1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Veteriner Hekimlere Sorun
  4. Balık
  5. Akvaryum Yemleri: Evde Yem yapımı
7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
  • #18884
    avatar of toxicToXiC
    Üye

    Malzemeler :

    • 1 kg. dana ciğeri
    • 100 gr. yulaf ezmesi
    • 3 orta boy havuç
    • 250 gr. Ispanak
    • 1 bardak su
    • 2 çay kaşığı tuz

    Gerekli Araçlar :

    • Mutfak Robotu
    • Mikser
    • Çırpıcı
    • Kilitli Torba(gerekli miktarda)
    • 10litrelik kova
    • Elek

    Hazırlanışı :

    • Havuç,Ispanak,ciğer bir bardak su ilavesi ile mikserden geçirilerek püre kıvamına getirilir.
    • Bu karışım elekten geçirilerek kovaya aktarılır.Elek üzerindeki parçaların kullanılmaması uygun olur.
    • Kovaya yulaf ezmesi ve tuzu çırpıcı yardımıyla yavaş-yavaş ilave ederek fıstık ezmesi kıvamına gelene kadar karıştırılır!
    • Hazırlanan bu karışımı gerekirse parti-parti mikrodalga fırında 5 dakikalık aralıklar ile karıştırarak 15 dak. hafif ateşte pişirin.
    • Elde edilen karışımı kilitli torbalarla kalınlığı 1 cm. olacak şekilde yassılaştırın ve karışımı en az iki gün boyunca buz dolabının dondurucu kısmında bekletin.

    Yemleme Miktarı :

    • Eğer dipte kalan yem artıkları varsa en geç iki saat sonra akvaryumdan uzaklaştırılmalıdır.
    • Yeme alışkanlık zamanla gelişecektir.
    • Bu karışım vitamin,balık yağı,kırmızı biber takviyesi yapılarak zenginleştirilebilir!

    [size=x-small]Kaynak: Akvaryum Dünyası Dergisi [/size]

    #62637
    avatar of discusmandiscusman
    Üye

    Süper paylaşım…

    #85973
    avatar of inanna72inanna72
    Üye

    emeğinize sağlık

    #89536
    avatar of ozdenayseozdenayse
    Üye

    bilgileriniz için teşekkürler.

    #90697

    teşekkürler[hr]
    sağolun

    #92747
    avatar of foxvetfoxvet
    Üye

    güzelll

    #92756
    avatar of adiyezadiyez
    Katılımcı

    bilgileriniz için teşekkürler.

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.