blank
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16055

    Gıda hijyeninin tanımı, görev ve etki alanları
    Gıdaların Mikroorganizmalar ile Kontaminasyon Kaynakları
    Mikroorganizmaların gıdalarda gelişmesi için gerekli koşullar
    Gıda kaynaklı infeksiyon ve intoksikasyonların oluşum nedenleri ve oranları
    Gıda Kaynaklı İnfeksiyonların Patogenezi ve İmmun Reaksiyonlar (Gıda Kaynaklı İnfeksiyonların Patogenezi)
    Gıda enfeksiyon ve intoksikasyonları
    Bakteriler
    Viruslar ve prion enfeksiyonları
    Helmint, protoozoon
    Küf ve mantarlar
    Deniz kabukluları ve balıklardan kaynaklanan toksinler

    FAO/WHO Codex Alimentarius Komisyonu’nun (1968) tanımına göre gıda hijyeni; “sağlıklı ve kusursuz gıda üretimini sağlamak amacıyla gıdaların; üretim, işleme, muhafaza ve dağıtımları sırasında gerekli kurallara uyulması ve önlemlerin alınması” olarak açıklanmıştır.

    Gıda hijyeninin görev ve etki alanları
    Sağlıklı ham ürün sağlanması
    Gıdaların; çiğ materyalden başlamak üzere üretim, işleme, muhafaza, nakil, dağıtım ve servis aşamalarında her türlü kontrol önlemlerinin alınması (HACCP-GMP)
    Hijyenik tehlikeye veya kalite düşüklüğüne yol açabilecek her türlü koşul ve faktörlerin araştırılması

    Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.