2007/2008 EĞİTİM ÖĞRETİN YILI GIDA 1. VİZE SORULARI
29.05.2008
Mustafa Atasever
Ziya Gökalp
1) Demir hakkında bilgi veriniz.
2) Yetersiz ve dengesiz beslenme sonucunda oluşan problemler nelerdir?
3) Yumurta hakkında bilgi veriniz.
4) Taze ve bayat balık arasındaki farkları yazınız.
5) Süt ve süt ürünleri hakkında bilgi veriniz.
6) Besinlerdeki mikroorganizmalrın gelişmesini etkileyen faktörlerden iç faktörleri yazarak, su aktivitesini açıklayınız.
7) Bir besin maddesinin oksidasyon redüksiyon potansiyelini hangi özelikleri belirler?
Besin maddelerinin bozulmasına neden olan faktörleri yazınız.
9) Mikroorganizmaların aminoasitlerin üzerine etkisi hangi temel mekanizmalarla olmaktadır. Kısaca açıklayınız.
10) Mikroorganizmaları sıcaklık ihtiyacına göre sınıflandırınız.