunda göze çarpar.

    #33921


    British White:
    İkinci dünya savaşı sırasında İngiltere hükümetinin ulusal hayvan mirasını işgale karşı koruyabilmek amacıyla, hükümet emriyle ABD’ye gönderdiği bir etçi ırktır.

    #33922


    Charolais (Şarole):
    Fransa kökenli bir ırktır. Boynuzlu ve boynuzsuz soyları vardır. Beside kârlılığı yüksek bir ırk olarak bilinir. Adını Fransa’nın Charolles bölgesinden almıştır. Vücudu, mermesi, tırnakları ve boynuzları beyazdır. Büyük cüsseli, gelişmiş kas yapısı olan, sakin mizaçlı, hatta tembel denilebilecek hayvanlardır. Bu özelliği yemden yararlanmayı arttırır. Ancak karkas genel olarak yağlıdır. Şarole ırkının adaptasyonu kolaydır.

    #33923


    Chianina:
    Orta İtalya kökenli bir ırktır. ABD’ye götürüldüğü 1970’li yılların ardından Chianina x Angus melezi Chiangus, Chianina x Hereford melezi Chiford, Chianina x Main Anjou melezi Chimaine ırkları elde edilmiştir. Beyazdan griye değişen renktedir. Vücudun uç kısımları siyah olabilir. Yüzü tipik olarak uzundur. Chianina buzağıları hızlı büyür. Ancak ineklerin memeleri gayet küçük olup, süt miktarı yetersizdir. Chianina ırkı adını İtalya’da Toskana bölgesindeki Chiana Vadisinden alır. Chianina eti yağsız olması sebebiyle, yağsız et isteyenler tarafından özellikle istenir.

    #33924


    Corriente:
    İspanya kökenli bir ırktır. Etçi ve sütçü kombine ırk kabul edilir. Orta boylu, kıvrık boynuzlu, dar yapılı hayvanlar olup, etleri yağsızdır.

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 70)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.