- Bu konu 11 yanıt içerir, 12 izleyen vardır ve en son 14 yıl 8 ay önce
hausragate tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 26 Ekim 2007: 22:32 #16130
Miravets
ÜyeTANIM : Genel anlamda tek başına gıda olmayan ancak gıdalara üretim, işleme, depolama veya ambalajlama gibi aşamalarda katılan madde veya madde karışımı olarak tanımlanır.
Katkı Maddelerinin Kullanım Amaçları
Gıdaların duyusal özelliklerinin düzeltilmesi
Gıdalarda depolanma ömrünün uzatılması, mikrobiyal kaynaklı bozulmaların engellenmesi
Gıda işlemede yardımcı olarak kolaylık sağlamak
Ayrıca bu amaçlar dışında hatalı ürün elde etme tekniğini gizlemek, kötü kaliteyi gizleyerek satışı kolaylaştırmak,tüketiciyi aldatma ve taklit gıda yapımı şeklinde yasal olmayan kullanım şekilleridir.KATKI MADDELERİNDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER
Katkı maddelerinin tüketici açısından zararsız olduğu yasalarla belirtilmiş olması gerekir.
Kullanılan dozlarda insan sağlığına doğrudan veya dolaylı yoldan olumsuz bir etki yapmaması gerekir.
Gıda maddesinin besin değerini ve kalitesini düşürmemelidir.
Yetkili kurumlarca saptanan bütün nitelikleri taşımalıdır.
Komplike olmayıp basit yapıda olmalıdır.
Reaksiyon alanı geniş olmalı ve ilave edildiği gıda maddesinde homojen olarak dağılmalıdır.Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz
31 Ekim 2007: 23:14 #43518Hakan ARI
Üyeteşekkürler
19 Kasım 2009: 15:07 #84915merial54
ÜyeTEŞEKKÜRLER
3 Aralık 2009: 16:29 #85775pilin
Üyeteşekkürlerr[hr]
çok çok teşekkürr=)6 Aralık 2009: 13:26 #86012vethbulut
Üyetesekkurler
6 Aralık 2009: 14:33 #86015okkes64
Üyeteşekkürler
11 Aralık 2009: 20:29 #86467engiin_
Üyeeline saglık…
26 Aralık 2009: 16:42 #87887cenkave06
Üyepaylaşım için teşekkürler
22 Şubat 2010: 23:08 #92090ogdem
ÜyeÇok sağolun
10 Mart 2010: 16:45 #93232emregm
Üyetskler
17 Mart 2010: 12:36 #93683atagfb
Katılımcıthanks man ..
6 Mayıs 2010: 11:22 #95060hausragate
Üyeteşekkürler
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.