Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. A. Nafi Baytorun, Elbistan ilçesinde Veteriner Fakültesi açabileceklerini müjdeledi.
Elbistan’dan gelen Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) temsilcilerini kabul eden Baytorun, bundan 3 yıl önce kendilerine bu yönde bir talep geldiğini ancak oluşturulan komisyonun raporuna göre şartların oluşmadığı gerekçesi ile fakülte açmanın o zamanlar mümkün olmadığının ortaya çıktığını hatırlattı. Ancak günümüzde ise şartların oluştuğunun görüldüğünü ifade eden Rektör Baytorun, şunları kaydetti:
“Bizlere talep geldiği takdirde konuyu senatomuzda görüşürüz. Daha sonra ise YÖK’e başvurarak Elbistan ilçesinde bir fakülte açılmasını talep ederiz, karar ise YÖK’ündür. Eğer kabul edilirse Elbistan’da Veteriner Fakültesi açabiliriz. Böylece ilk kez bir ilçemizde fakülte açmış olacağız.”