Bal, bal arılarının (Apis mellifera) çiçek nektarlarını, bitkilerin veya bitkilerin üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra kendilerine özgü maddelerle karıştırarak değişikliğe uğratarak, bal peteklerine doldurdukları tatlı maddedir.
Orijine göre;
Çiçek balı
Salgı balı
Piyasaya sunuş şekline göre;
Doğal çiçekli bal
Temel petekli bal
Süzme bal
Pres bal
Fırıncılık balı veya sanayi balı
Fiziksel Özellikleri
Vizkozite
Yoğunluk
Higroskobik özelliği
Yüzey gerilimi
Termal özellikler
Renk
Kristalizasyon
Vizkozite
Bal vizkozitesi:
Çeşitli maddelere bağlıdır
Su içeriği önemlidir
İşleme aşamasında önemlidir.
Ekstraksiyon, pompalama, dinlendirme, filtrasyon, karıştırma ve kavanozlamada önemlidir
Yoğunluk
Higroskobik Özellik
Yüzey Gerilimi
Renk
Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz