- Bu konu 11 yanıt içerir, 12 izleyen vardır ve en son 14 yıl 8 ay önce hausragate tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 26 Ekim 2007: 22:32 #16130MiravetsÜye
TANIM : Genel anlamda tek başına gıda olmayan ancak gıdalara üretim, işleme, depolama veya ambalajlama gibi aşamalarda katılan madde veya madde karışımı olarak tanımlanır.
Katkı Maddelerinin Kullanım Amaçları
Gıdaların duyusal özelliklerinin düzeltilmesi
Gıdalarda depolanma ömrünün uzatılması, mikrobiyal kaynaklı bozulmaların engellenmesi
Gıda işlemede yardımcı olarak kolaylık sağlamak
Ayrıca bu amaçlar dışında hatalı ürün elde etme tekniğini gizlemek, kötü kaliteyi gizleyerek satışı kolaylaştırmak,tüketiciyi aldatma ve taklit gıda yapımı şeklinde yasal olmayan kullanım şekilleridir.KATKI MADDELERİNDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER
Katkı maddelerinin tüketici açısından zararsız olduğu yasalarla belirtilmiş olması gerekir.
Kullanılan dozlarda insan sağlığına doğrudan veya dolaylı yoldan olumsuz bir etki yapmaması gerekir.
Gıda maddesinin besin değerini ve kalitesini düşürmemelidir.
Yetkili kurumlarca saptanan bütün nitelikleri taşımalıdır.
Komplike olmayıp basit yapıda olmalıdır.
Reaksiyon alanı geniş olmalı ve ilave edildiği gıda maddesinde homojen olarak dağılmalıdır.Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz
31 Ekim 2007: 23:14 #43518Hakan ARIÜyeteşekkürler
19 Kasım 2009: 15:07 #84915merial54ÜyeTEŞEKKÜRLER
3 Aralık 2009: 16:29 #85775pilinÜyeteşekkürlerr[hr]
çok çok teşekkürr=)6 Aralık 2009: 13:26 #86012vethbulutÜyetesekkurler
6 Aralık 2009: 14:33 #86015okkes64Üyeteşekkürler
11 Aralık 2009: 20:29 #86467engiin_Üyeeline saglık…
26 Aralık 2009: 16:42 #87887cenkave06Üyepaylaşım için teşekkürler
22 Şubat 2010: 23:08 #92090ogdemÜyeÇok sağolun
10 Mart 2010: 16:45 #93232emregmÜyetskler
17 Mart 2010: 12:36 #93683atagfbKatılımcıthanks man ..
6 Mayıs 2010: 11:22 #95060hausragateÜyeteşekkürler
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.