1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Tanışma Forumu
  4. 6 y1l okumak zor
15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 15)
  • Yazar
    Yazılar

ben bu y1l selcuk uni veterinerlik kazand1m ama hazirlik da varmis yani 6 yil okuyacam muafiyet sinavi varmis ama düz lise mezunuyum gececegimi pek sanmiyorum neden böle bi secim yapmislar 6 yil insan ömründe uzun bi zman aildena yri kalmak kolay degil bu konu hakkinda detayli bilgisi olan varmi

dilara
    Üye

bazı üni.ler okulda ingilizce sınavına hazırlık olsun diye kurs açıyorlar. senin okulunda da böyle birşey var mı ararştırırsan iyi olur. bence 6 yıl okumayı gözünde büyütme;)

sagolsun acmislarda 500 ytl istiyolar bide su anda orda yuttada kalamam oda sorun olur

6 yıl okumak zor ama 5 yıldan daha az bir süre okursan veteriner hekimliği mesleğini icra edebilecek kadar çok şey öğrenemezsin ve faydalı olamazsın.Öğrenim süreleri buna göre düzenlenir.Allah sabır versin.İngilizce işi gerçekten saçma ama hazırlık sınıfı falan.1 yıl boşuna gidecek.Göreceksiniz sizin orada 1 yılda öğrendiğiniz şeylerin en az 2-3 katını 3 ay gittiğiniz ingilizce kurslarında öğreneceksiniz.

Sağlıcakla kal.

bencede bu ingilizce isini yaz okulu veya donem donem kurslarla yapabilirlerdi

seyhanr
    Üye

Ben de bu sene İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakultesini kazandım.Edindiğim bilgilere gore İstanbul üniversitesi veterinerlik fakultesi dil yetenek ve derecelendirme sınavı 22 eylulde 16:30 da.Girmek mecburi sanırım kazanılamazsa sanırım 1. sınıfta ingilizce dersi gorulecek.Hazırlık sınıfı mevcut değil.İsteğe bağlı da yok sanırım.Sadece ücretli kursları var.Saygılar.

yaa arkadaşlar 6 yıl okumak zor ama siz dua edinde 6 yılda bitsin okul zamanında mezun olun inşallah çok zor bi bölüm olduğu için malesef zamanında mezun olan kişi sayısı çoğu üniversitede %25-30 civarı yani 6 yıl zor değil esas 6dan fazlasını okumak zor hem ingilizcenin size çok faydası olacak çoğu üniversitemiz eave diye kısaltılmış olan avrupa birliği veteriner fakülteleri standartlarına uymak için gerekli şartları sağlamaya çalışıo ayrıca okulda kalmak gibi düşüncesi olanların zaten mecbur ing. öğrenmeleri gerekir yeterki hakkıyla öğrenin ingilizceyi

ing sart arkdaslar hatta yetersiz.Gunumuz turkıyesınde ingilizceye anadıl gıbı bakıorlar ve baska dıl kouslu arıyorlar.Fakat hazırlık eğitimi adam gibi veren bi kaç fakulte dısında dıgerlerının amacı para koparmak ne yap et gecen yılların sorularını bul ıng calıs gec derım.Bide bıras bılgın oldugu taktırde kopyada rahat çekebiliyormussun.Zaten sınav anında sınav gozetmenı olarak ust sınıf ogrencıler ,asistanlar olur hocalar sınava gelmez bıle

anGheLL
    Katılımcı

ben bu sene ankara veterinerliği kazandım…isteğe bağlı hazırlık tam olarak ne demek? yani hazırlık atlama sınavına girmek zorunda mıyım diil miyim? yardımcı olursanız sevinirim…

dilara
    Üye

isteğe bağlı hazırlık sınıfı şu demek: bazı üni.lerde hazırlık sınıfı yok ve bölümün öğretim süresi 5 yıl. bazılarında ise zorunlu yabancı dil(hazırlık) var öğretim süresi 6 yıl.
    eğer muafiyet sınavını geçersen 6 yıllık okulu 5 yılda bitirebilirsin.
    5 yıllık üni.lerde ise dil yetenek sınavı yapılıyor.bunu geçersen 1.sınıfta ingilizce dersini görmüyorsun, eğer geçemezsen mecburen ek olarak ingilizce dersi görüyorsun..:flowers::flowers:

sepulika
    Üye

ben de iü veterinerliği kazandım bikaç yerden duyduğuma göre yokmuş hazırlık diolar…isteğe bağlı diyolar
    ama sitede de sınavın tarihini göstermiş okulu aradık hazırlığı yok dediler bu nasıl iş anlayamadık…kesin var mı yok mu kimsenin tam bir bilgisi yok
    arkadaşlar kesin ve net bir bilgisi olan lütfen yazsın

bari 6 yilda bitirebilsek umarim uzatmam

MiNaNGeL
    Üye

hocaların çok ii ve insaflı bitirirsin merak etme:D

sagolun yaw bu site cok yardim etti artik 6 yili sorun etmiyom yeni sorun 6 yilda bitirmek:D

tayleria
    Üye

arkadasım hekım oluyoruz kolay degıl 5 senelık unıvlerde var tabı sen 6 yıl olanoıını secmısın tercıhlerını yaparken arastırmalıydın bence hıııı bu arada 5 senelık unıvlerde olup uzatarak 7-8 yılda bıtırenler var unutma ve tek dılegın 6 yılda bıtırmek olsun canım kardesım

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 15)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.