Malzemeler :
- 1 kg. dana ciğeri
- 100 gr. yulaf ezmesi
- 3 orta boy havuç
- 250 gr. Ispanak
- 1 bardak su
- 2 çay kaşığı tuz
Gerekli Araçlar :
- Mutfak Robotu
- Mikser
- Çırpıcı
- Kilitli Torba(gerekli miktarda)
- 10litrelik kova
- Elek
Hazırlanışı :
- Havuç,Ispanak,ciğer bir bardak su ilavesi ile mikserden geçirilerek püre kıvamına getirilir.
- Bu karışım elekten geçirilerek kovaya aktarılır.Elek üzerindeki parçaların kullanılmaması uygun olur.
- Kovaya yulaf ezmesi ve tuzu çırpıcı yardımıyla yavaş-yavaş ilave ederek fıstık ezmesi kıvamına gelene kadar karıştırılır!
- Hazırlanan bu karışımı gerekirse parti-parti mikrodalga fırında 5 dakikalık aralıklar ile karıştırarak 15 dak. hafif ateşte pişirin.
- Elde edilen karışımı kilitli torbalarla kalınlığı 1 cm. olacak şekilde yassılaştırın ve karışımı en az iki gün boyunca buz dolabının dondurucu kısmında bekletin.
Yemleme Miktarı :
- Eğer dipte kalan yem artıkları varsa en geç iki saat sonra akvaryumdan uzaklaştırılmalıdır.
- Yeme alışkanlık zamanla gelişecektir.
- Bu karışım vitamin,balık yağı,kırmızı biber takviyesi yapılarak zenginleştirilebilir!
[size=x-small]Kaynak: Akvaryum Dünyası Dergisi [/size]