1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Veteriner Hekim Haberleri
  4. Marmaris’teki sokak köpekleri yaşadı
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #17314

    Marmaris’teki sokak köpekleri yaşadı
    Marmaris’te Belediye tarafından kurulan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde aralarında görme ve yürüme engellilerin de olduğu 200 sokak köpeğine bakılıyor.

    280200.gif

    Güncelleme: 12:59 TSİ 08 Şubat 2008 Cuma

    MUĞLA – Marmaris Belediyesi’nce 2 yıl önce Sarıana Mahallesi’ne yaptırılan Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Barınağı’nda sahiplerince terk edilen yaklaşık 200 sokak köpeği bulunuyor. Tatile çıkanların evcil hayvanlarına da bakılan barınakta, çoğunlukla görme ya da yürüme engelli köpeklere hizmet veriliyor.

    1500 metrekarelik bir alanda 6 bloktan oluşan barınakta, hayvanların gezinebildiği açık ve kapalı alanların yanı sıra ameliyathane, su ve kum havuzları, çip takma bölümleri, veteriner odaları ve personel yemekhanesi buluyor.

    Marmaris Belediyesi’nden 2, Hayvan Dostları Derneği’nden 1 görevlinin olduğu merkezde köpeklere, yiyecekleri ve ilaçları düzenli olarak veriliyor.

    Barınak görevlilerinden Erol Kılıç, 2 yıldır köpeklerle ilgilendiğini belirterek, “Rehabilitasyon Merkezi’nin 300 köpek kapasitesi var. Şu anda aralarında görme ve yürüme engellilerin de olduğu 200 köpeğe bakıyoruz” dedi.

    280201.gif

    Hayvanseverlerin barınağa ilgi gösterdiğini belirten Kılıç, şöyle konuştu: “Başka hayvan da getirmek istiyorlar, ama burası tamamen köpekler için düzenlendiği için almıyoruz. Burada, Marmaris’e yazları gelip, kışı başka yerlerde geçirenlerin köpeklerine de bakıyoruz. Bazı tatilciler, hevesle köpek alıp Marmaris’e geliyor, tatilleri bitince köpeği bırakıp gidiyorlar. Burası bir barınak olmanın yanında tatilcilerin köpeklerine otel hizmeti de veriyor. Buraya ‘köpek otel’ de diyebiliriz. Çünkü seyahate çıkan aileler de buraya köpeklerini bırakabiliyor. Köpeklere burada, sağlık başta olmak üzere her türlü hizmet veriliyor. Rehabilitasyon merkezinde, günde 60 kilo köpek maması tüketiliyor. Köpeklerin sağlık kontrolleri titizlikle yapılıyor. Aşıları takip ediliyor.”

    Marmaris Hayvanları Koruma Derneği üyelerinden Funda Demirel de dernek üyelerinin haftada birkaç gün barınağa gelerek hem köpeklere hem görevlilere yardımcı olduklarını ifade ederek, “Biz geldiğimizde çok seviniyorlar. İnsan gördüklerinde mutlu oluyorlar. Onlar bize biz onlara alıştık. Onların iyiliği için dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.