14 yazı görüntüleniyor - 1 ile 14 arası (toplam 14)
  • Yazar
    Yazılar

Notları Tek Parça Halinde Tek Linkte İndirmek İçin Link:

http://hotfile.com/dl/127207080/1e4c128/Vtr-271.rar.html

şifre : veterinerhekimiz.com

………………………..
    Parçalar Halinde İndirmek İçin :

[attachment=1256][attachment=1257][attachment=1258][attachment=1259][attachment=1260]

teşekkürler equidae.it,
    cok güzel çalışma, güzel paylasımlar

sadunklc
    Üye

teşekkürler hocam

hersey ıcın cok tesekkurler

Leviathan
    Üye

çok teşekkürler

emeğine sağlık canım ya

toplumcu
    Üye

teşekkürler kardeş

sğl emeğine sağlık

paylaşım için teşekkürler

gokhanc
    Üye

paylaşım için teşekkürler….

peki ortalama süt verimli bir ineğin günlük rasyon ihtiyacı nasıldır ?

örneğin pratik olarak 2,5 litre süte 1 kg süt yemi artı günde bir sığır için 8 kg silaj 4 kg kuruy onca ve 3 kg saman ortalama bir ineğin günlük enerji ve protein ihtiyacını karşılamaya yeterlidir… ekstra bir bilgisi ya da yöntemi olan varsa paylaşırsa sevinirim .

vetftm
    Üye

emeğinize sağlık…ben bişey sormak istiyorum ya …ağız sütünü mutlaka
    yavruya vermek gerekir bunu biliyoruz ama benim merak ettiğim şu…illaki hayvan besleyen her insan bilmem nerdeki köyde dahi olsa veteriner hekimle muhattap oluyor,peki neden köylerde doğum yapmış ineğin ağız sütü yavruya verilmezde dağıtılır? hatta ikram edilen evlerdede şu sözler geçer ”şeker döküp yiyin bunu çok yararlıdır çocuğum” bir zararı olduğu mu düşünülüyor da yavruya verilmiyor…

andem
    Katılımcı

çok aradığım bilgilerdi.Emeğinize sağlık.Benzer paylaşımları görmek dileğiyle

mabali45
    Üye

çok teşekkürler,ihtiyacımız olan bir paylaşımdı

vetftm wrote:
    emeğinize sağlık…ben bişey sormak istiyorum ya …ağız sütünü mutlaka
    yavruya vermek gerekir bunu biliyoruz ama benim merak ettiğim şu…illaki hayvan besleyen her insan bilmem nerdeki köyde dahi olsa veteriner hekimle muhattap oluyor,peki neden köylerde doğum yapmış ineğin ağız sütü yavruya verilmezde dağıtılır? hatta ikram edilen evlerdede şu sözler geçer ”şeker döküp yiyin bunu çok yararlıdır çocuğum” bir zararı olduğu mu düşünülüyor da yavruya verilmiyor…

Dostum Bir buzağının en fazla içebileceği ağız sütünü 5 litre olduğunu düşünürsek , ineğinde 20 litre süt verdiğini düşürsek ,,artanın dağıtılmasında bir problem olmayacağı aşikardır…

14 yazı görüntüleniyor - 1 ile 14 arası (toplam 14)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.