blank
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16131

    Konserve normalde dayanıksız olan gıda maddelerinin cam veya teneke kaplarda ısı ile muamele edilmesi ve hava almayacak şekilde kapatılmasından ibarettir.Böylece sağlığa zararlı veya konserve muhteviyatının bozulmasına sebep olan mikroorganizmalar öldürülür veya çoğalmaları önlenerek o gıda maddesi,sterilizasyon şekline bağlı olarak uzun süre dayanıklı hale getirilir.

    Konserve,ilk olarak 1975 yılında Fransa’ da Nikola Appert tarafından üretilmiş ve yine aynı şahıs tarafından 1809 yılında da kutu konserveciliğine ait ilk eser yayınlanmıştır.

    Et konservesi ise,yenilebilen et ve sakatat ürünlerinin, yalnızca veya başka besin maddeleri ile birlikte lezzet,kıvam,çeşni,koku ve renk verici,bağlayıcı,koruyucu,doldurucu özelliklerde ve sağlık için zararsız nitelikteki katkı maddelerinden gereksinim duyulanların katılımıyla hazırlanır.

    KONSERVELERİN SINIFLANDIRILMASI
    Konserveler genellikle ya Ph derecelerine göre veya uygulanan ısı derecesine göre sınıflandırılmaktadır.

    Devamı ve resimli sunum için asagıdaki ekteki dosyayı indiriniz

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.