- Bu konu 6 yanıt içerir, 7 izleyen vardır ve en son 14 yıl 10 ay önce vet_nevzat tarafından güncellenmiştir.
- YazarYazılar
- 3 Ekim 2007: 12:14 #15218mehmetkayaÜye
Sığır beslemede kullanılan şeker pancarı posası,erkek hayvanlarda belli miktarlarda güvenle kullanılırken;damızlık dişilerde,yapısındaki kolay eriyen karbonhidratların karaciğeri yoracağından ve bu yüzden ileri dönemde karaciğer problemleri ortaya çıkacağından dolayı ve ayrıca da yapısındaki alkoloitlerden dolayı kullanımı konusunda bazı soru işaretleri barındırmaktayım. Dişi damızlıklarda kullanılıp kullanılmadığı, kullanılıyorsa günlük maximum ne kadar kullanılabileceği hususunda bilgisini benimle paylaşan arkadaşlarıma minnettar olacağım. Ayrıca melasın kullanımı hakkında da bilgi verirseniz seninirim.
3 Ekim 2007: 12:24 #41235Murat KUTAYÜye[size=x-large]
İÇİNDEKİLER
1-Giriş 72-İneklerde Süt Verimine Etki Eden Faktörler 8
3-Buzağıların Bakım Ve Beslenmesi 12
3.1-Doğum, 13
3.2-Ağız Sütü 17
3.3-Buzağılan Süt ile Besleme Yöntemleri 19
3.3.a-Tam Yağlı süt İle Buzağı Büyütme 19
3.3.b-Süt İkame Yemi İle Buzağı Büyütme 21
3.4-Buzağılara Kuru Ot Verilmesi 24
3.5-Buzağılara Kesif Yem (Fabrika Yemi) Verilmesi 26
3.6-Boynuz Köreltme ve Fazla Meme Başlarının Alınması 28
3.7-Buzağı Hastalıkları ve Aşılar. 29
3.7.a- Adi İshaller, 3.7.b~Septîsemi,
3.7.c- Pnömoni 30
3.7.d-Diğer Hastalıklar 31
3.7.e- Buzağılara Uygulanan Aşılar 31
4-Damızlık Dana Ve Düvelerin Beslenmesi 31
5-Kurudaki Gebe İneklerin Bakım Ve Beslenmesi 36
6-Sağmal İneklerin Bakım Ve Beslenmesi 39
7-Kuruya Çıkarma 49
8-Süt Sığırcılığında Sağım 54
9-Mastitis 57
10-Dam1zlık Boğaların Bakım Ve Beslenmesi 58
11-Diğer Teknik Konular 64
11.1-Tırnak bakımı 11.2- Yaş Tayini 65
12-Sığırlarda Döl Verimi Ve Kızgınlık 66
I3-Süt İneklerinin Rasyonel Beslenme Prensipleri 73
I4-Yem Tükemine Etki Eden Faktörler 78
15-Rasyon Hazırlama Tekniği 79
I5.l-Yaşama Payı ve Verim Payı 79
15.2-Kuru Madde İhtiyacı 81
15.3- Enerji İhtiyacı 83
15.4- Protein İhtiyacı 84
15.5-Selüloz İhtiyacı 86
15.6-Mineral Madde İhtiyacı 86
15.7-Vitamin İhtiyacı 87
15.8-Sığırlarda Su İhtiyacı 92
15.9-Yağ İhtiyacı 94
15.10-Yemlerin Kullanma Oranları 95
15.11- Rasyon Hazırlama 10115.12- Süt inekçiliğinde Süt Yemi Rasyon Örnekleri 112
16-Süt İnekçiliğinde Kaba Yemlerin Önemi 118
17-Süt İnekçiliğinde Suca Zengin Yemlerin Önemi 12218-Süt İnekçiliğinde Posaların Önemi 123
18.1-Yaş Şeker Pancarı Posası 123
18.2-Melaslı Kuru Pancar Posası 125
18.3-Bira Malt Posası 126
19-Süt İnekçiliğinde Kök Ve Yumru Yemlerin Önemi 127
19.1-Hayvan Pancarı 127
19.2 Şeker Pancarı 128
19.3-Pancar Yaprakları 129
19.4-Patates 132
19.5-Havuç 132
20-Süt İnekçiliğinde Çayır Mera Yeşil Yemlerin Önemi 133
20.1-Çayır ve Meralar 133
20.2- Yeşil Otlar 136
21- Süt İnekçiliğinde Kullanılan Diğer Yemler 137
21.1-Kuru Otlar 137
21.2-Samanlar 137
21.3-Samanın Üre İle Karıştırılması 138
22-Probiyotiklerin(Mayaların) Kullanımı 139
23-Sığırlarda Sindirim 141
23.1-İşkembedc Sindirim 142
23.2-Bağırsaklarda Sindirim 147
24- Süt İneklerinde Hazım Bozuklukları 147
24.1-Rınncn Asidozu 147
24.2-Ketozis 149
24.3-Rumen alkolozu 150
24.4-Gaz Şişmeleri 150
24.5-Sığırlarda Tetaniler 153
24.6-Siit Humması 154
25- Sığır Hastalıkları 156
25.1-Sığırcılıkta Koruyucu Tedbirler 156
25.2-Buzağı İshalleri 25.3- Enteritis 25.4-Pnömonie) 159
25.5-SığırIarda Görülen Karaciğer apsesi 25.6-Metritis 162
26.7-Dejencratif Osteorathrisis 162
25.8-Sığırlarda Görülen Basiller Hemoglobinüri 162
25.9-Nokra25.10-TırnakArasiYangısı25.11-Proplazmoz 163
Salgın Hastalıklar 164
A)Şap(tabak »Hastalığı Şarbon(Anthraks, Dalak 165
Hastalığı) C)Vanikara O) Tübcrküloz(vcrem) 167
E) Paratüberküloz F) Botulismus
G) Taylcriyozis 168
H) BrucellaAbortus Bang I) Sığır V–ebası 170
26- Sığırcılıkta Aşılama Programları 171
27- Parazit Mücadelesi 173
28- Yabancı Cisim Batan Hayvanin Durumu 176
29-Barınaklar 17729.1- Buzağı barınakları 177
29.2- Ahırlar 179
29.2.a-l$ağlı Kapalı Ahırlar 180
29.3.b-Açıkve Yarı Açık Ahırlar 18330- Çevre Şartlarının Sığırlara Etkisi 186
30.1- Sıcaklık 30.2- Nem 30.3-Işık 30.4-Havalandırma 187
31- Hayvancılıkta Kullanılan Yem Bitkilerinin Tarımı 188
31.1-Yonca Tarımı 188
31.2-Adi Fiğ ” 196
31.3-Macar Fiği ” 199
31.4-Korunga ” 201
31.5- Hayvan Pancarı ” 204
31.6-Sudan Otu ” 207
31.7-Şugurlif ” 209
31.8-Silajlık Mısır ” 211
32-Silaj 215
32.1-Giriş 215
32.2- Silajın Faydaları 215
32.3- Silaj Çukuru Yapımı 216
32.4-Mısır Silajı Yapımı 21732.4.a-Hasat 217
32.4.b- Silonun Doldurulması 218
32.4.C- Silaj Katkı Maddeleri ve Kullanım Oranlan 219
32.5- Yeşil Ot ve Yonca Silajı Yapımı 220
32.6-Hububat Silajı 220
32.7-Fiğ-Arpa Silajı 221
32.8- Sudan Sorgum Silajı 221
32.9- Ayçiçeği Silajı 222
32.10- Şeker Pancarı Posası Silajı 222
32.11- Pancar Yaprağından Silaj Yapımı 223
32.12- İyi Bir Silajda Aranan Özellikler 224
32.13- Silajın Hayvanlara Yedirilmesi 225
33- Süt Sığırı Yetiştiricileri İçin Pratik Bilgi 227
34- Damızlık Süt Sığırı Seçiminde Aranan Kriterler 228
3 Ekim 2007: 22:32 #41290ericclaptonÜyeevet gerçekten harika bir kaynak ….tavsiye için teşekkürler…
6 Aralık 2009: 13:24 #86009vethbulutÜyetessekkurler……
16 Şubat 2010: 14:47 #91558fsk86Üyeteşekkürler
19 Şubat 2010: 21:16 #91771veteriner888Üyekitap bu haci super:))
5 Mart 2010: 20:07 #92877vet_nevzatÜyetavsiyeler için sagol..
- YazarYazılar
- Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.