GAP BÖLGESİNDE
KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİREN İŞLETMELERİN
EKONOMİK ANALİZİ
ve
HAYVANSAL ÜRÜNLERİN PAZARA ARZI
Hayvancılık, Türkiye ekonomisi bakımından; artan nüfusun hayvansal protein
ihtiyacının karşılanması, hayvanların doğrudan insan gıdası olarak değerlendirilmeyen
bitkisel ürünleri ve artıklarını faydalı gıdalara dönüştürebilme yetenekleri, sanayiye
hammadde sağlaması ve istihdama olan katkıları nedenleriyle önemli bir sektördür. Küçükbaş
hayvancılık ise, özellikle küçük aile işletmeleri açısından önemli bir faaliyettir.
Türkiye’nin doğal kaynaklarının, özellikle çayır ve meraların koyun ve keçilere daha
uygun oluşu ve kırsal kesimdeki ailelerin tüketim alışkanlıkları gibi etmenler, küçükbaş
hayvan yetiştiriciliği için uygun bir ortam oluşturmaktadır. GAP bölgesinde de küçükbaş
hayvancılık önemli bir faaliyettir. Türkiye’de koyun ve keçi varlığının yaklaşık dörtte biri
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunmaktadır.
GAP bölgesinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği………
devamı