1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Muhabbet & Eğlence
  4. "PKK'ya değil, Irak'a elektrik veriyoruz"
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #16007
    dilara
    Üye

    [size=small]Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Irak’a elektrik satışıyla ilgili olarak, ”PKK’ya değil, Irak’a elektrik veriyoruz, muhatabımız da merkezi hükümettir” dedi.

    Bakan Güler, İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Binyamin Ben-Eliezer’in ziyaretinin ardından basın mensuplarının, Irak’a ihraç edilen elektriğin kesilip kesilmeyeceği yönündeki sorularını yanıtladı.

    Hilmi Güler, Dışişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların tavsiyesiyle Irak’a elektrik verdiklerini söyledi.

    Irak’a kamu ve özel sektör tarafından toplam yıllık 600 milyon kilovatsaat (kWh) elektrik verildiğini ve elektrik konusunda Irak’taki merkezi hükümetle muhatap olduklarını vurgulayan Güler, “PKK’ya değil, Irak’a elektrik veriyoruz” dedi.

    Bakan Güler, gerekli görüldüğü zaman Irak’a verilen elektriğin hemen kesilebileceğini de sözlerine ekledi. [/size]

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.