- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 18 yıl 5 ay önce
Hakan ARI tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
30 Ocak 2007: 15:01 #7445
Hakan ARI
ÜyeKoray Mehmet Arslan’a Yardım Kampanyası
Yazar Özgecan Işıltan
Pazartesi, 15 Ocak 2007İTÜ İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü, 010030107 numaralı, 3. sınıf öğrencisi
Koray Mehmet Arslan 4. yy sonunda, 2006 yaz döneminde İnşaat Mühendisliği öğrencileri için zorunlu olan mühendislik uygulamaları stajını 19 Haziran 2006 günü yapmaya başladı. Stajın 4. gününde, 22 Haziran 2006’da sahada çalışırken bir iş kazası geçirdi.Kule vincin taşıdığı tünel kalıp nakil sırasında arkadan sırtına çarptı. Çeşitli tetkikler, tahliller neticesinde Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesinde omurgada oluşan kırıklar ve omurilik yaralanmasına müdahele etmek amacıyla 2 ameliyat geçirdi. 2 ay süre ile Darüşşafaka Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde tedavi gördü.
Staj yaptığı şirketin tedavisine yaptığı katkıyı sonlandırması ile yıkıldı. Ailesinin ekonomik gelirinin sınırlı olması nedeni ile gerekli olan tedavi ve sosyal hayata katılım amaçlı bu cihazların bedellerini ve devam eden tedavi masraflarını karşılayamaz duruma geldi.Yaşantısına devam edebilmesi için tekerlekli sandalyeye bağımlı olduğu, dahası omurilik yaralanması neticesinde oluşan çeşitli diğer rahatsızlıkları ve sosyal hayata katılabilmesi için bazı cihazlara ihtiyacı olduğu uzmanlar tarafından aktarıldı….
Devamı…
10 Kasım 2006 – İstanbul Teknik Üniversitesi
Yazar Özgecan Işıltan
Salı, 02 Ocak 2007Sayın rektörüm, değerli öğretim üyelerim, sevgili arkadaşlar ve tüm konuklar. Bugün, yine bir 10 Kasım günü, Ata’mızı anmak için burada toplanmış bulunuyoruz.
Mustafa Kemal’i anmak; özel günlerde O’nun düşüncelerinden söz edip, ardından gözyaşı dökmek, O’nu bu şekilde putlaştırmak değil, bilakis; O’nu anlamak, devrimlerini kavramak, kurduğu cumhuriyeti geliştirmek olmalıdır.
Günümüzde, Mustafa Kemal’i ne kadar iyi anladığımız da ayrı bir soru işaretidir. Ülkemizin içinde bulunduğu durum, irtica, terör gibi iç tehditler, 1938 sonrası değişen politikalar, bize açıkça gösteriyor ki Gazi’nin düşüncelerini tam anlamıyla özümseyememişiz.
21. yüzyılın ilk çeyreğinde, irtica; ülkemizde hala terör ile birlikte iç tehditlerin başında gelmektedir. Türkiye’nin laik ve demokratik yapısını tehdit eden bu düşüncenin; son zamanlarda maalesef yeni tanımları yapılmak isteniyor, yeniden tanımlanması gerektiği savunuluyor. İrtica daha farklı kalıplara sokulmaya çalışılıyor ve ne acıdır ki bu yeni tanımlar yapılırken Cumhuriyet’in kuruluş dönemine ait felsefenin, irticai düşünce olarak yansıtılmasına özen gösteriliyor. Başka bir deyişle; Atatürk dönemi yöntemlerini ve çözümlerini örnek almak, bazı Cumhuriyet ve Kemalizm karşıtları tarafından geçmişe yöneliş ve bir çeşit irtica olarak gösterilmek isteniyor. Oysa gözden kaçırılan nokta şudur ki Cumhuriyet’in ilk döneminde; ülkede gerçekten bir aydınlanma süreci yaşanmış, her alanda çağdaşlaşma, uygarlaşma yolunda büyük adımlar atılmış, Türk Milleti için en uygun ve çağın gerektirdiği modeller topluma uyarlanarak alınmıştır. Zaten Kemalist Devrim’in en önemli özelliği de evrensel çözümlemelerden çok yerel çözümleri olmuştur.
devamı
Yalangoz İlköğretim Okulu İçin Yardım Kampanyası
Yazar AYDINLANMA1923
Perşembe, 15 Aralık 2005
Kitap Kampanyamıza
Katılmak İster misiniz?Kullanmadığınız ilköğretim ders kitapları ve dergileri, ilköğretim öğrencilerine faydalı olacağını düşündüğünüz ATATÜRK ile ilgili tüm kitaplarınızı kulübümüz aracılığı ile Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Yalangoz İlköğretim Okulu’na ulaştırabilirsiniz.
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.