- Bu konu 11 yanıt içerir, 12 izleyen vardır ve en son 13 yıl 8 ay önce
hausragate tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 26 Ekim 2007: 22:32 #16130
MiravetsÜyeTANIM : Genel anlamda tek başına gıda olmayan ancak gıdalara üretim, işleme, depolama veya ambalajlama gibi aşamalarda katılan madde veya madde karışımı olarak tanımlanır.
Katkı Maddelerinin Kullanım Amaçları
Gıdaların duyusal özelliklerinin düzeltilmesi
Gıdalarda depolanma ömrünün uzatılması, mikrobiyal kaynaklı bozulmaların engellenmesi
Gıda işlemede yardımcı olarak kolaylık sağlamak
Ayrıca bu amaçlar dışında hatalı ürün elde etme tekniğini gizlemek, kötü kaliteyi gizleyerek satışı kolaylaştırmak,tüketiciyi aldatma ve taklit gıda yapımı şeklinde yasal olmayan kullanım şekilleridir.KATKI MADDELERİNDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER
Katkı maddelerinin tüketici açısından zararsız olduğu yasalarla belirtilmiş olması gerekir.
Kullanılan dozlarda insan sağlığına doğrudan veya dolaylı yoldan olumsuz bir etki yapmaması gerekir.
Gıda maddesinin besin değerini ve kalitesini düşürmemelidir.
Yetkili kurumlarca saptanan bütün nitelikleri taşımalıdır.
Komplike olmayıp basit yapıda olmalıdır.
Reaksiyon alanı geniş olmalı ve ilave edildiği gıda maddesinde homojen olarak dağılmalıdır.Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz
31 Ekim 2007: 23:14 #43518 Hakan ARIÜyeteşekkürler
19 Kasım 2009: 15:07 #84915 merial54ÜyeTEŞEKKÜRLER
3 Aralık 2009: 16:29 #85775 pilinÜyeteşekkürlerr[hr]
çok çok teşekkürr=)6 Aralık 2009: 13:26 #86012 vethbulutÜyetesekkurler
6 Aralık 2009: 14:33 #86015 okkes64Üyeteşekkürler
11 Aralık 2009: 20:29 #86467 engiin_Üyeeline saglık…
26 Aralık 2009: 16:42 #87887 cenkave06Üyepaylaşım için teşekkürler
22 Şubat 2010: 23:08 #92090 ogdemÜyeÇok sağolun
10 Mart 2010: 16:45 #93232 emregmÜyetskler
17 Mart 2010: 12:36 #93683 atagfbKatılımcıthanks man ..
6 Mayıs 2010: 11:22 #95060 hausragateÜyeteşekkürler
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.