1. Anasayfa
  2. Hayvanlar Alemi
  3. Veteriner Hekimlere Sorun
  4. Çarelerim tükendi, gerçekten yardıma ihtiyacım var :((
15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 23)
  • Yazar
    Yazılar
  • #23238
    maviscik
    Üye

    Bir konuda çok acil yardımınıza ihtiyacım var, muhabbet kuşumun sorununu bir de size danışmak istiyorum.
    yaklaşık 4-5 ay önce muhabbet kuşum hastalandı. karnında bir şişlik vardı zamanla şişlik ayaklarında morluklara ve yürümesinde zorluklara yol açtı. tam üç veterinere götürdük. hepsinin söylediği kuşlara bir müdahelede bulunamıyoruz ve herhangi bir tahlil yapamadıımızdan hastalığın sebebini de tesbit edemiyoruz cümlesiydi. sonuç olarak hepsi başka bir antibiyotik verdi. sonuncusu işe yaradı ve iyileşti. ayakları tamamen düzelmişti ve karındaki şişlik de inmişti. fakat yaklaşık 2 ay önce yumurtladı ve birinci yumurtadan sonra tekrarladı hastalığı yavaş yavaş ayakları ayrılmaya başladı ve yine tünekte duramamaya, sürünerek yürümeye başladı. bu kez karnında hiçbir şişlik yok. tekrar götürdüm veterinere ama aynı şeyleri söyledi antibiyotik vereyim yine ama işe yarayıp yaramayacağını bilemiyorum dedi nitekim yaramadı. muhabbet kuşum bu hastalıkları sürecinde her zaman neşeli ve iştahlıydı ama. tek sorun yürümekte çektiği zorluk, yani ayaklarındaki çarpıklık ve tutmazlık. şu anda da iştahı ve neşesi iyi ama devamlı yatıyo tabi ayakları üzerinde duramadığı için ve yürürken gerçekten çok zorlanıyor. yardım edebilir misiniz? en azından şu ilacı da bi deneyin diyeceğiniz bir ilaç ismi ya da ankarada tanıdığınız kuşlar üzerine uzmanlaşmış bir veteriner hekim ismi verebilir misiniz? şimdiden teşekkürler…

    #81471

    hastalık gut olabilir. ankara üniv. veteriner fakültesine getirmeni tavsiye edrim. dışkapı da. kısılaydan 413 e bin. okulun önünden geçer.

    #81472
    maviscik
    Üye

    gut mu? nasıl belirtileri oluyor analatabilir misiniz? bir de siz ankara üniv. veteriner fak. de doktor musunuz? yerini biliyorum eğer orada farklı bir muayene yapılabilecekse getiririm tabi yani röntgen vs… bir de akşam getirebilir muyuz ?

    #44049
    merve86
    Üye

    Ankara üniversitesi vet. fak. hafta içi ögleden sonra vehafta sonu giderseniz röntgen çekilemez.hafta içi sabah 9dan sonra gitmenizi ve dahiliye kürsüsündeki Prof. Dr. Arif Kurtdede ye kuşunuzu gösterin hocamız egzotik hayvanlar konusunda oldukça deneyimli size yardımcı olacagına eminim.

    #43691
    maviscik
    Üye

    yardımcı olduğunuz için çooookk teşekkürler… peki Arif Bey’i her zaman hastanede bulabilir miyiz? Kendisi muayane ediyor mu istediğimizde? randevu falan gerekmiyor mu?

    #43627
    lacrimale
    Üye

    Damla Hastalığı (Nikris)

    Belirtileri: Hastalığın ilk belirtisi, parmakların oynak yerlerinde gözle görülebilen şişliklerin oluşmasıdır. Bu ağrılı bir şişliktir. Kanarya son derece rahatsız ve huzursuzdur. Tünekte durmakta ve yürümekte zorluk çeker. Rahatsız olan ayağını yukarıya doğru toplar. Giderek uçmakta dahi sıkıntı çektiği görülür. Tüylerinin rengi değişmeye, esmerleşmeye yüz tutar.
    Nedenleri: Bu hastalık çoğunlukla yaşı ilerlemiş kanaryalarda görülmekle birlikte, nedeni, yanlış beslenme ve elverişsiz koşullarda yaşamaktır. Rutubetli yerlerde, çok dar kafeslerde hareket etme olanağından yoksun olarak yaşayan, sürekli yüksek değerde besin alan ve bunları yakamayan kanaryalarda bu hastalığa daha sık rastlanır.
    Tedavisi: Hasta kanarya derhal geniş bir kafese alınarak daha fazla hareket etme imkânı tanınır. Mamalar ve proteince yüksek besinler kesilir. Bol miktarda yeşillik verilir. Bu olanaklar tanındığında hasta kanaryada hızlı bir iyileşme görülür.

    #81476
    lacrimale
    Üye

    Bacakların Pullanması:

    Belirtileri: Genç kanaryalarda rastlanılmayan bu rahatsızlık çoğunlukla yaşlı kuşlarda bacak ve ayakların aşırı pullanması, ileri hallerde ayakların şişmesi, kabarmaların ve iltihaplanmaların ortaya çıkmasıyla belirlenir. Hasta kanarya neşesizdir. Hareketlerinde ve davranışlarında huzursuzluk sezilir. Tüneğin üzerinde durmakta, tüneği kavramakta zorluk çeker. Bu nedenle kafes tabanında durduğu süreler tünekte durduğu sürelerden daha fazla olmaya başlar.
    Nedenleri: Hastalığı oluşturan bir tür virüstür. Kanaryanın direncinin azalması, vitamin ve besin yetersizliğiyle pislikten kaynaklanan bir hastalıktır.
    Tedavisi: Hasta kanarya derhal diğerlerinden ayrılmalıdır. Bulunduğu kafes sodalı veya permanganatlı suyla dezenfekte edilerek güneşte kurutulup havalandırmalıdır. Hasta kuşun tedavisine gelince, kanarya sağlık koşullarına uygun bir yerde bulundurulmalıdır. Ayaklara ve bacaklara her gün % 3’lük asitborikli suyla banyo yaptırılmalı, iyice kurulandıktan sonra da kükürtlü vazelin yumuşatılarak dökülen pullar temizlenmelidir. Çünkü virüsler bu pulların arasına girip yuvalanmıştır. Yapılan temizleme işleminden sonra bacaklara ve ayaklara Terramycine Merhem sürülmelidir. Bu işlemi, hastalık arazları kaybolduktan sonra, daha bir süre sürdürmek gerekir. Bu arada hasta kanaryanın besinine büyük özen gösterilmeli, vitamin değeri yüksek besinler ve yeşillik verilmelidir.

    hangisine uyuyor…?

    #81485
    maviscik
    Üye

    bacakların pullanması da pek uymuyo :) doktoru dolaşım sistemi rahatsızlığı demişti ama neden ileri geldiğini bilemeyiz tahlil yapamadığımız için demişti. o yüzden de nasıl bi ilaç vereceklerini de tam kestiremiyolar. ilk hastalandığında lasonil verdiler bir de becozym bebek şurubu verdiler . iyileşti hiçbir şeyi kalmamıştı . sonra yumurtladı eşi de yok bu arada kendi kendine yumurtluyor. yumurtadan sonra birden bacakları tekrar ayrılmaya çarpılmaya başladı zamanla da tünekte falan duramaz hale geldi. kafesin dibinde de oturmuyo
    , koltukta uzanıyo kendisi :) yemi suyu da koltukta istediğinde sürünerek gidip yiyo. ilkinde karnında şişlik vardı bu sefer hiç şişlik yok.

    #81482
    merve86
    Üye

    Arif hoca genelde hep okuldadır ama sabahtan götürürseniz daha rahat olur eger röntgen isterlerse çektirebilirsiniz.Kuşunuzun durumunu görmeden birsey demek gerçekten zor ama yumurtladıktan sonra böle oldu diyorsunuz sorun bunla ilgili de olabilir daha önce içinde yumurta kalma olayı oldumu, yada bir çeşit vitamin minarel eksikligi varsada bundan kaynaklı kemik problemleride olusmus da olabilir bence fakülteye kesinlikle götürün geçmiş olsun.

    #81428
    maviscik
    Üye

    fırsat bulabildiğim zaman götüreceğim çooook teşekkürlerrr… daha önce içinde yumurta kalma olayı olmadı ama tabi yumurtladıktan sonra olması yumurtlamayla ilgili olabileceğini akla getiriyor. vitamin mineral eksikliği var mı bilmiyorum ama veterineri ona vitamin vermişti şimdi ben de bir vitamin kullanıyorum seranın bir vitamini. ne geekiyorsa temin etmeye çalışıyorum ama fayda yok gibi.

    #81491
    lacrimale
    Üye

    Eger gut hastalıgıysa fazla protein içeren yemden vermemelisiniz.salatalık vermeniz iyi olur hem a vitamini bakımından hemde gut hastalıgında oldukça yorulan böbreklerin kendini temizlemesi için ihtiyac duydugu sıvıyı karşılıyor.aynı zamanda suyuna papatya çayıda ekleyebilirsiniz. “traumeel salbe ” bu merhem parafin iceriyor tamamen bitkisel özlerden olusuyor, icinde fazla kimyasal bulunmuyor ve agri kesici,tedavi edici özellige sahip.bunu bulamazsanız muadilini temin etmeye çalışın.Günde iki kez yarali bölgeye hafifce sürülerek tedaviye yardimci oluyor

    #79555
    maviscik
    Üye

    çok teşekkür ederim mehmet bey. bu ilacın hiçbir yan etkisi yok değil mi yani kuşlar için kullanımı uygun değil mi? bu arada yaralı bir bölgesi yok bizim kuşun ama ayaklarında ve karnında morluklar var oralara mı süreyim masaj yaparak? şu anda lasonil sürüyorum masajla.

    #80882
    lacrimale
    Üye

    tamamen bitkisel özlerden olusuyor.mor bölgelere masaj yaparak sürün aynı zamanda daha fazla hareket edebileceği bir ortam hazırlarsanız hastalıkla mücadelede hızlı bir gelişme elde edersiniz…

    #80533
    maviscik
    Üye

    Mehmet Bey bugün bir çok eczane gezdim ama bulamadım eczanelerde satılmıyormuş bu merhem peki nerden bulacağım ben bunu? bir de çok mu pahalı bir merhem? bizim kuş ilaç süründe sürüler yerlerini kaşımaya başlıyo bir süre sonra eğer bu merhemden ağzına gelirse bir miktar bir zararı olur mu yani zehirlenme vs gibi ? valla lasonil sürdükten bir süre sonra kaşınmaya başlıyo çılgınlar gibi izin vermemeye çalışıyorum ama her fırsatta kaşınıyor. hareket alanı zaten geniş ama yürüyemediği için eskisi kadar hareket edemiyo tabi yoksa serbest istedii zaman uçuyor, sürünerek yürüyor. son bir sorum olacak afedersiniz ç.ok rahatsız ettim ama siz böyle bir durumdaki kuşa bu merhemei denediniz mi hiç? iyi sonuç aldınız mı? veterinerlikte okuyorsunuz sanırım di mi? sorularım bu kadar teşekkürlerr :))[hr]
    bir de papatya çayı ekleyin suyuna derken, nasıl papatya çayı hazırlardan mı, yoksa aktardan alıp kaynatıp falan o şekilde mi verilecek? papatya çayının yararı ne acaba ? çok teşekkürler çok yardımcı oldunuz bana.

    #81504
    lacrimale
    Üye

    Ben hayvanat bahçesinde staj yaptım yogun olarak kuş kafesinde bulundum ortalama 2 ay.Hibe edilmiş kuşların bir kaçında görülmüştü.Yurtdısından getirtilmiş bir ilaç.eger gurbetçi tanıdıgınız varsa getirtebilirsiniz.Türkiye’de olup olmadıgını bilmiyorum araştırma yapmadım ama iyi sonuc vermişti.papatya çayı böbreklerin hızlı temizlenmesi için aktardan alıp kaynatın içme suyuna katın.Lasonil yerine ichtiyo pom,iyot iyodür pom ve eczaneden anestol alarak bölgeye yetecek oranda karışım yaparak masaj yapabilirsiniz.Evet 4. sınıf ögrencisiyim.ama dayımında veteriner hekim olması bana bir çok avantaj kaznadırdı en azından 12 yıl mesleki deneyim….rica ederim amacım hasta dostunuza yardım etmek

15 yazı görüntüleniyor - 1 ile 15 arası (toplam 23)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.