1. Anasayfa
  2. Veterinarium
  3. Veteriner Sağlık Teknikerleri
  4. Laborant ve veteriner sağlık Hayvancılık bilgisi sınav 2
  • Bu konu 0 yanıt içerir, 1 izleyen vardır ve en son 17 yıl önce LabVet tarafından güncellenmiştir.
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #17665
    LabVet
    Üye

    Hayvancılık Bilgisi
    Sınav-2
    1) Bir ülkede tarım içinde hayvancılığın payının yüksek olması aşağıdakilerden hangisinin göstergesi sayılmaktadır?

    A) Ülke nüfusunun
    B) Ülkenin gelişmiş bir ülke olduğunun
    C) Ülkenin az gelişmiş olduğunun
    D) Ülkenin yüzölçümünün
    E) Ülkede hayvancılığa verilen önemin
    2) Aşağıdakilerden hangisi hayvansal besinler hakkında yanlış bir ifadedir?

    A) Protein bakımından zengindirler
    B) Sindirilmeleri kolaydır
    C) Önemli oranda enerji içerirler
    D) Bol miktarda sellüloz vardır
    E) Vitamin ve mineral yönünden zengindirler
    3) Aşağıdakilerden hangisi at, eşek, keçi gibi hayvanların önemlerini kaybetmelerinin ve türlerinin azalmasının nedenlerinden biri değildir?

    A) Ülkemizdeki makineleşme
    B) Tiftik keçisinin tiftik ürününe verilen fiyatın düşük olması
    C) Ormanlardaki genç sürgünlerin gelişmesi açısından kıl keçilerinin zararlı görülmesi
    D) Kıl keçilerinin planlı dönemlerde sayılarının azaltılması
    E) İnsanların hayvan beslemek yerine seracılığa yönelmeleri
    4) Aşağıdakilerden hangisi Darwin’in evrimle ilgili görüşleri arasında yer almaz?

    A) Canlılar değişim gösterirler
    B) Üremedeki artış nedeni ile doğada sürekli mücadele vardır
    C) Belli çevre koşularına en iyi uyum gösteren bireylerin yaşama şansı daha fazladır
    D) Canlılar ebeveynlerinin aynısıdır.
    E) Farklılıklar kalıtsaldır veya kalıtsal olabilir
    5) Aşağıdakilerin hangisinde gelişmişlik düzeyine göre ırkların sınıflandırılması doğru olarak verilmiştir?

    A) Yerli ırklar – kültür ırkları
    B) Verim yönlü ırklar – yerli ırklar
    C) İlkel yerli ırklar – ıslah edilmiş yerli ırklar
    D) İlkel yerli ırklar – ıslah edilmiş yerli ırklar – kültür ırkları
    E) Kültür ırkları – kombine yönlü ırklar – yerli ırklar
    6) Geç gelişen atlarda damızlıkta kullanılma yaşı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) 15 ay – 18 ay
    B) 10 ay – 22 ay
    C) 36 ay – 48 ay
    D) 16 ay – 20 ay
    E) 24 ay – 36 ay
    7) Aşağıdakilerden hangisi memeli hayvanlarda sütün meme bezinde salgılanması olayını belirtmek için kullanılan terimdir?

    A) Fermantasyon
    B) Laktasyon
    C) Somatotropik
    D) Kondüksiyon
    E) Hipofiz
    8) Laktasyonu izleyen ve bir sonraki buzağılamadan önce ineğin süt vermediği döneme ne ad verilir?

    A) Kuruda kalma dönemi
    B) Kızgınlık dönemi
    C) Gebelik dönemi
    D) Laktasyon dönemi
    E) Ergin dönem
    9) Aşağıdakilerden hangisi, bireyler üzerindeki çevresel etkilerden biri değildir?

    A) Güneş ışığı
    B) Barınak durumu
    C) Beslenme
    D) Hastalık
    E) Gen yapısı
    10) Günün uzunluğunun artması aşağıdakilerden hangisinin yavrulamasını olumlu yönde etkiler?

    A) İnek
    B) Tavuk
    C) Keçi
    D) At
    E) Manda
    11) Vücut sıvılarının buharlaşması yolu ile vücuttan ısı kaybı olayı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Kondüksiyon
    B) Radiyasyon
    C) Evaporasyon
    D) Konveksiyon
    E) Feriyantasyon
    12) Aşağıdakilerden hangisi familya verimlerine göre damızlık seçiminde, yetiştirmede kullanılan yöntemlerden biri değildir?

    A) Familya ortalamalarına göre seçim
    B) Kombine seçim
    C) Familya içi seçim
    D) Kardeş verimlerine göre seçim
    E) Bağımsız ayıklama seviyelerine göre seçim
    13) Aşağıda verilen karakterlerin hangisinin tekrarlanma derecesi yüksektir?

    A) Doğum ağırlığı
    B) Sıfat sayısı
    C) Doğumdaki yavru sayısı
    D) Süt yağı oranı
    E) Yumurta verimi
    14) Aşağıdakilerden hangisi karakterlerin meydana gelmesinde genlerin etki payını ifade eder?

    A) Kalıtım derecesi
    B) Tekrarlanma derecesi
    C) Seleksiyon
    D) Endeksiyon
    E) Fenotip
    15) Damızlık olarak seçilen erkek ve dişilerin birleştirilmesinde kullanılan metodlar aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Yetiştirme yöntemleri
    B) Verim kontrolleri
    C) Yerleştirme yöntemleri
    D) Kontrol yöntemleri
    E) Verimlilik çizelgeleri
    16) Aynı ırktan hayvanlar arasındaki birleştirmelere dayalı sistem ile yapılan yetiştirme aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Çoklu yetiştirme
    B) Saf yetiştirme
    C) Doğrudan yetiştirme
    D) Kalıtımsal yetiştirme
    E) Akrabalı yetiştirme
    17) İkili kombinasyon melezlemesi sonucu elde edilen Bradford ırkı hangi ırklar arasında yapılan melezleme sonucu elde edilmiştir?

    A) Brahman x Aberdeen Angus
    B) Brahman x Sarole
    C) Brahman x Shorthorn
    D) Brahman x Hereford x Shorthorn
    E) Brahman x Hereford
    18) Yerlikara ırkının en çok bulunduğu bölgemiz aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Karadeniz
    B) Batı Ege
    C) Orta Anadolu
    D) Batı Karadeniz
    E) Akdeniz
    19) Toplam keçi sayımızın en önemli bölümünü oluşturan ırk aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Ankara keçisi
    B) Maltız keçisi
    C) Saannen keçisi
    D) Abana keçisi
    E) Kıl keçisi
    20) Yerli tavuk ırklarında yıllık yumurta verimi ne kadardır?

    A) 100 – 300
    B) 150 – 200
    C) 200 – 250
    D) 50 – 100
    E) 50 – 200
    21) Aşağıdakilerden hangisi Doğu Friz (DF) ırkıyla yapılan melezlemeler sonucu elde edilen koyun tipleri arasında yer almaz?

    A) Tahirova Koyunu
    B) Sönmez Koyunu
    C) Acıpayam Koyunu
    D) Türkgeldi Koyunu
    E) Turunç Koyunu
    22) Alman Et Merinosu ile Kıvırcık çevirme melezlemesiyle elde edilen koyun ırkı aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Dağlıç Merinosu
    B) Ramlıç Merinosu
    C) Karacabey Merinosu
    D) Akkaraman Merinosu
    E) Tahirova Merinosu
    23) Jersey sığırları en iyi hangi bölgemize uyum sağlamışlardır?

    A) Karadeniz
    B) Doğu Anadolu
    C) İç Anadolu
    D) Kuzey Batı Ege
    E) Trakya
    24) Verim değerleri aşağıdakilerden hangisi ile tespit edilir?

    A) Artış önlemleri
    B) Değerleme hesapları
    C) Verim kontrolleri
    D) Yetiştirme kayıtları
    E) Ölçme tekniği
    25) Sığır, koyun, keçi, at yetiştiriciliğinde dişilerin sıfat öncesi ağırlıklarının tespit edilmesi aşağıdakilerin hangisi için önemlidir?

    A) Gebelik süresi
    B) Yavruların doğum ağırlıkları
    C) Süt yağ oranı
    D) Tiftik verimi
    E) Sütten kesilme zamanı
    26) Verim kontrollerinin yapılması için tutulması gereken zorunlu kayıtlara ne ad verilir?

    A) İndeks kayıtları
    B) Küçük kayıtlar
    C) İşletme kayıtları
    D) Kontrol kayıtları
    E) Yetiştirme kayıtları
    27) Sığır barınaklarına verilen ad aşağıdakilerden hangisidir?

    A) Tavla
    B) Kümes
    C) Ağıl
    D) Ahır
    E) Kulübe
    28) At barınaklarında çatı en az yüzde kaç eğimli olmalıdır?

    A) 0,4
    B) 0,1
    C) 0,25
    D) 0,3
    E) 0,45
    29) Tavla aşağıdaki çiftlik hayvanlarından hangisinin barınağıdır?

    A) Sığır
    B) Koyun
    C) Tavuk
    D) Keçi
    E) At
    30) Kümeslerde ortalama kaç tavuk için folluk hesap edilir?

    A) 6 – 7
    B) 4 – 5
    C) 3 – 5
    D) 8 – 9
    E) 7 – 10



    1 B
    2 D
    3 E
    4 D
    5 D
    6 C
    7 B
    8 A
    9 E
    10 B
    11 C
    12 E
    13 D
    14 A
    15 C
    16 B
    17 E
    18 C
    19 E
    20 D
    21 E
    22 C
    23 A
    24 C
    25 B
    26 E
    27 D
    28 C
    29 E
    30 B

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.