blank
  1. Anasayfa
  2. Ders Notları
  3. Zootekni ve Hayvan Besleme
  4. Beslenme Hastaliklari
  5. Şeker Pancarı Posasının Damızlık Dişilerde Kullanımı
7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Yazar
    Yazılar
  • #15218

    Sığır beslemede kullanılan şeker pancarı posası,erkek hayvanlarda belli miktarlarda güvenle kullanılırken;damızlık dişilerde,yapısındaki kolay eriyen karbonhidratların karaciğeri yoracağından ve bu yüzden ileri dönemde karaciğer problemleri ortaya çıkacağından dolayı ve ayrıca da yapısındaki alkoloitlerden dolayı kullanımı konusunda bazı soru işaretleri barındırmaktayım. Dişi damızlıklarda kullanılıp kullanılmadığı, kullanılıyorsa günlük maximum ne kadar kullanılabileceği hususunda bilgisini benimle paylaşan arkadaşlarıma minnettar olacağım. Ayrıca melasın kullanımı hakkında da bilgi verirseniz seninirim.

    #41235

    [size=x-large]
    İÇİNDEKİLER
    1-Giriş 7

    2-İneklerde Süt Verimine Etki Eden Faktörler 8

    3-Buzağıların Bakım Ve Beslenmesi 12

    3.1-Doğum, 13

    3.2-Ağız Sütü 17

    3.3-Buzağılan Süt ile Besleme Yöntemleri 19

    3.3.a-Tam Yağlı süt İle Buzağı Büyütme 19

    3.3.b-Süt İkame Yemi İle Buzağı Büyütme 21

    3.4-Buzağılara Kuru Ot Verilmesi 24

    3.5-Buzağılara Kesif Yem (Fabrika Yemi) Verilmesi 26

    3.6-Boynuz Köreltme ve Fazla Meme Başlarının Alınması 28

    3.7-Buzağı Hastalıkları ve Aşılar. 29

    3.7.a- Adi İshaller, 3.7.b~Septîsemi,

    3.7.c- Pnömoni 30

    3.7.d-Diğer Hastalıklar 31

    3.7.e- Buzağılara Uygulanan Aşılar 31

    4-Damızlık Dana Ve Düvelerin Beslenmesi 31

    5-Kurudaki Gebe İneklerin Bakım Ve Beslenmesi 36

    6-Sağmal İneklerin Bakım Ve Beslenmesi 39

    7-Kuruya Çıkarma 49

    8-Süt Sığırcılığında Sağım 54

    9-Mastitis 57

    10-Dam1zlık Boğaların Bakım Ve Beslenmesi 58

    11-Diğer Teknik Konular 64

    11.1-Tırnak bakımı 11.2- Yaş Tayini 65

    12-Sığırlarda Döl Verimi Ve Kızgınlık 66

    I3-Süt İneklerinin Rasyonel Beslenme Prensipleri 73

    I4-Yem Tükemine Etki Eden Faktörler 78

    15-Rasyon Hazırlama Tekniği 79

    I5.l-Yaşama Payı ve Verim Payı 79

    15.2-Kuru Madde İhtiyacı 81

    15.3- Enerji İhtiyacı 83

    15.4- Protein İhtiyacı 84
    15.5-Selüloz İhtiyacı 86
    15.6-Mineral Madde İhtiyacı 86
    15.7-Vitamin İhtiyacı 87
    15.8-Sığırlarda Su İhtiyacı 92
    15.9-Yağ İhtiyacı 94
    15.10-Yemlerin Kullanma Oranları 95
    15.11- Rasyon Hazırlama 101

    15.12- Süt inekçiliğinde Süt Yemi Rasyon Örnekleri 112

    16-Süt İnekçiliğinde Kaba Yemlerin Önemi 118
    17-Süt İnekçiliğinde Suca Zengin Yemlerin Önemi 122

    18-Süt İnekçiliğinde Posaların Önemi 123

    18.1-Yaş Şeker Pancarı Posası 123

    18.2-Melaslı Kuru Pancar Posası 125

    18.3-Bira Malt Posası 126

    19-Süt İnekçiliğinde Kök Ve Yumru Yemlerin Önemi 127

    19.1-Hayvan Pancarı 127

    19.2 Şeker Pancarı 128

    19.3-Pancar Yaprakları 129

    19.4-Patates 132

    19.5-Havuç 132

    20-Süt İnekçiliğinde Çayır Mera Yeşil Yemlerin Önemi 133

    20.1-Çayır ve Meralar 133

    20.2- Yeşil Otlar 136

    21- Süt İnekçiliğinde Kullanılan Diğer Yemler 137

    21.1-Kuru Otlar 137

    21.2-Samanlar 137

    21.3-Samanın Üre İle Karıştırılması 138

    22-Probiyotiklerin(Mayaların) Kullanımı 139

    23-Sığırlarda Sindirim 141

    23.1-İşkembedc Sindirim 142

    23.2-Bağırsaklarda Sindirim 147

    24- Süt İneklerinde Hazım Bozuklukları 147

    24.1-Rınncn Asidozu 147

    24.2-Ketozis 149

    24.3-Rumen alkolozu 150

    24.4-Gaz Şişmeleri 150

    24.5-Sığırlarda Tetaniler 153

    24.6-Siit Humması 154

    25- Sığır Hastalıkları 156

    25.1-Sığırcılıkta Koruyucu Tedbirler 156

    25.2-Buzağı İshalleri 25.3- Enteritis 25.4-Pnömonie) 159

    25.5-SığırIarda Görülen Karaciğer apsesi 25.6-Metritis 162

    26.7-Dejencratif Osteorathrisis 162

    25.8-Sığırlarda Görülen Basiller Hemoglobinüri 162

    25.9-Nokra25.10-TırnakArasiYangısı25.11-Proplazmoz 163

    Salgın Hastalıklar 164

    A)Şap(tabak »Hastalığı Şarbon(Anthraks, Dalak 165

    Hastalığı) C)Vanikara O) Tübcrküloz(vcrem) 167

    E) Paratüberküloz F) Botulismus

    G) Taylcriyozis 168

    H) BrucellaAbortus Bang I) Sığır V–ebası 170

    26- Sığırcılıkta Aşılama Programları 171

    27- Parazit Mücadelesi 173

    28- Yabancı Cisim Batan Hayvanin Durumu 176
    29-Barınaklar 177

    29.1- Buzağı barınakları 177

    29.2- Ahırlar 179
    29.2.a-l$ağlı Kapalı Ahırlar 180
    29.3.b-Açıkve Yarı Açık Ahırlar 183

    30- Çevre Şartlarının Sığırlara Etkisi 186

    30.1- Sıcaklık 30.2- Nem 30.3-Işık 30.4-Havalandırma 187

    31- Hayvancılıkta Kullanılan Yem Bitkilerinin Tarımı 188

    31.1-Yonca Tarımı 188

    31.2-Adi Fiğ ” 196

    31.3-Macar Fiği ” 199

    31.4-Korunga ” 201

    31.5- Hayvan Pancarı ” 204

    31.6-Sudan Otu ” 207

    31.7-Şugurlif ” 209

    31.8-Silajlık Mısır ” 211

    32-Silaj 215

    32.1-Giriş 215

    32.2- Silajın Faydaları 215

    32.3- Silaj Çukuru Yapımı 216
    32.4-Mısır Silajı Yapımı 217

    32.4.a-Hasat 217

    32.4.b- Silonun Doldurulması 218

    32.4.C- Silaj Katkı Maddeleri ve Kullanım Oranlan 219

    32.5- Yeşil Ot ve Yonca Silajı Yapımı 220

    32.6-Hububat Silajı 220

    32.7-Fiğ-Arpa Silajı 221

    32.8- Sudan Sorgum Silajı 221

    32.9- Ayçiçeği Silajı 222

    32.10- Şeker Pancarı Posası Silajı 222

    32.11- Pancar Yaprağından Silaj Yapımı 223

    32.12- İyi Bir Silajda Aranan Özellikler 224

    32.13- Silajın Hayvanlara Yedirilmesi 225

    33- Süt Sığırı Yetiştiricileri İçin Pratik Bilgi 227

    34- Damızlık Süt Sığırı Seçiminde Aranan Kriterler 228

    http://www.ugurer.com/icindekiler/h11.asp#here%5B/size%5D

    #41290

    evet gerçekten harika bir kaynak ….tavsiye için teşekkürler…

    #86009

    tessekkurler……

    #91558
    fsk86
    Üye

    teşekkürler

    #91771

    kitap bu haci super:))

    #92877

    tavsiyeler için sagol..

7 yazı görüntüleniyor - 1 ile 7 arası (toplam 7)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.