3 yazı görüntüleniyor - 16 ile 18 arası (toplam 18)
  • Yazar
    Yazılar
    cemvet
    Üye

İLK ÖNCE EPİDURAL ANESTEZİ YAPILIRSA İYİ OLUR.GENİŞÇE BİR BEZİ OLDUKÇA SOĞUK SUYLA ISLATIP(KÜT YAPIDA BUZ PARÇALARI DA EKSTRADAN KULLANILABİLİRSİNİZ)UTERUSA KOLLARINIZIN ELVERDİĞİ ÖLÇÜDE VE GÜÇTE BASINÇ YAPARSANIZ KISA SÜREDE UTERUSUN KÜÇÜLDÜĞÜNÜ GÖRECEKSİNİZ.YERİNE KONAN UTERUSUN İÇİNE ANTİBİYOTİK TATBİKİ,SONRADA VULVAYA 3-4 DİKİŞ KONUR(GERLACH İĞNESİYLE)O KADAR.VETERİNER HEKİMLERİN ŞOV YAPABİLDİĞİ ENDER VAKALARDANDIR PROLAPSUSLAR.(DİĞER CERRAHİ MÜDAHALELER HARİÇ)

CAMKESEN
    Üye

Oksitosin endikedir yanında ıkınmaları kesmek için ksilazin sedatif dozda verilebilir ayrıca kalsiyum(SC):bye: uygulamaları faydalıdır.Anılan uygulamalar uterusun involusyonunu hızlandırır.Uterus relaksanları bu durumlarda kontraendikedir ve asıl prolapsu hazırlayan uterusun hareketsizliğidir.:happy:

baytar11
    Üye

oksitosin konusunda hemfikir değilim, relaksan kullanılması taraftarı da değilim. deneyimli bir klinisyen olarak ki bu vak’adan 60-70 adet topladım ve Allah’a şükür hepsinden alnımın akı ile çoktım, oksitosini tavsiye etmiyorum kesinlikle! en azında 10 vak’a bilinçsiz oksitosin kullanımı sonucu meydana gelmişti. saygılar…

3 yazı görüntüleniyor - 16 ile 18 arası (toplam 18)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.