KEÇİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
1. Türkiyede keçiciliğin genel durumu
2. Keçi yetiştiriciliğinin önemi
2.1. Türkiye Keçi Yetiştiriciliğinin Durumu
3. Keçi ırkları
3.1. Süt Keçisi Irkları
3.1.1. Saanen
3.1.2. Toggenburg
3.1.3. Alpin
3.1.4. Beyaz Alman Keçisi
3.1.5. Alaca Alman Keçisi
3.1.6. Nubya Keçisi
3.1.7. Malta Keçisi
3.2. Et Keçisi Irkları
3.2.1. Boer Keçisi
3.2.2. Keşmir ve Tiftik Irkları
3.3. Türkiye Yerli Keçi Irkları
3.3.1. Ankara Keçisi
3.3.2. Türkiye Yerli Kıl Keçisi
3.3.3. Kilis Keçisi
4. Keçi yetiştiriciliğince seleksiyon ve yetiştirme metodları
4.1 Giriş
4.1.1. Fenotipik Varyasyon ve Kaynakları
4.1.1.1. Kalitatif Fenotipler
4.1.1.2. Kantitatif Fenotipler
4.1.1.3. Çevre Faktörleri
4.1.1.4. Çevre Faktörleri ve Genotip İlişkileri
4.1.5. Kalıtım Derecesi:
5. Süt keçilerinde teke seçimi
5.1.Damızlık Değeri
6. Süt keçilerinin beslenmesi, bakım ve yönetimi
6.1. Süt Keçilerinin Beslenmesi
6.1.1. Besin Madde Gereksinimleri
6.1.1.1. Enerji Gereksinimleri
6.1.1.2. Protein Gereksinmesi
6.1.1.3. Mineraller
6.1.1.3.1. Makro Mineraller
6.1.1.3.1.1. NaCI
6.1.1.3.1.2. Kalsiyum ve Fosfor
6.1.1.3.1.3. Kükürt
6.1.1.3.2. İz Elementler = Mikro Mineraller
6.1.1.4. Vitaminler
6.1.1.4.1. Vitamin A
6.1.1.4.2. Vitamin D
6.1.1.4.3. Vitamin E
6.1.1.4.4. Diğer Vitaminler
6.1.2. Keçi Yemleri
6.1.2.1. Mera ve Otlaklar
6.1.2.2. Kuruot ve Diğer Kaba Yemler
6.1.2.3. Silaj, Kök ve Yumrular
6.1.2.4. Kesif Yemler
6.1.2.4.1. Enerji Yemleri
6.1.2.4.2. Proteinli Yemler
7. Keçi yetiştiriciliğince üretim biçimleri
7.1. Aile İşletmelerinde Üretim
7.2. Köy Sürülerinde Üretim
7.3. Yaylacılık Biçiminde Üretim
7.4. Göçebe Sürülerde Üretim
8. Keçi yetiştiriciliğince damızlık seçimi
8.1. Döl Verimi Bakımından Damızlık Seçimi
8.2. Süt Verimi Bakımından Damızlık Seçimi
8.3. Et Verimi Bakımından Damızlık Seçimi
9. Keçi ağıllarının planlanması
9.1. Ağıllarda Çevre Koşulları ve Çevre Koşullarının Kontrolü
9.2. Çevre Koşullarının Kontrolüne İlişkin Ana Kavramlar
9.3. Keçi Ağıllarında Havalandırma
9.4. Keçi Ağıllarını Planlama Kriterleri
9.5. Ağıllarda Yapıyı Oluşturan Yapı Elemanları
10. Keçi orman ve insan ilişkileri
10.1. Keçi Yetiştiriciliğinin Ulus ve Tarım Ekonomisindeki Yeri ve Önemi
10.2. Süt Keçilerinin Aile İşletmesindeki Önemi
10.3. Süt Keçisinin Diğer Hayvan Türleri İle Karşılaştırılması:
10.4. Kıl Keçisinin Ormana Zararları
11. Keçi sütü ve önemi
11.1. Sütün Bileşimi
11.1.1. Süt Proteini
11.1.2. Süt Şekeri – Laktoz
11.1.3. Süt Yağı
11.1.4. Süt Vitamin ve Mineral Maddeleri
11.2. Keçi Sütünün Beslenmedeki Yeri ve Önemi
11.3. Keçi Sütünün Tedavi Edici Özellikleri
11.4. Keçi Sütünün Koku Durumu ve Diğer Özellikleri
İndirmek İçin :
http://hotfile.com/dl/127197269/17823b4/Vtr-259.rar.html
şifre : veterinerhekimiz.com