Etiket: erciyes, fakültesi, üniversitesi, veteriner
- Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 13 yıl önce Vet-Aday tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
2 Ocak 2012: 13:21 #28130Vet-AdayÜye
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Link: https://veteriner.erciyes.edu.tr/
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3.7.1992 tarih ve 3837 sayılı Kanun ile kurulmuştur. Kurucu Dekan olarak Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nejat Aydın atanmış ve 30 Mayıs 1995 tarihinde görevine başlamıştır.
Başlangıçta Üniversite kampüsü içindeki Rektörlük Binasının sadece bir odasında kuruluş çalışmalarını sürdürmekte olan fakültede, Üniversite içinde istenilen nitelikleri taşıyan mekân bulunmadığından eğitim-öğretime yine bu binadaki bir derslik ve odadan oluşan bölümde başlanmıştır.
Fakülte 1997-1998 eğitim-öğretim yılından itibaren Sümer Kampüsünde bulunan 5384 m2’lik kapalı alana sahip olan Mimarlık-Mühendislik Fakültesi eski binasına taşınmıştır. Halen burada eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olan ERÜ Veteriner Fakültesinde altı adet sınıf, 15 adet laboratuar, bir adet bilgisayar laboratuarı, klinik uygulamalar için hayvan hastanesi, bir adet konferans salonu, bir adet öğrenci yemekhane salonu ve bir adet personel yemekhane salonu bulunmaktadır.
Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüs içinde 2007 yılında temeli atılan ve Tes-İş Sendikası tarafından yapımı karşılanacak olan 13704 m2’lik alana sahip Veteriner Fakültesi inşaatı 01.12.2011 tarihi itibariyle tamamlanmıştır.
Fakülteye eğitim-öğretime başladığı ilk dönemde 31 öğrenci kayıt yaptırmış; 1995-2010 yılları arasında toplam 761 öğrencinin kayıt yaptırdığı saptanmıştır. Fakülteden ilk mezunlarını verdiği 1999-2000 akademik yılında 12 öğrenci mezun olmuş; bugüne kadar toplam 384 mezun verildiği saptanmıştır. Fakültede 2010-2011 eğitim- öğretim yılı itibariyle öğrenimini sürdüren 54’ü kız, 301’i erkek olmak üzere toplam 355 öğrenci bulunmaktadır.
Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Yükseköğretim Kurumları Teşkilatları hakkındaki 41 sayılı kanun hükmünde kararname ile 20 Temmuz 1982 tarihinde Rektörlüğe bağlı olarak kurulmuş; İlk veteriner programının mezun verdiği 2001 yılından Temmuz 2010 tarihine kadar toplam beş doktora ve 77 yüksek lisans çalışması yapılmıştır.
Ulaşılabilen kaynaklardan Fakültenin kuruluşundan bugüne, 47 konferans, bir sempozyum, 17 panel ve iki kongre düzenlendiği; 1996-2010 yılları arasında fakülte akademik kadrosu tarafından uluslararası indekslere giren dergilerde 312, hakemli dergilerde 272 (beşi uluslararası) makale yayımlandığı; ulusal toplantılarda 277 (56’sı uluslararası katılımlı), uluslararası toplantılarda 101 bildiri sunulduğu; 22 kitap (editörlük, bölüm yazarlığı) hazırlandığı tespit edilmiştir. Ayrıca öğretim üyeleri tarafından üniversite bilimsel araştırma projeleri birimleri, TÜBİTAK, Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Fonları tarafından desteklenen toplam 231 proje gerçekleştirildiği belirlenmiştir.
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi, sadece Kayseri iline değil çevre il ve ilçelere de hizmet sunmakta; Nevşehir, Yozgat ve Sivas’ta çeşitli işletme ve askeri birliklerle yapılan protokoller çerçevesinde bu birimlere veteriner hekimliği hizmetleri götürmekte aynı zamanda öğrencilere de uygulama imkânı sağlanmaktadır. Ayrıca, Fakülte öğretim üyelerince yılın belirli dönemlerinde ilçe ve köylerde hayvancılık yapan kişileri bilgilendirme amaçlı toplantılar düzenlenmektedir. -
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.