• Bu konu 9 yanıt içerir, 8 izleyen vardır ve en son 13 yıl önce baytar11 tarafından güncellenmiştir.
10 yazı görüntüleniyor - 1 ile 10 arası (toplam 10)
  • Yazar
    Yazılar
    gunervet
    Üye

mastitis te kullandığınız meme içi ve paranteral yollardan uyguladığınız ve süper sonuç aldığınız ilaçları yazarsanız çok sevinirim.antibiyograma göre değişik ilaç kullanılacağını biliyorum ama bana kullanıpta dehşet sonuç alabildiğiniz ilaçlar lazım.şimdiden çok teşekkür ederim arkadaşlar.

Sulfametoksazol ve Trimetoprim kombinasyonlarının tek ilaçlara göre etkinliği çok geniş…

bu nedenle bu tür ilaçları tavsiye edebilirim..güzel sonuçlar aldık

örneğin:
    CO-TRIMOXAZOLE %24

co-trimo.jpg

GreatTURK
    Üye

Tüm Ekip den MULTİBİO
    Pfizer dan Synulox

baytar11
    Üye

arkadaşım su bazlı penisillin türevlerini parentgeral ve meme içi uygulayabilirsin ancak ycoplasma enfeksiyonundan şüphe edersen danofloksasin ile destekleyebilirsin.

nervet
    Üye

cobactan ve kanovet kombınasyonu meme ıcı sefkan ,, ustune tanımam

sahaf
    Üye

mastit le mücadele tedaviden önce korunmayı öğretmelisin mastit aşısı 6ayda 1 ve meme daldırma solüsyonları… meseleye gelince
    tedavide ise muhakkak yapman gereken antibiyogram sallamasyonla hedef tutmaz.benim önerim
    numune aldıktan sonra antibiyogram yaptırman sonuç gelene kadarda amoxicilin içeren prednizolon lu meme iiçi preparatları kullanman(synulox gibi)
    antibiyogram sonucuna göre antibiyotiğe devam edersin veya değiştirirsin. eğer akut ve tüm memelerde ise
    penicilin içeren vetimisin iemycin gibi preparatları parenteral uygulaman

cobactan
    Üye

SYNULOX + TETRA DELTA ***

COBACTAN + MASTİJET FORT ****

SPİROVET + MASTİJET FORT ****

BAYTRİL + TAYLOMİSİN FORT + MASTİJET FORT *****

KÜÇÜK BAŞ amoksivet 3.5 + tetra delta

kargi19
    Üye

6 tane hayvanda stafilokok spp. etkeninden dolayı mastit vardı.Antibiyoğram testi sonucu parenteral olarak enrofloksisilin %10,meme içi fatroximin tüp kullandım.Geçti ama geri tekrarladı.Nasıl bir tedavi yapabilirim. arkadaşlar

baytar11
    Üye

bence tekrar tedavi prosedürü uygulayın ve tedaviye basit te olsa penisilin ekleyin ardından ise Mastivac ile tüm sürüyü 6 aya 1 aşılayın derim. ayrıca dezenfeksiyon ve teet-deeping uygulaması. geçmiş olsun.

10 yazı görüntüleniyor - 1 ile 10 arası (toplam 10)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.