• Bu konu 5 yanıt içerir, 6 izleyen vardır ve en son 15 yıl önce cnvr tarafından güncellenmiştir.
6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16033
    Miravets
    Üye

    Bal, bal arılarının (Apis mellifera) çiçek nektarlarını, bitkilerin veya bitkilerin üzerinde yaşayan bazı canlıların salgılarını topladıktan sonra kendilerine özgü maddelerle karıştırarak değişikliğe uğratarak, bal peteklerine doldurdukları tatlı maddedir.

    Orijine göre;
    Çiçek balı
    Salgı balı
    Piyasaya sunuş şekline göre;
    Doğal çiçekli bal
    Temel petekli bal
    Süzme bal
    Pres bal
    Fırıncılık balı veya sanayi balı

    Fiziksel Özellikleri
    Vizkozite
    Yoğunluk
    Higroskobik özelliği
    Yüzey gerilimi
    Termal özellikler
    Renk
    Kristalizasyon
    Vizkozite
    Bal vizkozitesi:
    Çeşitli maddelere bağlıdır
    Su içeriği önemlidir
    İşleme aşamasında önemlidir.
    Ekstraksiyon, pompalama, dinlendirme, filtrasyon, karıştırma ve kavanozlamada önemlidir
    Yoğunluk
    Higroskobik Özellik
    Yüzey Gerilimi
    Renk

    Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz

    #43051

    GÜZEL BİLGİLER…..TEŞEKKURLER…

    #75812

    Emeğine sağlık.

    #84559
    Edrouesa
    Üye

    Ellerinize sağlık

    #84706
    mbaldemir
    Üye

    Gıda ve Besin Hijyeni Ders Notları Arşivi Bölüm 1

    #86458
    cnvr
    Üye

    tşkler

6 yazı görüntüleniyor - 1 ile 6 arası (toplam 6)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.