Hayvancılık bilgisi
1-hangisi dünya et üretimine en büyük katkıyı sağlar?->domuz
2-proteinin biyolojik değeri nasıl saptanır?->bileşimindeki esansiyel a.a oranına göre
3-ca iyonunun en fazla bulunduğu besin nedir?->
Şıklar –dalak –süt –bal – .. ben süt dedim
4-hangi endüstri kollarının ham madesi hayvancılıktan sağlanmaz?->makine endüstrisi
5-deri üretiminden yeterince faydalanamamasının en önemli nedeni nedir?->dış parazitlerle mücadle edilememesi
6-yaratılış teorisini öne süren kişi kimdir?->linne
7-hangisi bir hibritasyon sonucu oluşmamıştır?->
8-santha gertrudis hangilerinin hibritleşme ile oluştu?->Brahman ve shartharn
9-hangisi bir türdür?->
Şıklar – kıl keçisi –arap atı –tavuk – 2tane daha keçi cinsi vardı
Bence tavuk
10-her yıl hasta ve yaşlı hayvanların % kaçı ayıklanır?->%20
11-hangisi döl verimini etkileyen faktörlerden değildir?->cinsiyet
12-hangisi birden fazla kızgınlık gösteren hayvanlara denir*->poliöstrik