- Bu konu 42 yanıt içerir, 5 izleyen vardır ve en son 15 yıl 7 ay önce Murat KUTAY tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
16 Haziran 2009: 05:41 #80077Murat KUTAYÜye
7 500 ziraat mühendisi alınacak
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, bakanlık olarak 2011 yılına kadar 7 bin 500 ziraat mühendisinin işe alınarak köylerde görevlendirileceğini açıkladı.
TBMM kulislerinde gazetemize açıklamalarda bulunan Bakan Eker, “Her köye bir ziraat mühendisi” projesinin geliştirilerek sürdürüleceğini kayederek, “2007 başında 2 bin 500 ziraat mühendisini işe başlattık. O 2 bin 500 kişi şu anda yaklaşık 10 bin köy ile ilişkilendirilmiş durumda. 2011’e kadar ziraat mühendis sayısını 10 bine çıkartacağız. Bu rakama ulaştığımızda Türkiye’deki tarımsal üretim potansiyeli olan hemen hemen her köy bir ziraat mühendisi bir veteriner hekimle ilişkilendirilmiş olacak” dedi.PERFORMANSA GÖRE MAAŞ
Bakan Eker, ziraat mühendislerinin sözleşmeli olarak çalıştıklarını hatırlatarak, bakanlık olarak ziraat mühendisi alınacak köyleri ilan ettiklerini ve başvuruların tercihle yapıldığını dile getirdi. Bakan Eker, “Bu mühendisler köyde oturuyorlar. Performans kriterine göre maaş alıyorlar. Herkes 1 noktaya müracaat ediyor. Gideceği ili bilerek sınava giriyor. 3 kişi müracaat ederse, hangisinin puanı yüksekse oraya o atanıyor. Herkes gittiği bölgede görev yapmak zorunda. Tayin nakil gibi bir durum söz konusu değil” değerlendirmesini yaptı.
Bakan Mehdi Eker, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Gençlik Spor Genel Müdürlüğünce Elazığ-Diyarbakır kara yolunda yaptırılacak 5 bin kişi kapasiteli spor salonunun temel atma töreni için Diyarbakır’a gitti. Diyarbakır’da altyapı, enerji, sağlık, eğitim ve tarım alanında çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Bakan Eker, bazı projeleri de hayata geçirmek için mücadele içinde olduklarını vurguladı.
19 MİLYON TL’LİK TESİS
Bakan Eker, şunları söyledi: “Diyarbakır Türkiye’de çevre yolu olmayan nadir illerden biridir. Hiç kimse bizi Diyarbakır’a hizmet etmekten alıkoyamaz. Diyarbakır’a 2003 yılında gençlik ve spor hizmetleri için ayrılan miktar 300 bin lira civarındaydı. Bu miktar 2008 yılında 7.3 milyon liraya çıktı. Ekonomik, sosyal ihtiyaçlarının temini için bir çok yatırımın hayata geçirilmesi kararlılığındayız.” Konuşmaların ardından Bakanlar Yılmaz ve Eker, 3 yılda bitmesi planlanan ve 19 milyon TL’ye mal olacak olan tesisin temelini attı.
Türkiye 15/ 06/ 2009
……..
Ne kadar inanırsınız bilmem tabi
18 Haziran 2009: 16:20 #80188mustafa2239ÜyeMurat abi verdiğin bilgiler için teşekkürler. Ben bir şey daha soracaktım. Bizler, yani veteriner hekimlerin devlet bünyesine geçme azami yaş sınırı nedir? Kaç yaşını aştıktan sonra devlet kademesinde yer alamayız. Bunun üst sınırı hakkında bilgi verirsen memnun olurum. Saygılar….
18 Haziran 2009: 17:17 #80190Madde 1- 14.7.1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 40. maddesine birinci fıkradan sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir
“Merkezi yerleştirme ile ataması yapılan B grubu kadrolar için “üst yaş sınırı aranmaz”. A grubu kadrolar ile adli ve idari yargı hakimliği giriş sınavlarında, her kurumun açacağı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk gününde “35” yaşını doldurmamış olmak şartı aranır.”
Madde 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 3- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.19 Haziran 2009: 07:54 #80211mustafa2239ÜyeTeşekkürler Yener abi. Sizler gibi bilgili abilerimizin olduğunu bilmek, biz yeni mezunlara güven veriyor..
20 Haziran 2009: 08:28 #80240Ben teşekkür ederim,Kolay gelsin.
22 Haziran 2009: 16:13 #80297binaliÜyemurat abi bende birşey duydum hemde resmi ağızdan ne kadar doğru ve gerçekçidir bilemem ama bir araştırırsanız çok sevinecem…2010 yılında yapılması planlanan kpss bu yılın yani 2009 un sonbaharına alınmış….bu yıl sonunda alınması planlanan veteriner hekimlerin bu sınavla alınacağını sanıyorum…ayrıca bende tercih koyma hakkına sahibim…şöyle önceden istifa etmen gerek falan gibi şeyler duymuştum ama o kanun henüz yürürlüğe girmemiş…neyse murat abi..senden ricam bu kpss sınavının bu sonbaharda yapılıp yapılmayacağı konusunda bilgi vermen..şimdiden tşkr ederim..
22 Haziran 2009: 17:52 #80299Murat KUTAYÜyevalla dostum çıktı vekilin biri böyle bir şey dedi ama .. kpss yi öyle erken tarihe almak her babayiğidin harcı değil…
çünki 2.5 milyon kişi geçen sınavla aldığı puanlabir yerlere atanmayı beklerken “kalifiye eleman bulamıyoruz” diye sınavı erken yapmak ne kadar akıllıca bilmiyorum..
sadece 2 tane gazetede çıkan bir haber, resmi bir kaynak yok…
gelişmelerden haberdar ederim sizi…
24 Haziran 2009: 08:10 #80310binaliÜyetşkr ederim….birde bişi daha duydum….onuda bakarsanız memnun olurum…tar-gel kapsamındaki veteriner hekimlerin ilçe merkezine çekilmesi söz konusu gibi bişiler duydum….nun gerçek payı var mı?…
24 Haziran 2009: 08:18 #80311Murat KUTAYÜyeGeçenlerde üst düzey bürokratlar ve targel temsilcilerinin katıldığı TARGEL çalıştayı yapıldı. Bu çalıştayda targel personelinin ilçe merkezlerine çalışmasının daha verimli olacağına dair görüşbirliğine varıldı..hazırlanan rapor bakan sunulacak..Eğer bakan tarafından kabul edilirse bu tür bir düzenleme olacak…
28 Haziran 2009: 12:35 #80362binaliÜyetşkr ederim murat abi..verdiğin bilgilerle çok yardımcı oldun ..
10 Temmuz 2009: 08:09 #80546Murat KUTAYÜyeResmi açıklama geldi, 2009’da KPSS-B sınavı yok ….
12 Temmuz 2009: 09:41 #80610binaliÜyebu ne anlama geliyor….ve açıklamayı nerden okuyabiliriz….[hr]
tamam buldum..bu yıl yapılması gündeme gelen kpss yapılamaycak gerektiği gibi 2010 yılında yapılacak..tşkr murat abi…murat abi bir sorum olacak…ben tar-gel kapsamında 4/b olarak çalışıyorum….yılık iznim ne kadar ve bir yılı doldurmadan kullana bilirmiğim…rapor ne kadar kullanabilirim..bu izin konusunda çok şey söyleniyor ama ben bişi anlamadım..senden bi açıklama gelirse aydınlatıcı olur…tşkr ederim12 Temmuz 2009: 09:47 #80611 -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.