1. Anasayfa
  2. Ders Notları
  3. Besin Hijyeni ve Teknolojisi
  4. Besin Hijyeni ve Teknolojisi
  5. atatürk üniversitesi vet fak.2007/2008 EĞİTİM ÖĞRETİN YILI GIDA 1. VİZE SORULARI
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #21298

    2007/2008 EĞİTİM ÖĞRETİN YILI GIDA 1. VİZE SORULARI
    29.05.2008
    Mustafa Atasever
    Ziya Gökalp
    1) Demir hakkında bilgi veriniz.

    2) Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucunda oluşan problemler nelerdir?

    3) Yumurta hakkında bilgi veriniz.

    4) Taze ve bayat balık arasındaki farkları yazınız.

    5) Süt ve süt ürünleri hakkında bilgi veriniz.

    6) Besinlerdeki mikroorganizmalrın gelişmesini etkileyen faktörlerden iç faktörleri yazarak, su aktivitesini açıklayınız.

    7) Bir besin maddesinin oksidasyon redüksiyon potansiyelini hangi özelikleri belirler?

    8) Besin maddelerinin bozulmasına neden olan faktörleri yazınız.

    9) Mikroorganizmaların aminoasitlerin üzerine etkisi hangi temel mekanizmalarla olmaktadır. Kısaca açıklayınız.

    10) Mikroorganizmaları sıcaklık ihtiyacına göre sınıflandırınız.

    #76169
    vetafk
    Üye

    güncellemişin boncuk!

    #88396

    eline sağlık boncuk;)

    #92956
    dElIbYtR
    Üye

    ELİNE SAĞLIK BONCUK..

    #94793
    vetomer44
    Üye

    yav siz bu işi biliyorsunuz. elinize saglık..:bravo:

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.