1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Tanışma Forumu
  4. Ankara Üniv. Veteriner Fak. 1. Sınıf Ders Kayıtları
15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 17)
  • Yazar
    Yazılar
    Belanir
    Üye

Merhaba arkadaşlar. Ben bu sene Ank. Üniv. Vet. Fak. ‘ ini kazandım. Yalnız interaktif olarak yapılması gereken ders kaydımda çok kararsız kalıyorum ve yeterli bir açıklama bulamadım araştırmama rağmen. Kayıt günü gelişigüzel bilgi vermişlerdi ama hem eksikti hem sabah yoldan gel , kayda gir tam anlayamadım o eksik bilgileri de.

Her neyse sorunuma gelirsek , ders kaydı bölmesine girdiğimde pek çok zorunlu ders görüyorum. Zorunlu ders , adı üstünde zorunludur diyerek hepsini işaretledim ancak ders saati 30’u geçti uyarısı aldım. Şimdi zorunlu derslerden bazılarını almayacağız bu durumda. (Nasıl zorunlu oluyorsa ! )

Dersler için de hiçbir açıklama getirilmemiş. Danışmanımla iletişeme geçemedim ama üniversiteye ilk ayak basışımda o kişiyle görüşmek istiyorum. Çünkü dersler konusunda detaylı bir bilgimiz olmadan bir sene boyunca alacağımız dersleri seçmek çok mantıksız geliyor bana.

Buraya zorunlu olan dersleri yazmak istiyorum. Deneyimi olan bir arkadaşımız yardım etmek isterse çok sevinirim.

1. ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ
    2. Bilimsel ve Teknik Bilgilendirme ve Dokümantasyon Yöntemleri
    3. Bilgisayara Giriş
    4. TÜRK DİLİ I
    5. ANATOMİ I
    6. ANATOMİ II
    7. MEDİKAL BİYOLOJİ
    8. BİYOİSTATİSTİK
    9. MEDİKAL FİZİK
    10. EMBRİYOLOJİ
    11. ORGANİK-İNORGANİK KİMYA
    12. HİSTOLOJİ I
    13. VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ VE DEONTOLOJİ
    14. MESLEKİ İNGİLİZCE
    15. AGRONOMİ
    16. MEDİKAL BOTANİK
    17. Temel Yabancı Dil (İngilizce)

Bunların dışında ”ANATOMİK PREPARATLAR VE HAZ.TEK.” ve ”DAVRANIŞ BİLİMLERİ” adlarında iki adet seçmeli ders gözüküyor.

Ders kaydı hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Umarım başka arkadaşlarımızın da faydalanabileceği bilgiler verebilirsiniz.

Vet_Arzu
    Üye

Ben ders kaydımı yaptım ve onaylandı danısmanım tarafından..evet zorunlu derslerın hepsını secmek zorunda deiiliz..ayrıca ordakı bazı dersler 2.doneme ait.toplam 12 ders 23 kredi yaptıgımda onaylandı alman gerekn derslerı yazıyorum!

ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ
    Bilimsel ve Teknik Bilgilendirme ve Dokümantasyon Yöntemleri
    Bilgisayara Giriş
    TÜRK DİLİ I
    ANATOMİ I
    MEDİKAL BİYOLOJİ
    MEDİKAL FİZİK
    ORGANİK-İNORGANİK KİMYA
    VETERİNER HEKİMLİGİ TARİHİ VE DEONTOLOJİ
    TEMEL YABANCI DİL VE SECMELİ DERSLER:ANATOMİK PREPERAT VE DAVRANIŞ BİLİMLERİ
    Ogrenci numarasının sonu tek olanlar A subesını cift olanlar B subesini seciyormus!Umarım yardımcı olabilmisimdir..=)

sacide
    Üye

arkadaşlar benden size tavsiye eğer bir seçmeli seçmeniz gerekiyorsa natomik preparatları seçmeyin davranış bilimlerini seçin.ama yinede szi bilirsiniz ben not açısından diyorum…

dilara
    Üye

sacideye katılıyorum bana da sorsalar DAVRANIŞ BİLİMLERİni seçerdim;)

ImraHor
    Üye

ben mesleki ing seçemedim kont dolu dedi ama zorunluymuş ee bi sorun çıkarmıki[hr]
    eee bide natomik preparatları neden seçmememizi önerdiniz?

dilara
    Üye
    arslanbey wrote:
    eee bide natomik preparatları neden seçmememizi önerdiniz?

DAVRANIŞ BİLİMLERİ ile ilgili daha çok kaynak var ve daha zevkli bir ders diye dedim;)

Hippiater
    Üye

Anatomik preparatları seçmenı öneririm
    Davranış bilimlerini aldığında fazla birşey öğrenmeyeceksın
    Anamotık preparat uygulaması olan bir ders ve bu sayede 1. sınıfta zorlanacağın tek ders olacak olan anatomıyı de daha iyi öğrenme fırsatı bulacaksın

aue_2405
    Katılımcı

merhaba arkadaslar ben davranıs bilimlerini sectim ama danısmanım ekle bırak döneminde ”ANATOMİK PREPARATLAR VE HAZ.TEK. ”rinide secmelisin demis ne yapmam gerekiyor acaba

sacide
    Üye

ya salla danışmanı.preparata önder hoca giriyo sınavda çıkıyo kopyayla hepsini yazıyosun tam olarak adam kafasına göre not veriyo geneldede geçenler cc ile geçiyo.o ders de zaten pek işine yaramicak unutup gitceksin ortalama önemli onun için seçmeli derslerin en kolay olanını almaya çalışın tecrübe konuşuyo arkadaşlar;)tabii siz bilirsiniz yine de..

aue_2405
    Katılımcı

bilgilendirdigin için tesekkür ederim sacide.. bu arada siz bayagı ezdiniz bizi 2 3 gündür ya .. yok dersler zor yok siz görüceksiniz =)

Karaboga
    Üye

selam arkadaşlar hepinizin okulu hayırlı olsun

sefir24
    Üye

sağol inşallah olur:):):):):):):):):)
    tüm arkaadaşlarıma başarılar diliyorum inş kazasız belasız bitiririz:):):):)

sefir24
    Üye

2.dönem hangi dersleri seçmemizi önerirsiniz seçmelilerden rutbeli arkadaşlar:???????

Hippiater
    Üye

Seçebilecein derslerı yazar mısın
    Hatırlayamadığım dersler olabilir
    Yardımcı olmaya çalışırm

ders seçimlerinde şu işleme göre yapıyoruz zorunlular zaten alınıyor da mesela kodları ar vet305 vet304 vet203 felan burda ilk sayı yani 3 ve 2 sayısı sınıfı temsil eder en son sayı ise 5,4,3 de çift olmasına göre dönemi tek olursa 1. dönem çift olursa 2. dönem

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 17)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.