- Bu konu 115 yanıt içerir, 14 izleyen vardır ve en son 15 yıl 6 ay önce
Murat KUTAY tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
5 Ocak 2009: 20:46 #66576
Tercihler bugun bitti,yarın belli olacak diyenler bile var
5 Ocak 2009: 21:08 #66615WRESTLER
Üyeforuma ilk postum.. inşallah çift taraflı faydalı bilgi alış-verişleri yaparız..
kadrolu pozisyonlar için alınması gereken taban puanı tahminen nedir? bilgisi olan var mı?5 Ocak 2009: 21:21 #66631Murat KUTAY
Üye80
7 Ocak 2009: 13:39 #66831binali
Üyeselam arkadaşlar….geçen bi hekim arkadaşla konuşuyordum…bana sözleşmeli alımlarda ataman olursa askerlik zamanın geldiğinde askere gidersen geri döndüğünde memurluğa kaldığın yerden devam edemezsin gibi bişi söledi…
yani ben sözleşmeli atanırsam ve askerliğimi ertelemeden zamanında yaparsam(ki şimdilik 2010 a kadar tecilliğim)asker dönüşü işime kaldığım yerden devam edemezmiğim…mahkeme kararı gerekli gibi bişi sölemişti…bu konuda bilgisi olan arkadaşlar…7 Ocak 2009: 14:08 #66832Ahmet Ünlü’nün yazısı
Sözleşmeli personelin askerlik sonrası sınavsız göreve başlatılması
Sözleşmeli personelin askerlik sonrasında sınavsız olarak göreve başlatılıp başlatılamayacağı önemli bir sorun olarak kurumların karşısında bulunmaktaydı. Devlet Personel Başkanlığı 28.11.2007 tarihinde vermiş olduğu bir görüşle bu konuyu çözüme kavuşturmuştur.
Bu görüşte; 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara 28.6.2007 günlü ve 26566 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2007/12251 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile “Sınav Şartı” başlıklı bir ek madde (ek 2’nci madde) eklenmiş olup, bu madde ile; kamu kurum ve kuruluşları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (
fıkrasına göre;
a) Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (
grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle doğrudan yapılacak merkezi yerleştirme,
b) Yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (
grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılacak yerleştirme,
yöntemlerinden herhangi biri ile sözleşmeli personel istihdam edebilirler.
Kamu kurum ve kuruluşları, ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan merkezi yerleştirme suretiyle alınanlar haricinde, istihdam edilecek sözleşmeli personele ilişkin olarak, boş sözleşmeli personel pozisyon unvan ve sayısını, bu pozisyonlarda istihdam edileceklerde aranacak nitelikleri, pozisyonlara yapılacak yerleştirme usulünü, sınavla alınacaklarda sınavın yeri, tarihi, türü, konuları ile diğer hususları yerleştirme veya sınav tarihinden en az onbeş gün önce Türkiye çapında yayımlanan yüksek tirajlı gazetelerden birinde ve varsa resmî internet sitelerinde ilan ederler” hükmüne yer verilmiştir.
Yukarıda yer verilen hükümler çerçevesinde, 657 sayılı Kanun’un 108’inci maddesindeki aylıksız izne ilişkin hükümlerin sözleşmeli statüde çalışan personele uygulanamayacağı, askerlik sonrası tekrar göreve başlatılacak personelin ise askerlik öncesi istihdam edildiği unvanlı münhal sözleşmeli personel pozisyonunda istihdam edilebilmesinin mümkün bulunduğu belirtilmiştir.
Bu görüşle birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personelleri askerlik sonrasında göreve başlatmalarındaki hukuki sıkıntı giderilmiştir.
10 Ocak 2009: 13:45 #67132realvet
Üyehttp://www.memurlar.biz/haber/20090110/Ziraat-Muh-ve-Veteriner-Hek-Dikkat.php
sitesine baktınızmı arkadaşlar alımların geçikmesinden dolayı basın açıklaması olcak 12 ocakta.11 Ocak 2009: 09:08 #67156Teşekkürler.Bakalım açıklamada ne yumurtlayacaklar yok mali kriz yok küresel kriz hani “hamdolsun teğet geçti” durumu?Bu işler farklı işler.Milyonlarca kişinin kul hakkı var bu insanların üzerinde.
12 Ocak 2009: 10:24 #67200binali
Üyearkadaşlar bu basın açıklamasını okuyan gören duyan var mı….bizahmet bizede nerden ulaşılabileceğini göstersin , ben bulamadım…ayrıca iyice taşkalaya vurdular bu işi o kadar zamandır bekliyoruzzz…sonrada haberler yanlıştı yalandı diyorlar …ayrıca şubatta bi atama daha olur umudum vardı oda bittiii bu gidişle 2010 da atanırız…bi iş bulmaz yada askere gitmezsek….bilgisi olan arkadaşlar
20 Ocak 2009: 13:59 #68339realvet
Üyemalesef 12 ocaktaki açıklamada birşey olmadı dandikmiş herşey,zaten ziraatçilerin açıklaması oldu bizimkilerden bir kişi varmış.müsteşar aramış falan filan işte.ama ciddi sayılabilecek bir mevzu var arkadaşlar sanırım şubatta alım olacak ama malesef oda 150 kişi olacak belki 50 fazlası olur ancak bukadar.
20 Ocak 2009: 18:27 #68363Bakalım ben de başka iş yaparım o zaman.İş dolu,bizim hekimlikte iş yok.
20 Ocak 2009: 18:48 #68370binali
Üyearkadaşlar resmen devlet bizimle dalga geçti yaaa…720 hekim alınacak dediler.umutlandırdılar…şimdi ise alınmayacakmış….bende hekimlik dışında başka işebaşıycam artık…baskı arttıkça artıyor zaten…bizim yerimize büyüklerimiz utanır belki….
21 Ocak 2009: 10:02 #68657Zaten bu yazanları okuyunca canım sıkıldı.Devlete güvenip umut bağlayanda suç.
21 Ocak 2009: 18:28 #68702binali
Üyeben ingilizcemi geliştirip yurt dışına gidecem..kararımı verdim…kursa bile başladım..devlete avuç açıp bekleyeceğime ben bişiler yaparım….
21 Ocak 2009: 19:02 #68707kelej
Üyebu konunun açıldıgı günden beri takip ediyorum…benim gelecek planlarımda devlet kapısı vardı fakat şunu ögrendimki devlete fazla ümit bağlamamak gerekiyormuş…sizlerede allah kolaylık versin diyorum sizlerde zor durumda kalıyorsunuz..hakkınızda hayırlısını diliyorum…
21 Ocak 2009: 22:31 #68772Desteğin için teşekkürler kelej kardeşim.Allah sizin de yolunuz açık etsin.İyi olan her zaman iyidir,bunu kendisi ve Allah bilse de yeterlidir.
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.