1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Veteriner Hekimlere Sorun
  4. 15-20 gunluk hamile köpeme veteriner drontal verdi sorun olur mu?
4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Yazar
    Yazılar
    james23
    Üye

15-20 gunluk hamile köpeme veteriner drontalplus verdi sorun olur mu?

26 kilo 3 tane

Merhabalar…Öncelikle birkaç cümle sarfedeceğim;

Gebelik başladığı andan itibaren her türlü tıbbi ve medikal müdaheleden kaçınılır.Köpeğinizin gebe kalmadan önce tedavilerinin yaptırılmış olması ve gebeliğe hazırlanmış olması,sağlıklı olması gerekir.

Gebeliğin daha ilk günlerinde olduğundan ve veteriner hekiminiz köpeğinizin durumunu bildiğinden drontali vermiş olabilir,isterseniz kullanabilirsiniz.

Köpeğininiz gebe kalmadan önce parazit tedavisinin de yaptırılmış olması gerekir.Bu nedenle gebelikte parazit tedavisi dahil hiçbir tıbbi müdahele tavsiye edilmez.Gebelik riskli bir süreçtir.

Köpeğinizin bundan sonraki gebeliklerinde dediğim durumlara dikkat ederseniz mutlu taraf siz olursunuz :) sağlıcakla kalın…

james23
    Üye
    Yener DOĞAN wrote:
    Merhabalar…Öncelikle birkaç cümle sarfedeceğim;

Gebelik başladığı andan itibaren her türlü tıbbi ve medikal müdaheleden kaçınılır.Köpeğinizin gebe kalmadan önce tedavilerinin yaptırılmış olması ve gebeliğe hazırlanmış olması,sağlıklı olması gerekir.

Gebeliğin daha ilk günlerinde olduğundan ve veteriner hekiminiz köpeğinizin durumunu bildiğinden drontali vermiş olabilir,isterseniz kullanabilirsiniz.

Köpeğininiz gebe kalmadan önce parazit tedavisinin de yaptırılmış olması gerekir.Bu nedenle gebelikte parazit tedavisi dahil hiçbir tıbbi müdahele tavsiye edilmez.Gebelik riskli bir süreçtir.

Köpeğinizin bundan sonraki gebeliklerinde dediğim durumlara dikkat ederseniz mutlu taraf siz olursunuz :) sağlıcakla kalın…

saolun ama ben bısey anlamadım :flowers:

:) Pekala,tekrar özetleyeyim…

Gebelikçe ilaç kullanımı kesinlikle önerilmez,kimse öneremez,önerse de yanlıştır…

Köpeğiniz daha gebeliğin ilk dönemlerinde.Parazit tedavisi için Drontal kullanırsanız birşey olacağını sanmıyorum.Sadece önerilmez ve risk taşır bunu bilin diyorum. :)

Demek istediğim köpeğinizin her türlü tedavilerinin yapılıp gebelik dönemine geçmeden önce tamamen sağlıklı olması gerekiyor.

Sağlıcakla kalın :)

4 yazı görüntüleniyor - 1 ile 4 arası (toplam 4)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.