- Bu konu 13 yanıt içerir, 9 izleyen vardır ve en son 13 yıl 8 ay önce gokhanc tarafından güncellenmiştir.
-
YazarYazılar
-
31 Aralık 2010: 10:34 #25318KACMAZ05Üye
Merhabalar..
Ben damızlık hayvan yetiştiriciliğine bu sene başladım ve 24 adet ineğim var. çoğunluğu doğum yaptı lakin 8 adet dana kaybım oldu bunların 4 ü aşırı derecede ishalden gerçekleşti. Denemediğim ilaç ve oral toz kalmadı. Şimdi ise 40 günlük bir erkek buzağım var ve oda ishal. Emmesi ve yemesi güzeldi ama ishal başladıktan sonra emme zorluğu ve ağız içi ve burunda soğukluk ayriyetten halsizlik başgösterdi. Ben hastalık tedavisinde ((Bytrik-K%5-Catosal%10-OVİŞEK hap-Clinimax[Karaciger destekleyici]-Kalsivet [Kalsiyum])) Oral toz olarakta TETRAMEZATİN ve NEOPRİM Hekim tavsiyesi ile kullanıyorum Clinimax ve Kalsivet i deri altı 50 şer cc uyguluyorum acaba doğru bire uygulama içerisimdemiyim veya daha değişik uygulamalar mevcutmu. Araştırmalarımda iki ilaça daha rastladım[Gabrocol Oral Toz ve Radyonon Jel] bunlarında etkili olduğunu duydum.Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler saygılarımla….
31 Aralık 2010: 11:45 #97659Murat KUTAYÜyeGeçmiş Olsun …
Yetiştiricilikte ve veteriner hekimlikte öncelikli olan hayvan sağlığını korumaktır..Daha sonra da tedavi gelir…
Anladığım kadariyla görünen problem ; bu kadar kayıba rağmen koruyucu bir aşılama programına henüz başlamamanız..
Mutlaka bir veteriner hekimle çalışıyorsunuzdur..Şu an itibariyle eğer viral bir salgın ahırınızda mevcutsa dediğiniz ilaçlardan hiç biri buna fayda vermez…Mutlaka aşılama ve immun sistemi güçlendirici uygulamalar tatbik edilmelidir..
İshalle seyreden ve öldürme oranı yüksek bir hastalık mevcuttur..Bunlarla hastalık bulaştıktan sonra uğraşmak maddi ve manevi yönden yetiştiriciyi yorar..
En güzeli veteriner hekiminizle beraber bir aşılama programı hazırlamak ve ona harfiyen uymak en doğrusudur..
Halen gebe hayvanlarınız varsa ilk önce onlarla başlanmalı ve firmaların gebe hayvanlar a vurulan buzağının aşılı olarak doğmasını ve ishal gibi semptomlara neden olan hastalıklara karşı bağışıklık kazanmış buzağılar elde etmnizi sağlayacak aşılardan uygulanmaya başlanılmalıdır..
Aşılanmayan hayvalarda ise buzağı doğar doğmaz uygulanan aşılar mevcuttur..En azından bununla ilgili bir progam yapılıp uygulamaya geçmenizi tavsiye ederim..
Tekrardan geçmiş olsun …
31 Aralık 2010: 18:47 #97678KACMAZ05Üyeimmun sistemi ne demek hocam kusura bakmayın anlamadığım için soruyorum. Ayrıca benım bır sanssızlıgım daha var hayvanlar bu sene elıme geldıgı ıcın ve tohumlama belgelerı duzmece sanırsam dogum tarıhlerını tam olarak bılemıyorum sadece benım tohumlattıgım hayvanları bılebılıyorum hocam. İşe ilk basladım ve şap ve ishalın ne oldugunu ayrıntılı bır sekılde ogrendık hocam. Artık aşıları eksıksız bır halde uygulamayı ıhmal etmeyecegım…
31 Aralık 2010: 20:56 #97680alper unKatılımcıkacmaz bey doğan buzağılarına 5 gün süreyle ….. kullanmanı tavsiye ederim.kutunun içerisinde ölçeği var.onunla günde bir ölçek vermelisin.çok faydasını görürsün ishal olmaması yönünden .bu ishal olanada 3 ila 5 gün süreli kullanabilirsin.çare olacağını tahmin ediyorum.tabi bu buzağıda sıvı kaybı fazlaysa öncelikle sıvı sağaltımı yapılmalı. yeni doğan buzağılarının göbeklerini tendürdiyot ile dezenfekte etmelisin ama göbeklerini bağlamamalısın.ayrıca ağızdan 7 ila 10 gr civarında antiiyotik verebilirsin.örn. …..
31 Aralık 2010: 21:20 #97681ensentr04ÜyeMRB
ÖCELİKLER GEÇMİŞ OLSUN.Bendee yetiştiriciyim. yaptığım uygulamayı anlatacağım belki size faydası olur. (vet. hek. önerisi doğrultusunda bu uygulamayı yapıyorum) buzağı doğardoğmaz önce arka ayaklarından asıyorum 5 – 10 dk kadar eğer burnunda ve boğazında çara varsa dışarı çıksın diye.daha sonra ishal oluşmasını önlemek için serum yapıyorum …..Tek doz 20 ml. deri altı. ayrıca ….. 1ml deri altı yapıyorum. ve göbeğini tertürdiyoti ile iyice yıkıyorum. butün bunları asılı kaldığı 15 dk. içinde halladiyorum. göbeğini ilk 3 gün. günde 3 kez tentürdiyotla yıkıyorum. bu zamana kadarda ishal vakası benim çiftliğimde görülmedi. tabi bunların yanında ortamın temizliği ve dezebfektanı sürekli kontrol altındadır.
1 Ocak 2011: 00:02 #97682rivanolÜyealper un wrote:kacmaz bey doğan buzağılarına 5 gün süreyle ….. kullanmanı tavsiye ederim.kutunun içerisinde ölçeği var.onunla günde bir ölçek vermelisin.çok faydasını görürsün ishal olmaması yönünden .bu ishal olanada 3 ila 5 gün süreli kullanabilirsin.çare olacağını tahmin ediyorum.tabi bu buzağıda sıvı kaybı fazlaysa öncelikle sıvı sağaltımı yapılmalı. yeni doğan buzağılarının göbeklerini tendürdiyot ile dezenfekte etmelisin ama göbeklerini bağlamamalısın.ayrıca ağızdan 7 ila 10 gr civarında antiiyotik verebilirsin.örn. …..kusura bakmayın bunu size yazmak durumundayım..yönetici olarak üyeliğimide iptal edeceksinizdir ama sorun değil..hasta sahipleri yaptığı tedavileri,kullandığı ilaçları anlatıyor..sizde fevkalede hastayı görmeden tedavi yapıyosunuz kafanızdan..bu davranışınızla veteriner hekimliği bir bakkal gibi ilaç alıp vermek gibi tanımlıyorsunuz..ondan sonrada veterine hekimlik değeri bilinmiyor diye haykırıyosunuz..hangi beşeri hekimin yatalak bir hastayı görmeden tedavi edip ilaç al uygula dediğini gördünüz siz..veteriner hekimliğe bu şekilde katkınız değil zararırınız olduğunu düşünüyorum..saygılar..
1 Ocak 2011: 10:02 #97684Murat KUTAYÜyeevet arkadaşlar arkadaşımızın uyarılarına kulak verelim …sitemizde ilaç isimleri kullanmak yasak..lütfen dikkat edelim…özel mesajlaşmayı kullanabilirsiniz…Saygılar…
1 Ocak 2011: 22:15 #97702KACMAZ05ÜyeTeşekkürler çok güzel bilgiler ve uygulamalar tabikide bende temizliğe önem veriyorum ama bela işte hastalık… Tavsiye ettiğiniz ilaçlar yarayıslı olursa bende kullanırım tabıkı buzagımmı onemlı ılacmı. Bilgiler için çok teşekkürler.
5 Ocak 2011: 07:56 #97749doğumdan sonra ilk gün içerisinde İMMUN SERUM,ertesi gün DEMİR+B 12,yine de ishalin önüne geçemediyseniz, bir çay bardağı aşırı demli çay+ bir yemek kaşığı şeker + bir çay kaşıgı tuz+ 40 gram karbonat + 500 ml ılık kaynamış su kombinasyonu aç karnına öncesinde veya sonrasında farketmez NEOMİSİN SÜLFAT + BİZMUT SUBKARBONAT YİNE ORAL OLARAK… SON OLARAK TERAPÖMTİK DOZLAR OLUŞTURACAK ŞEKİLDE 14MG/KG ENROFLOKSASİN İ.M VEYA İ.V KULLANACAKSINIZ. ORAL TOZU SÜLFANAMİD GRUBLARINDAN DA SEÇEBİLİRSİNİZ..GEÇ KALINMIŞ İSHAL OLGULARINDA İ.V ELEKTROLİT ÇÖZELTİ VE AYNI ŞEKİLDE ELEKTROLİT ORAL ÇÖMZELTİLER ŞART…VE BUNLARIN YANINDA KUYLLANACAGINIZ B VE C VİTAMİN KOMPLAKSLERİ SÖYLEMEME GEREK YOK SANIRIM
6 Ocak 2011: 12:21 #97761KACMAZ05ÜyeTeşekkür ediyorum bilgiler için deneyeceğim bunları inşallah faydalı olurlar..
7 Ocak 2011: 09:54 #97779ozguronÜyeBir de buzağılara sütü verirken süt ısısının 38-39 derece olmasına özen gösterirseniz tedaviden önce hastalığın ortaya çıkmasını engellemiş olursunuz….
7 Ocak 2011: 14:28 #97782güvenin yeter Vet. Hek. Ergin DiNÇ
7 Ocak 2011: 19:29 #97788baytar4429Üyeensentr arkadaşımın buzağıyı asmasına katılmıyorum doğumdan hemen sonra yavru sularını çıkarmak için bu uygulama yapılır bir kaç kez sallanır 30 sn kadar fazla tutarsak mide içeriği gelir. buzağılara ishal için uygulanan ilaçlardan uygulanmalı colibasilloz buzağılarda ciddi kayıplara neden olur ishalin nedeni iyi irdelenmeli ona göre uygulama yapılmalı ishal olan buzağıya 1kısım süt ile 1kısım yağı alınmış ayran yedirilmeli.
21 Nisan 2011: 11:05 #99078gokhancÜyearkadaşlar aynı olay başımıza geldi.. Laboratuvara gönderdiğimiz marazi madde sonucunda rotavirüs çıktı .. en önemlisi doğumdan önce anneye doğumdumdan sonra buzağıya yapılan koruyucu aşılamalardır…
-
YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.