1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Muhabbet & Eğlence
  4. 10 bin feette uçaktan inmeye kalkıştı
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar

10 bin feette uçaktan inmeye kalkıştı
    ABD’de kadın yolcu uçakta dehşet saçtı. Görevlilerin zaptedemediği kadını diğer yolcular bağladı.

ABD’de, United Havayolları’na ait uçakla Boston’dan San Fransisco’ya giden bir kadın, uçaktaki yolculara dehşet anları yaşattı.
    Sürekli olarak uçağı kaçırmaktan sözeden, bir ara da kabin kapısını açmaya kalkan ancak başarılı olamayan 28 yaşındaki Erin Callahan Lambert, yolcular ve mürettebat tarafından etkisiz hale getirildi.

‘UÇAĞI KAÇIRIYORLAR’ İDDİASI

Uçuş ekibinin yanısıra, yolculara da dehşet anları yaşatan olay, United Havayolları’nın UA 179 sefer sayılı, Boston-San Fransisco seferini yapan uçakta meydana geldi. Önce koltuğundan kalkarak uçağın arka bölümünde cep telefonu ile arama yapmaya çalışan Erin Callahan Lambert, uyarılara karşın cep telefonunu kapamayarak, “Bu uçak kaçırılıyor. 911’i arıyorum” yanıtını verdi.

ABD gazetelerindeki haberlere göre, daha sonra kabin içindeki bagajını ve köpeğini alarak kendisini uçağın tuvaletine kilitleyen genç kadın, hem uçuş ekibine hem de yolculara ecel terleri döktürdü.

YOLCULARDA TERÖR PANİĞİ

Lambert’in bagajında patlayıcı madde bulunabileceği düşüncesiyle bazı yolcular paniğe kapılırken, genç kadın bir süre sonra tuvaltten çıkarak uçağın ön bölümüne geçti.

İNECEĞİM DİYE TUTTURDU

Lambert daha sonra, yerden yaklaşık 10 bin metre yükseklikte seyreden uçağın kapısını “Ben bu uçaktan iniyorum” diyerek açmaya çalıştı. Bu sırada, yolcular ve kabin görevlilerinin müdahalesiyle durdurulan ve bileklerinden plastik bantlarla bağlanan Erin Callahan Lambert, San Fransisco’ya inişte polise teslim edildi.

FBI tarafından sorgulanmayı reddeden Lambert, uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu, uçak mürettebatına karşı saldırıda bulunduğu gerekçeleriyle tutuklandı.
    Airporthaber

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.