10 yazı görüntüleniyor - 1 ile 10 arası (toplam 10)
  • Yazar
    Yazılar
  • #15892

    AÇIKTA BESİCİLİK

    Ülkemizde geçmiş dönemlerde çok güzel ahırlar yapıldı. Ancak yetiştiricilerimiz bütün sermayelerini ahıra harcayınca içine hayvan koyacak, yem ve benzeri üretim giderlerini karşılayacak paraları olmadığından, o güzel ahırlarımızın önemli bir kısmı boş kaldı ve üretim yapamadık.

    Ülkemizde genellikle kapalı tip barınaklar yapılmaktadır. Sığır besiciliğinde, karlı olabilmek için sabit yatırım tutarının mümkün olduğu kadar düşük seviyede tutulması gereklidir. Sabit yatırım maliyetleri olarak binalar, yem deposu, yem hazırlama ünitesi, hayvanların bulunacağı saha, alet ve ekipmanları sayabiliriz. Tüm bu yatırımlar, besiciliğin başlangıcında, sermayenin önemli bir kısmının harcanması demektir. Bu da bizim için gerekli olan işletme sermayesinin küçülmesine yol açmaktadır.

    #84617
    benmusti
    Üye

    acıkta besiciliği halkımıza kabul ettirmeliyiz

    #86833
    wetemre
    Üye

    teşekkürler

    #86824
    solorix
    Üye

    E: AÇIKTA BESİCİLİK
    teşekkürler

    #88843

    harikasınız teşekkürler

    #88984
    vet_yavuz
    Üye

    teşekkürler

    #89027

    ülkemizdeki kapalı besiciliğin muhakkak sona ermesi lazım… ve biz hekimler olarakta yarı acık veya acık besiciliği tavsiye etmeliyiz..

    #89087

    ankarada acıkta süt inek çifligi kurulsa soğukla ilgili sorunlar oluşurmu

    #92731
    Onnr
    Üye

    teşekkürler..[hr]
    İstanbulda ki hava şartlarını düşünürsek acaba açık ahırlaro tercih etmemiz mümkünmü ?

    #93619
    gornes12
    Üye

    sağolun[hr]
    ya arkadaşlar erzurumda açıokta *nası olacak

10 yazı görüntüleniyor - 1 ile 10 arası (toplam 10)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.